Hoppa till sidans innehåll

Grupp 08


Sävedalens AIK har en grupp för ungdomar födda 2008. Gruppen har två baspass per vecka, även om många ungdomar nöjer sig med att vara med på bara ett pass. Baspassen erbjuds på måndagar kl.17-18.30 och söndagar kl.15-16.30 och är ganska allmänna till sin natur – ungdomarna tränar motorikutvecklande övningar samt alla friidrottens grenar.
Passen leds av ett tränarteam som rekryteras bland ungdomarnas föräldrar, samt Mikael Bentblad – föreningens chefsungdomstränare, som har många decenniers erfarenhet som både tränare i alla friidrottsgrenar och tränarutbildare på regionnivå. Alla föräldratränare erbjuds både regionstränarutbildningar och interna fortbildningskurser.
Dessutom erbjuds ungdomarna att delta i en handfull fördjupningspass med önskat fokus. T.ex. erbjuder SAIK ett fördjupningspass i veckan i stav, höjd, längd/tresteg, kastgrenar, sprint/häck och långdistanslöpning. Alla fördjupningspass leds av kvalificerade grenexperter.
Således har varje ungdom möjlighet att träna så många eller så få gånger de vill per vecka, samt med den inriktning och på den nivå hen föredrar. Vid vackert väder hålls passen utomhus på Vallhamra IP och vid regn och under vinterhalvåret inomhus i friidrottshallen i Vallhamra sportcenter. De ungdomar som vill tävla får tillfälle att göra så 5-8 gånger per år, medan de som inte vill tävla förstås slipper. 

Vill du börja träna i någon av grupperna? Läs mer här:

Börja friidrotta

Uppdaterad: 16 DEC 2015 15:56 Skribent: Anna Breitholtz

Postadress:
Sävedalens AIK - Friidrott
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Besöksadress:
Vallhamra Sportcenter, Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0702330967
E-post: This is a mailto link

 

Våra arrangemang 

 

Friidrottsskola

 

  

Sävedalsspelen ny design 2019

2021

 Sävedalsloppet logga

Oktober 2021

 Sävedalen Inomhus

November 2021

 

 JULGRANSFÖRSÄLJNING 2021

 

Premiärloppet

 April 2022 


  

 

  

Du som spelar på Svenska Spel kan via Gräsroten stötta vår förening
genom att lägga till oss på ditt spelkonto.

 

 Puff för vaccinerad klubb

 


 GV21K halfmarathon

.

 

 

Följ oss på sociala medier


 

.

Vi stöder Sävedals AIK

 

 
ICA Maxi Allum Partille logga