Hoppa till sidans innehåll

SAIKs 10-åringar på vår(?)-läger i Uddevalla

2018-03-27 11:04
Flera av SAIKs 07:or har varit på läger i Uddevalla och förutom träning passade man även på att tävla vid Lilla Uddevallaspelen, där flera personliga rekord sattes.
  • Uppdaterad: 2018-03-27 11:09

Femton förväntansfulla små SAIKare träffades på Vallhamras parkering fredagen den 16 mars. Det var dags för läger!Efter en timmes bilresa med diskussioner om om man verkligen orkar 800 m, var Markus och Martinus bodde, hur stor klubbstugan var, hur läskigt höga häckarna skulle vara och självklart mycket fniss parkerade vi utanför Bjursjöstugan. Det hade börjat skymma och vintern hade inte släppt taget. Sjön låg frusen och man trodde man skulle på skidsemester.

Vi packade upp och installerade oss i den jättelika klubbstugan. Barnen delades upp i matlag och satte igång med att laga tacos. Blir det inte friidrottare av gänget så kanske det blir ett gäng kockar.

Maten slukades och sen var det visst viktigt att viktigt att kolla på Talang. Men intresset för TV:n dog snabbt och istället blev det jage, kurragömma och gym som tog över kvällen.

Vid 22 var det dags för att krypa ner för att somna. Lite nervösa då det var första lägret för flera av barnen. Men John Blund dök upp och de flesta sov helt ok trots kylan i rummet då tränarna inte fixade att vara eldvakter i den fina öppna spisen.

De som inte redan var vakna väcktes av stereon och alpdängan ”Der Eierman”. Succé?

Efter en halvstadig frukost plockade barnen ihop sin egen pastasallad och packade ner den innan de bytte om.

Nu var det dags för tävling, nämligen IK Orients tävling Lilla Uddevallaspelen i Rimnershallen. Och vilken tävling det blev!

Killarna smygstartade med längdhopp och gjorde en fin tävling med många pers.

Efter detta var det dags för ”stora skälvan” eller också kallad 60 m häck för första gången på riktig höjd(68 cm). Vi hade endast tränat någon gång på denna höjd men det gick fantastiskt bra för hela gänget. Ingen ramlade som var den stora skräcken och Ebba Bränholm knep bronset hundradelen för lagkamraten Freja Bäckström. Killarna nådde inga medaljer men Isak Thörns femteplats gladde tränarna.

Sen var det dags för 60 m och flera gjorde fina lopp.

Killarna drog till kulan där syskonen Svensson (Malte och Svante) hade spänt musklerna lagom mycket och fixade både silver och brons.

Samtidigt i längdhoppsgropen flög Alice Berggren iväg rejält långt och missade medalj med minsta möjliga marginal då hon blev fyra på mäktiga 3,92. Synd att hon inte var kille för då hade det blivit guld.

Killarna fick lite välbehövlig paus men tjejerna skulle nu stöta kula. Alice Holmberg-Boströms stördes lite av sin brutna tå men inte tillräckligt mycket tyckte motståndarna. Alice körde över motståndet och hennes kortaste stöt var över 1,5 m bättre än tvåans längsta stöt.

Två grenar kvar. Höjdhopp som många var nervösa inför men här var det världsrekord i personliga rekord. Tjejer som killar gled över höjd efter höjd och till slut stod två rödsvarta överst på prispallen då Freja och Svante vann på 126 respektive 127 cm.

Klockan närmade sig 17.00 och det drog ihop sig för 800 m. 90 % var säkra på att döden väntade runt hörnet. Men självklart blev det inte så. Istället fick vi se två mäktiga spurter av William Svensson och Ture Hjortbäck som till slut gav William en bronsmedalj.

Trötta, nöjda och slutkörda var vi tillbaka i Bjursjöstugan. Bastun sattes på och tjejerna smet ner till sin och killarna intog sin.

Nytvättade och fräscha inväntades pizzan som levererades från närmast Pizzeria.

Såklart drog lekarna igång igen och inte ens chipsen åts upp även om tränarna gjorde sitt bästa.

Alla somnade som stockar och trots det kyliga rummet så sov i princip alla när ”Der Eierman” drog igång vid 07.05.

Frukosten intogs med trötta uttryck och sedan skulle det packas. Efter lite letande och planerande var väskorna fyllda trots att det inte fanns några föräldrar som hjälpte till.

Barnen drog ut med den ansvarsfulla friluftsledaren på sjöns is utanför. Alla överlevde även om en eller annan drattade på ändan.

Då var det dags för det avslutande träningspasset i en väldigt glesbefolkad Rimnershall. Det blev en härlig blandning där vi hann med häck, stavhopp, kula, tresteg och avslutande 4x200 m.

En välbehövlig dusch senare var det dags att ge sig av. Men inte blev det direkt hem utan lunch skulle inmundigas på en snabbmatsrestaurang. Ett gäng lyckades först köra till fel restaurang för att väl framme på rätt plats inse att man hade glömt något på det förra stället. Men mat fick alla tillslut trots att grupp nummer två fick maten efter det norska Skam-gänget.

Sen var det bara en halvtimme kvar till vi var hemma igen men den halvtimmen räckte för att mer än en liten friidrottare skulle knoppa in i bilarna.

Till slut var vi tillbaka på Vallhamras parkering men det var mycket tydligt att alla ville tillbaka till Uddevalla istället för till skolan dagen efter.

Skribent: Anna Breitholtz
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

sävedalsloppet

20 oktober 2018

 Sävedalen Inomhus
3-4 november 2018

 

 Friidrottsskola

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


Vi stöder Sävedalens AIK

 

 
Ortopedifemmanssport
.
Allum logga
Logga C&S
 
IK
Logga Com 7
ICA
Positivum 

 

.
GV21K halfmarathon
 
     
springigbg

 

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 070-233 09 67
E-post: This is a mailto link