Hoppa till sidans innehåll

Välkommen som funktionär för Sävedalens AIK


Sävedalens AIK som arrangörsklubb

Sävedalens AIK arrangerar under året ett flertal större och mindre tävlingar – både långlopp och arenatävlingar. Dessutom har vi ett stort engagemang i Göteborgsvarvet, som ju ägs av Göteborgs Friidrottsförbund, och är också en del i arrangörsalliansen Vallenklubbarna.

För att kunna genomföra alla arrangemang under ett år krävs en stor ideell arbetsinsats från alla aktiva och föräldrar i klubben. Alla behöver vi solidariskt hjälpas år, för att vi ska räcka till och arbetsbördan inte bli för stor för ett fåtal.

Som aktiv i Sävedalens AIK friidrottsektion, eller förälder till yngre aktiv, ingår det därför i medlemskapet att man gör ett visst antal funktionärstimmar per år.  Antalet timmar (18 eller 25) beror på ålder men förutom arrangemangen kan funktionärsinsatsen också göras i någon av våra kommittéer.

Varför våra funktionärer är så viktiga

Förutom att arrangemangen ger tävlingsmöjligheter för våra egna aktiva så utgör intäkterna merparten av sektionens inkomster. Intäkter som oavkortat går tillbaka till verksamheten - i form av lokalhyror, tävlingsanmälningar, idrottsutrustning, personal, ersättning till tränare och mycket, mycket mer.

Din medverkan som funktionär är alltså en förutsättning för att SAIK ska kunna bedriva sin dagliga verksamhet och erbjuda våra duktiga friidrottare den träning, gemenskap och utveckling som de behöver för att nå sina mål. Vi har medvetet valt att satsa allt på våra arrangemang och därför valt bort bingolotter, kakor, lotter eller liknade aktiviteter.

Oavsett din roll i funktionärsgruppen - din insats gör skillnad i hur våra arrangemang/tävlingar utförs och upplevs av de tävlande och av publiken.

Att vara funktionär – en rolig uppgift.

Att hjälpa till vid våra arrangemang ger möjlighet att lära känna ledare, föräldrar, ungdomar, elit och andra aktiva i föreningen, samtidigt som man får en inblick i klubbens verksamhet. Det är helt enkelt roligt att vara funktionär, förutom att man gör en viktig insats för klubben!

Sävedalens AIK är, tillsammans med övriga föreningar i Göteborgs Friidrottsförbund, dessutom priviligierade som har Göteborgsvarvet med deras olika lopp. Arrangemang som ger en fast ersättning för en tydlig arbetsinsats. Men också är en folkfest som alla bör ta chansen att uppleva – som löpare alternativt funktionär!

Du är heller inte ensam i din roll som funktionär utan ingår i en stabil funktionärsstab med dig själv som en viktig del. Vi ska göra detta tillsammans och samtidigt passa på att ha riktigt kul. Delad glädje är dubbel glädje.

Hur många timmar behöver jag göra?

Äldre aktiva och föräldrar till barn som tränar friidrott med SAIK:

  • Föräldrar till aktiva 7-11 år (födda 2011-2014): Minst 18 funktionärstimmar
  • Föräldrar till aktiva 12 år och äldre (2010-): Minst 25 timmar
  • Äldre aktiva: Minst 25 timmar
  • Veteranträningsgrupp: minst 25 timmar

Antalet timmar gäller per familj och det är då antalet timmar för det äldsta barnet som gäller. Man får gärna anmäla sig till fler timmar!

MER INFORMATION OM ATT VARA FUNKTIONÄR I SÄVEDALENS AIK:

Funktionär 2022

FAQ om att vara funktionär

För att komma direkt till Funktionärsanmälan - KLICKA HÄR

Uppdaterad: 11 MAJ 2021 16:38 Skribent: Anna Breitholtz
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

Våra arrangemang  

2022

Oktober 2022

Sävedalen Inomhus

November 2022

JULGRANSFÖRSÄLJNING 2023

 

Premiärloppet

 April 2023 

Sävedalsspelen ny design 2019


 


PARTNERS


  

Du som spelar på Svenska Spel kan via Gräsroten stötta vår förening
genom att lägga till oss på ditt spelkonto.

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 

Följ oss på sociala medier


 

.

Vi stöttar Sävedalens AIK Friidrott

 

 
ICA Maxi Allum Partille logga