Hoppa till sidans innehåll

Svåra ekonomiska år väntar

26 MAR 2020 10:50
Det står nu ganska klart att SAIKs friidrottssektion kommer att behöva kämpa med tunga ekonomiska utmaningar under 2020 och 2021. Åtgärder kommer att vidtas omgående.
  • Skapad: 26 MAR 2020 10:50

Kära SAIK-vänner,

I SAIKs friidrottssektion arbetar jag och styrelsen just nu febrilt med att hantera de beräknade ekonomiska effekterna av att arrangemang ställs in eller flyttas p g a den rådande viruskrisen. Framförallt är det problemen runt Göteborgsvarvet och dess många kringaktiviteter som förväntas få svåra ekonomiska följder för klubben. Även om den exakta omfattningen av de ekonomiska störningarna ännu är okänd, kan vi med säkerhet anta att betydande kostnadsbesparingar kommer vara nödvändiga åren 2020 och 2021. T ex kommer både jag och Anna på kansliet att gå ner i arbetstid en hel del med omedelbar verkan. Då vår räddningsstrategi kommer att bygga på principen ”många bäckar små”, kommer tyvärr de flesta som är involverad i föreningens arbete att på ett eller annat sätt påverkas av nödvändiga besparingsåtgärder. Vi vädjar om om allas förståelse, acceptans och tålamod i detta hänseende.

Parallellt med kostnadsbegränsningar kommer vi aktivt försöka hitta och skapa alternativa intäktsmöjligheter. Personligen är jag övertygad om att åren 2020 och 2021 kommer gå till föreningens historia som två år då vi skapade mycket nya bra saker, saker som kommer gynna klubben inte bara ekonomiskt men även trivsel- och prestationsmässigt i framtiden. Nöden är som bekant uppfinningens moder.

Om några månader kommer vi veta mycket mer om storleken på den ekonomiska utmaning vi nu tar oss an. Jag ska göra mitt bästa för att hålla resten av SAIK-familjen uppdaterad om vår ekonomiska resa framåt.

MVH Gunnar Axlid, klubbchef

Skribent: Gunnar Axlid
Epost: This is a mailto link

  


 Våra arrangemang 

 

Friidrottsskola
Sommar 2020

 

 KALVINKNATET
Partille 24 september

 

Sävedalsloppet loggaOktober 2020

 

Sävedalen Inomhus
November 2020

 

 Premiärloppet 

 

Sävedalsspelen ny design 2019

2021

 


  

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 
IK

 

.
 
     

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

 

Vi stöder Sävedalens AIK

 

 

Allum logga

 Sodai Friskvård

ICA

 

Logga C&S

Nötkärnan logo 

 

ICA Maxi Allum Partille logga

 

Ortopedifemmanssport

 

 

Däckpojkarna Partille