Hoppa till sidans innehåll

Friidrottsskola 2020


Välkommen till SAIKs friidrottskola Höstlovet 2020!

Under höstlovet arrangerar Sävedalens AIK  friidrottsskola inne i Vallhamra Sportcenter för alla idrottsintresserade barn födda 2009-2013 (däremot får barn födda 2014 vänta tills nästa år). Dagarna är fulla med aktiviteter, där alla friidrottsgrenar provas på och utövas på ett roligt och lekfullt sätt. Barnen bjuds dessutom på lagad lunch och som tillval finns möjlighet till fritids före och efter friidrottsskolan.

Anmälan
Anmäler gör ni via webanmälan, som ni kommer till genom att klicka här.

För er som redan tränar med SAIK eller varit med på tidigare friidrottsskola 2019 eller 2020 räcker det med ett mejl till This is a mailto link alt. This is a mailto link - Skriv Friidrottsskola Höstlov i ämnesraden och barnet namn och födelseår inne mejlet, samt om ni önskar tillval av fritids och ev. allergier/specialkost. För ny anmälan måste dock webanmälan användas!

Innan du anmäler - läs även igenom vad som gäller vid avbokning. Senast måndag 19 oktober behöver vi er anmälan. Därefter accepteras endast anmälan i mån av plats.

Med de restriktioner som finns på grund av Corona/Covid19 är antalet platser begränsat och anmälan kan därför komma att stänga i förtid. Anmäl därför i tid!

Aktuella veckor:

Vecka 44: Måndag-fredag 26-30 oktober      


Deltagarna i friidrottsskolan delas upp i mindre, åldersanpassade grupper som tränar och har kul under överinseende av föreningens duktiga ungdomsaktiva. All träning är anpassad efter barnens ålder. Efter ett par timmar tar vi en längre paus, då vi gemensamt äter lunch, innan vi fortsätter friidrotta. 

Aktuella rekommendationer från Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten angående corona/covid19 kommer att beaktas, med mindre grupper, undvikande av trängsel och regelbunden handtvätt, samt återbetalning av hela eller delar av anmälningsavgiften, skulle ert barn bli sjukt (meddela i så fall snarast SAIKs kansli, för avanmälan).

Folkhälsomyndighetens s k riskanalysverktyg används kontinuerligt i planeringen av årets friidrottsskoleverksamhet. 

Plats: Vallhamra Sporthallen (Hultvägen 2). Samling inne i entrén

Tider: Friidrottsskolan arrangeras varje dag kl. 10-14.30. 

Tider och samling för fritids - se nedan.

 

Friidrottsfritids: SAIK Friidrott erbjuder fritidspassning som en extra aktivitet. Där har barnen tillgång till pyssel, spel, bollar och annat skoj som finns i vår friidrottshall. På eftermiddagen serveras ett mellanmål.

Samling inne i friidrottshallen, rakt fram i Vallhamra Sportcenter.

Tider Friidrottsfritids: Måndag-fredag kl.8.30-10.00, 14.30-16.00 

Kostnaden för fritids är 500 kr och faktureras tillsammans med avgiften för friidrottsskolan.

 Kostnad:

 • Friidrottsskola 1250 kr/vecka.
 • För de barn som inte redan är medlemmar i SAIK tillkommer en medlemsavgift i klubben, som med 50% rabatt blir 100 kr och gäller för återstoden av 2020.
 • Tillval: Friidrottsfritids 500 kr/vecka

Kostnaden faktureras och ska vara betald innan friidrottsskolan startar. Vid sjukdom finns möjlighet till återbetalning av större delen av anmälningsavgiften, men då behöver man snarast meddela SAIKs kansli.

Vad ingår: Träning, lagad mat till lunch, försäkring, medalj och diplom

Om ett barn inte kan komma en dag t ex på grund av sjukdom: Lämna meddelande på 073-083 41 72.

Olycksfallsförsäkring: Som deltagare vid friidrottsskola arrangerad av en förening som ingår i Svenska Friidrottsförbundet omfattas man av en olycksfallsförsäkring. 

Mer om vad försäkringen gäller och hur ni går tillväga om skadan är framme finns att läsa på Folksams hemsida: https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/friidrott

Vad behöver jag ta med

 • Träningskläder, d.v.s. kläder lätta att röra sig i, t.ex. träningsshorts och en vanlig t-shirt. Det finns omklädningsrum, men kom gärna ombytt.
 • Gymnastikskor

Välkomna!

Villkor vid avanmälan:

 •  För avgiftsfri avanmälan behöver den göras till This is a mailto link senast 10 dagar innan första dagen i de vecka man anmält till. Obetald faktura är inte att räkna som avanmälan!
 • Vid sjukdom finns möjlighet till återbetalning av hela eller delar av anmälningsavgiften och p.g.a. corona/covid19 pandemin är det tidigare kravet på läkarintyg slopat. Men avanmälan ska i så fall snarast göras till This is a mailto link.

VIKTIG INFORMATION:
För att minska risken för ev. smittspridning följer SAIK Svenska Friidrottsförbundets rekommendationer och det är viktigt att man som ledare och deltagare följer nedanstående punkter:

 • Deltagande barn måste stanna hemma vid symtom som hosta, feber, nysningar och halsont. Om symptom uppstår under dagen skall ledare meddelas och barnet avbryta all aktivitet.
 • Håll ett extra avstånd till ledare och kompisar på friidrottsskolan.
 • Tvätta händerna ofta.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
 • Använd en egen vattenflaska.
Uppdaterad: 12 AUG 2018 19:22 Skribent: Sävedalens AIK

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

Våra Arrangemang

 Friidrottsskola

Höstlovet 2020

 

 Sävedalen InomhusNovember 2020 

 

Premiärloppet

 

April 2021 

 

Sävedalsspelen ny design 2019

2021

 Sävedalsloppet logga
Oktober 2021


  

 

  

Du som spelar på Svenska Spel kan via Gräsroten stötta vår förening
genom att lägga till oss på ditt spelkonto.

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 

Följ oss på sociala medier


 

.
 
     

 

 

Vi stöder Sävedalens AIK

 

 

Allum logga

 

 

 

 

 

 

ICA Maxi Allum Partille logga