Hoppa till sidans innehåll

SAIK tog över Falköping

27 AUG 2019 10:13
SAIKs 07:or var på läger i Falköping i helgen 24-25 aug. Läs Matti Brännholms berättelse från det lyckade och uppskattade lägret
  • Uppdaterad: 27 AUG 2019 10:13

Strax efter klockan halv fyra börjar Centralstation fyllas av förväntansfulla SAIKare och föräldrar som inser att nu kanske det blir en helg i lugn och ro hemma. Malin är tydlig med att nu kan pappa dra iväg för det här löser hon utan hans hjälp.

Några minuter senare fyller vi på det överfulla tåget lite mer men tillslut har nog i varje fall alla barnen kunnat trycka ner sig vid ett säte. Ledarna försökte vara starka och stå upp men tröttnade och satte sig när platser blev lediga efter Alingsås.

Vid Falköping station klev vi av och började promenaden till anläggningen. Vi hade varit tydliga med att anläggningen inte kanske skulle räknas som ett 5-stjärnigt hotell men lite annorlunda kändes det allt att promenera ner i ett skyddsrum utan fönster. Men barnen vande sig snabbt och tyckte det bara var mysigt efter en stund och som en ledare konstaterade när vi skulle lämna. ”Det är bättre utan fönster så det bli mörkt än att ligga på något konstigt ställe utan gardiner som ofta händer på läger”. Här var det MÖRKT.

Ett snabbt ombyte och vi drog igång vårt första träningspass på den väldigt fina arenan ett spjutkast bort. Fokus låg på häcklöpning första passet och Andreas och vi andra såg till att skapa nya Sanna Kallurs.

Efter blev det en snabb shoppingtur till Willys ett spjutkast åt ett annat håll. Och sen levererades pizzorna som åts med glädje.

Någon timme senare efter lite fniss och häng blev det dags för att försöka somna och det gick chockerande nog väldigt bra trots en stor bula i Almas panna men det löste läkarteamet fint.

Tuppen gal, alternativt så tände vi lysrören rätt i ögonen på barnen, vid klockan åtta. Några av killarna hade uppgift att hjälpa till med frukosten och det skötte de med den äran.

Nu var det dags för ett pass med fokus på kastgrenarna. Stefan och Henrik jobbade med diskustekniken och gladdes åt att i princip samtliga kastade bättre med rotation än stillastående. Alfred briljerade med ett par riktigt fina kast.

Lotta och Sophia drillade kula och undertecknad njöt av ett par riktigt fina spjutkast. Där Gustavs kastarm är en njutning att se.

Visst finns det en hel del att jobba på i både diskus och spjut men det är härligt att se att säkerheten och tekniken blir bättre och bättre. Tekniskt ligger gruppen bra framme och när bara musklerna kommer så kan herr Ståhl glömma att vara bäst i Sverige länge till.

Det blev hamburgertallrik till lunch på det lokala gatuköket ett kort spjutkast bort. Självklart var Isak där först som alltid då vila ser han ingen som helst tjusning i.

Nu var det dags för lite fysträning när kollegorna drog iväg hela gänget på en löprunda innan undertecknad anställde sig själv som slavdrivare under styrketräningen.

In dök Anders Gren och kollade om hans fd undersåtar skötte sig och han var nöjd med det han såg. ”Man ser att den här gruppen verkligen är en bra grupp, det lyser i ögonen på dem”. Herr Gren var imponerad av Lisas starka och perfekta armhävningar.

Efter var det dags för att bege sig ett spjutkast bort till badet för en rolig eftermiddag. Bad och skoj i rutschkanor, hopptorn och starka strömmar. Två timmars full fart. Anders Gren dök upp igen och berättade anekdoter från sin tid som badvakt och hyllade sin efterträdare som tagit över efter honom. Tränar-Henrik bonkade i huvudet en bro så det lät i hela Falköping. Men trä klarar det mesta…

När skallen var tillbaka i form så gavs han ett par crawllektioner av Ella som hade tävlat i den här bassängen förr.

Nu var det dags för tacos och ledarna var snabba med att slänga ihop denna klassiska husmansrätt och trots att Stefan inte såg någon anledning att dela en lök i mer än tre-fyra bitar gled det mesta ner i magarna.

Tränarna överraskade barnen med att nu skulle det bli bowling. Jubel utbröt och vi begav oss ca tre spjutkast bort till hallen efter att Alma som vanligt hade fixat alla tjejernas flätor. Här blandades Tures underbara fall med Maltes stensäkra spel och till slut hade vi ett vinnande lag som bestod av Malte, Alfred, Freja och Hilda.

Sen blev det någon kurragömma medans ledarna slappade i väntan på att få lägga sig. Barnen lyckades med en tiominuters förhandling men sen var det sängen som gällde och sömnen slog till snabbt.

Upp i ottan enligt barnen med visst var klockan åtta idag också. Frukosten var lite långsammare och barnen fick sina lag och förutsättningar inför den avslutande lagtävlingen på arenan. Två deltagare från varje av de tre lagen skulle mötas i sammanlagt nio grenar.

Lag 1 började med en dubbelseger i häck där Freja och Ebba vann varsitt heat. Samma lag hade hela tävlingen igenom greppet även om tex Williams segrar i 200 och 600 m jämnade till det. Alice dominerade som vanligt kula. I längd var lag 1 ännu en gång dubbelsegrare när Malte och Elin knep plats 1 och 2.

Några gjorde starka insatser då de pga sina skador fick hoppa in i fel grenar. Tex Axel i kula och spjut.

Vinnarlaget bestod av: Malte, Svante, Gustav, Elsa, Elin, Freja och Ebba.

Lunch som var någon blandning av resterna från tacosen och pastasallad följdes av städ och packning. När vi tröttnade på barnens hängande skickade vi ut dem för lagfoto innan var det dags för promenaden till stationen. Inga spjutkast där inte utan ett styvt 1500 m-lopp i gassande sol.

Tåget var ännu mera fullt den här gången men med lite tetrispusslande av kropparna så kom vi iväg.

En timme senare rullade vi in i Göteborg och mottogs av föräldrar som hade haft en lugn och skön helg.

Gänget splittrades men banden mellan allihopa har blivit starkare efter en sådan här helg det är vi alla säkra på.

Skribent: Matti Bränholm, SAIK 07
Epost: Adressen Gömd

  


 Våra arrangemang 

 Sävedalsloppet logga
19 oktober 2019

 

Friidrottsskola
Höstlov 2019

 

Sävedalen Inomhus
2-3 november 2019
 

 

Premiärloppet 

 

Sävedalsspelen ny design 2019

 8-9 juni 2019 

 


  

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 
IK

 

.
 
     

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

 

Vi stöder Sävedalens AIK

 Däckpojkarna Partille

 

Positivum 

Allum logga

ICA

 

Logga C&S

Nötkärnan logo 

 ICA Maxi Allum Partille logga

Ortopedifemmanssport