Hoppa till sidans innehåll

Klubbinfo


Sävedalens AIK är en idrottsklubb grundad 2 augusti 1933 som idag består av tre sektioner: Friidrott, Orientering och Skidor. Klubben är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet, Svenska Gångförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Skidförbundet.
Sävedalens AIK har i dagsläget drygt 1.100 medlemmar, av dessa är 54% män och 46% kvinnor. Vidare är hälften under 20 år, med aktiva från 7 till över 80 år.

Verksamhet

SAIK har tre sektioner för de olika idrottsliga verksamheterna: Friidrott, Orientering och Skidor. Varje sektion är framstående inom sina grenar och presterar väl på tävlingar i Göteborgsområdet såväl som nationellt och vi ser även internationella placeringar. Dessutom har vi motions- och träningsaktiviteter för alla åldrar. Mer information om idrottsverksamheten hittar du framförallt på respektive sektions hemsida. Läs gärna verksamhetsberättelsen för 2015.

Vi har en gemensam klubbstyrelse samt en egen styrelse för varje sektion. Vidare finns kommittéer och grupper som har hand tränings-, tävlings-, elit-, ungdoms-, motions-, läger- och arrangemangs-verksamheter, dessutom hanterar vi klubblokalen vid Vallhamra Idrottsplats, klubbstugorna vid Kåsjön och i Skatås.

Friidrottssektionen

Sävedalens AIK:s friidrottare sysslar med alla friidrottsgrenar. Vi arrangerar flera tävlingar på lokal och nationell nivå varje år. Gå till sektionens hemsida för mer information som medlemsskap, kontakt med styrelsen, etc.

Orienteringssektionen

Sävedalens AIK:s orienterare deltar i orineteringslöpning, budkavle och trailrunning. Vi arrangerar flera tävlingar på lokal och nationell nivå varje år. Gå till sektionens hemsida för mer information som medlemsskap, kontakt med styrelsen, etc.

Skidsektionen

Sävedalens AIK:s skidåkare deltar i längdskidor och rullskidor. Vi preparerar skidspår för allmänheten på Partille Golfbana i Öjersjö. Gå till sektionens hemsida för mer information som medlemsskap, kontakt med styrelsen, etc.

Lokaler

Klubblokal Vallhamra

Vid Vallhamra idrottsplats har vi en klubblokal och tillgång till omklädningsrum samt förutom utomhusbanorna också en inomhushall. Det är heller inte långt till Delsjöreservatets strövområde med massor av vägar och stigar.

SAIK-stugan i Skatås

2007 köptes en stuga i Skatås stugby framförallt för löpträningar. Här är vi i direkt anslutning till alla spår och också Skatås Motionscentral.

SAIK-stugan vid Kåsjön

I januari 1997 stod vårt klubbhus vid Kåsjön klart. Härifrån utgår de flesta av orienterarnas träningar. Stugan ligger alldeles intill vildmarksleden, elljusbelyst motionsspär, friluftsbad.

Arrangemang

Varje år arrangerar vi flera tävlingar för elit och motionärer. Friidrotten ordnar under våren de traditionella Premiärloppet, Sävedalsspelen och under hösten Sävedalsloppet, och Bergsjöloppet. Orienteringen arrangerar Göteborgsdubbeln, Kåsjön trail och distriktstävlingar som Vårserien. Skidorna ordnar bl.a Kvällscupen och Serneke Skidfestival. Vissa arrangemang ordnar vi ihop med andra klubbar såsom Göteborgs Jubileumslopp och Göteborgsvarvet, dessutom tävlingar som sker mer sällan, t.ex 2004 då det var första etappen i världens största orienteringstävling O-ringen. Dessutom ger vi ut Naturpasset, en orienteringskarta över Partille som uppmuntar till motionsturer ut i naturen.

Övrig verksamhet

För att hjälpa till att finansiera den idrottsliga verksamheten har vi olika uppdrag, t.ex. säljer vi julgranar vid på flera platser i Partille.

Är det något du vill ha hjälp med så kanske vi kan stå till tjänst? Har du några lämpliga uppdrag så kontakta vår aktivitetsansvarige Bengt Johansson tel 031-26 66 87.

 

Sävedalens AIK

Bildad 1933-08-02
Föreningsnummer 3973
Postadress Hultvägen 2
43364 Sävedalen
Telefon 031268066
E-post This is a mailto link
Faktura e-post This is a mailto link
E-post dataskydd This is a mailto link
Hemsida http://www.savedalensaik.se
Bankgiro 5504-2253
Swish 1231137629
Organisationsnummer 857201-7245
Föreningens hemsidor

Sponsorhuset

Stöd Sävedalens AIK när du handlar på nätet

=========================

Våra huvudsponsorer
och samarbetspartners

SernekeBesök Skidome

TriumfglassBesök Triumf Glasscafé

ICA Supermarket Vallhamra

Sävedalens Cykel

Brain Athletics

 

 Gräsroten - Svenska spels stöd

Nordic Wellness

Postadress:
Sävedalens AIK
Hultvägen 2
43364 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 031268066
E-post: This is a mailto link

Se all info