Hoppa till sidans innehåll

Viktigt att tänka på när du ska ut och tävla


Under sista veckan innan tävlingen får du veta spelschemat, tider och vilka du möter. du hittar lottnignen på: 

https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com

Tiderna som du ser i lottningen är preliminära och kan skjutas fram eller bli tidigare beroende på hur lång tid övriga matcher tar. Därför ska du vara på plats i god tid så att du hinner värma upp och göra dig redo för matchstart. 

Kolla vilket matchnummer du har så är det enklare att hålla kolla på hur lång tid det är kvar till din match. 

När matchen väl startar ska du inte lämna banan så se till att du har med dig vattenflaska och om det är något annat du behöver. 

Börja med att bolla snälla bollar till varandra för att värma upp lite extra med rack. Vill man testa bollarna för att se om de är snabba/tröga eller bra så kan man göra det. Därefter lottar man vem som får väljja på att börja serva eller vilken sida man vill ha. Det gör man genom att slå bollen rakt upp i luften och sedan se vem den pekar på. Varje spelare får varsin provserve innan man ställer upp för matchstart. 

Under matchen har man siffervändare som håller koll på poängen men som inte är några domare. Du som spelare dömer på din egen sida. Skulle du vara osäker så kan man spela om bollen. Det brukar fungera bra då de flesta är noga med att vara ärliga för att det ska kunna bli en rolig match. 

När någon av spelarna når 11 är det paus, då får man dricka vatten och få tips från en ledare/förälder eller kompis. Samma sak gäller vid 21 då det även är sidbyte. Man måste vinna varje set med minst 2 poäng (t.ex 21-19) men som längst spelar man till 30-29. Matchen är slut efter att någon har vunnit 2 set då tackar man varandra för matchen och sedan även siffervändaren.

Uppdaterad: 05 DEC 2021 21:48 Skribent: Helena Jörgensen
E-post: Adressen Gömd

Stöd Sävsjö Badminton Club när du handlar på nätet

logga_alone_150x56

 

 

Gynna våra sponsorer

Bodaborg

Postadress:
Sävsjö BC - Badminton
Anna Ohlsson, Eksjöhovgårdsvägen 10D
57632 Sävsjö

Kontakt:
Tel: 0761746055
E-post: This is a mailto link

Se all info