Hoppa till sidans innehåll

Kontakt med covidsmitta och träning?

12 MAR 2021 13:20
Vad gäller om du haft kontakt med covidsmitta och vill kunna träna? Här kommer viktig information om vad som gäller om man är symptomfri men haft kontakt med covidsmitta. Tänk även på att inte sprida förkylning i verksamheten!
  • Uppdaterad: 12 MAR 2021 13:20

Vi får ibland frågor om huruvida symptomfria barn/ungdomar/tränare får gå på våra träningar om de utsatts för covid-19-smitta. Gunnar/klubbchef tog därför kontakt med Smittskydd Västra Götaland, angående de nyligen intensifierade reglerna och de sa följande:

  • Om någon varit i nära kontakt med en smittsam person får hen inte delta i fritidsaktiviteter såsom idrottsträningar i grupp under 14 dagar från det senaste potentiella smittotillfället.
  • Nära kontakt = Vederbörande har vistats inom 2 meter från den smittsamma personen under minst 15 minuter totalt under en 24-timmarsperiod, inomhus eller utomhus.
    • Som ett exempel nämndes ett barn som suttit i samma klassrum som en smittsam klasskamrat, eftersom man där kan anta att barnen kommit tillräckligt nära varandra under tillräckligt lång tid.
    • Nära kontakt inkluderar per automatik alla personer en delar hushåll med, även om en hållit avstånd över 2 meter till den smittade.      
  • Smittsam person = En person med påvisad covid-19-infektion fr o m 2 dygn innan första symptom t o m två dygn efter väsentlig förbättring av symptom, inkl. feberfrihet, dock tidigast 7 dagar efter första symptom.
  • Undantag från dessa regler görs för personer som under de senaste 6 månaderna genomgått covid-19-infektion.

Se även dokument från Smittskydd Västra Götaland publicerat 210302: Information till dig som har haft nära kontakt 2021-03-02 (vgregion.se)

Vi vill även påminna om vikten av att inte sprida förkylning i verksamheten! Det är lätt hänt att vid förkylning tänka ”Jag har testats negativ för covid-19 och har tydligen bara en förkylning, så jag kan nog sticka och träna”. Problemet är då att förkylningen lätt kan spridas vidare till andra, som då blir tvungna att covid-testa sig och därmed sitta i karantän tills negativt provsvar mottagits.

Skribent: Anna Breitholtz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

Våra arrangemang 

 

Friidrottsskola

 

 

Premiärloppet

 

April 2021 

 

Sävedalsspelen ny design 2019

2021

 Sävedalsloppet logga

Oktober 2021

 Sävedalen InomhusNovember 2021

 

 JULGRANSFÖRSÄLJNING 2021


  

 

  

Du som spelar på Svenska Spel kan via Gräsroten stötta vår förening
genom att lägga till oss på ditt spelkonto.

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 

Följ oss på sociala medier


 

.
 
     

 

 

Vi stöder Sävedalens AIK

 

 

Allum logga

 

 

 

 

 

 

ICA Maxi Allum Partille logga