Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering onsdag 16/4: Träning fortsätter som vanligt, utomhus i möjligaste mån. Sommarens tävlingssäsong ytterst oklar.

16 APR 2020 14:12
Den enda uppdateringen jämfört med tidigare publicering är att det nu står klart att tävlingssäsongen kommer påverkas märkbart av coronasituationen. På vilka sätt är dock oklart. Beslut om Sävedalsspelen fattas i början av maj.
 • Uppdaterad: 25 MAR 2020 13:56

Med anledning av Corona – Covid19 har vi fått ett antal frågor och funderingar runt träningsverksamheten. All träningsverksamhet fortsätter som vanligt tills eventuella nya rekommendationer och förhållningsorder kommer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Svenska Friidrottsförbundet och Göteborgs Friidrottsförbund.

Legalt sett bör inte SAIKs träningsverksamhet beröras av den nya "50-gräns" regeringen presenterade idag. Dock är regeringens intention tydlig: Folksamlingar måste minimeras! Klubbens tränare har därför instruerats att hålla träningsgrupper på avstånd från varandra. Vi ber också föräldrar att minimera sin vistelse i hall och på idrottsplats. Släpp om möjligt av era barn vid grinden eller på parkeringsplatsen istället för att eskortera dem ända fram - undvik att vistas i hallen och på idrottsplatsen innan, under och efter träningar. Myndigheterna förväntas snart publicera mer detaljerad information om den nya 50-gränsen. Vi håller utkik och kan komma att uppdatera våra rekommendationer i närtid. Vi ser fram emot att fortsatt få ge era barn möjlighet till motion och roligt umgänge, trots den rådande situationen. Myndigheterna har tydligt kommunicerat att tränings- och motionsverksamhet bör fortsätta i Sverige så länge det bara är möjligt, och vi i SAIK friidrott gör vårt bästa för att möjliggöra detta.  

Vi följer kontinuerligt den information och de rekommendationer som görs tillgänglig angående Corona – Covid19

Vad gäller tävlingar ser vi det som högst troligt att många kommer att ställas in den närmaste tiden. Vi kommer göra vårt bästa för att informera berörda personer och grupper om inställda arrangemang.

Påsklovets friidrottsskola: Friidrottskolan kommer att genomföras som planerat såvida inte nya förhållningsorder kommer från relevanta myndigheter. Dock kommer vi vara generösa med återbetalning av anmälningsavgifter om något anmält barn inte längre vill/kan vara med. 

Den ungdomsseriematch som skulle arrangeras 29/3 har ställts in.

Premiärloppet 18/4 har ställts in.  

Folkhälsomyndigheten uppmanar nu alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, att avstå från sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Likaså bör individer i högriskgrupper och individer som lever tillsammans med sådanda personer överväga att avstå från såna kontakter, inklusive träning i grupp.  

Svenska Friidrottsförbundets senaste riktlinjer kring Corona Covid19 finns på https://www.friidrott.se/forbundsinfo/corona.aspx.

Vi vill även påminna om klubbens riktlinjer vid sjukdom, som nu är ännu viktigare än vanligt:

Vi tränar inte om vi är sjuka. Detta gäller alltid och gäller även vanlig förkylning.

Har man symtom som hosta, snuva eller feber etc. stannar man hemma. Detta är som alltid vår rekommendation, men nu är detta ännu viktigare att följa.

Om ni känner er osäkra, ta hellre en extra dag hemma istället för att riskera att smitta dina kamrater.

I tillägg till de allmänna riktlinjerna har vi även lite nya regler som gäller tillsvidare:

 • Aktiva och tränare bör tvätta händerna ordentligt med tvål och vatten i 20 sekunder innan de går in i träningslokalen. För detta ändamål har alla SAIKare som tränar i Vallhamra sportcenter tillgång till toaletterna i entrén samt de två omklädningsrum som ligger närmast dörren till hallen. Dessa omklädningsrum måste dock låsas upp av tränare med nyckaltagg.
 • Vattenflaskor skall ej delas.
 • Drick inte vatten direkt ur vattenkranen
 • Aktiva och tränare bör ta med kläder och skor för träning både inne och ute 

Våra tränare instrueras att:

 • Försök att träna utomhus i största möjliga utsträckning
 • Ställ upp dörren till friidrottshallen så att inte alla behöver ta i handtaget
 • Uppmuntra och påminn de aktiva att tvätta händerna innan passen startar
 • Försök få de aktiva att inte vara för nära varandra, gärna minst en meter ifrån varandra.
 • Planera passen så att delning av handburna redskapmellan aktiva minimeras. Om möjligt, undvik övningar som kräver handburna redskap helt och hållet.
 • Undvik aktivt större ansamlingar av människor.

Slutligen uppmanas klubben elitaktiva att respektera Svenska friidrottsförbundets rekommendation att undvika utlandsresor. 

MVH, Sävedalens AIK friidrott

Skribent: Bengt Lanngren
Epost: Adressen Gömd

  


 Våra arrangemang 

 

Friidrottsskola
Sommar 2020

 

 KALVINKNATET
Partille 24 september

 

Sävedalsloppet loggaOktober 2020

 

Sävedalen Inomhus
November 2020

 

 Premiärloppet 

 

Sävedalsspelen ny design 2019

2021

 


  

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 
IK

 

.
 
     

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

 

Vi stöder Sävedalens AIK

 

 

Allum logga

 Sodai Friskvård

ICA

 

Logga C&S

Nötkärnan logo 

 

ICA Maxi Allum Partille logga

 

Ortopedifemmanssport

 

 

Däckpojkarna Partille