Hoppa till sidans innehåll

Nya träningsgrupper för barn födda 2011

2018-08-23 14:42
I höst startar SAIK upp nya träningsgrupper i friidrott för de barn som fyller 7 år i år. Träningsstart blir i samband med inomhussäsongen i slutet av oktober.
  • Uppdaterad: 2018-08-23 17:43

Träningen för dessa yngsta kommer att vara inriktad på att vara lekfull och friidrottsinspirerad, men även innehålla också andra former av idrott, lek och spel. Tanken är att man på ett lekfullt sätt tränar balans, koordination, styrka och kondition, vilket kommer att ge en bra grund när träningen blir mer teknikinriktad i de högre åldrarna. Träningen bedrivs 1 gång/vecka, 1-1,5 h/pass och pojkar och flickor tränar tillsammans.

Föräldramöte
Innan träningen drar igång kommer vi att samla alla föräldrar till ett första föräldramöte. Mer information kommer när datum och tid är bestämt.

Intresseanmälan
För anmäla ditt barn till träning fyller du i en intresseanmälan, som du hittar här. (Har du redan anmält ditt barn så finns det redan i vårt register och du behöver inte göra en ny anmälan).

En förutsättning för att alla som vill ska ha chansen att börja är att vi har tillräckligt med tränare/ledare för flera grupper. I dessa yngre grupper är ledarna alla föräldrar eller anhöriga till barn i gruppen och vi vill gärna även ha med dig som är förälder i vår verksamhet!

Tränare/ledare
Som blivande ledare får du en tvådagarsutbildning (två helgdagar) i Friidrottens Hus. Har du friidrottsbakgrund är det bra men det är inte ett krav. Vi strävar istället efter en bra mix av tränare med bakgrund i olika idrotter eller helt enkelt motionärer som tror på vikten av att röra på sig. Som tränare arbetar ni i team om minst fyra tränare per grupp och det ska alltid vara flera tränare på plats

Träningsplatser
Träningen för dessa yngre bedrivs i friidrottshallen i Vallhamra Sportcenter, en hall som stod färdig för inflyttning så sent som 2015. Under sommarhalvåret flyttar träningen sedan ut på Vallhamra IP.

Förälder
Ditt engagemang som förälder är viktigt för vår verksamhet och för att kunna bedriva en bra verksamhet behöver vi din hjälp som funktionär vid klubbens arrangemang.
SAIK är en ideell förening och det är genom de olika arrangemangen som vi får ihop medel till allt från hallhyror, anmälningsavgifter till tävlingar, idrottsmaterial och utbildning av ledare. Vi har medvetet valt att satsa allt på våra arrangemang och därför valt bort bingolotter, kakor, lotter eller liknade aktiviteter.  Alla behövs och vi förutsätter att samtliga föräldrar som har barn eller ungdomar i vår verksamhet också är med som funktionärer.

Om att vara funktionär

Aktuella medlemsavgifter.

Skribent: Anna Breitholtz
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

sävedalsloppet

20 oktober 2018

.

FRIIDROTTSSKOLA

Höstlovet vecka 44 2018

.

Sävedalen Inomhus
3-4 november 2018

 

 Friidrottsskola

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


Vi stöder Sävedalens AIK

 

 
Ortopedifemmanssport
.
Allum logga
Logga C&S
 
IK
Logga Com 7
ICA
Positivum 

 

.
GV21K halfmarathon
 
     
springigbg

 

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 070-233 09 67
E-post: This is a mailto link