Hoppa till sidans innehåll

16e och 17e omgången

31 AUG 2016 22:18
Referat från Tranås och Åseda matchen.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2016 22:44

16e omgången

Tuff bortamatch mot serietrean Tranås, en match som dagen till ära var väldigt varm och solig.

Tranås börjar matchen i ett högt tempo och vi hamnar en del på efterkälken till en början. Men vi segar oss in i det och jämnar ut kampen. Båda lagen försöker rulla boll och bägge lagen lyckas, så matchen är ganska publikvänlig spelmässigt. Vad gäller chanserna dröjer det tills slutet av halvleken innan det hettar till ordentligt. Från att det avlossas skott med hörnflaggor som destination till kvalitativa räddningar av bägge lagens målvakter. Ahmed har ett par lägen, men deras målvakt visar innebörden av att ha goda reflexer. Detsamma gäller Abdullah i vårt mål, som räddar några omställningar med bravur. Ca 10 min innan halvlek drar Tranås mittfältare in bollen centralt mot mål. Ca 20.25 m ifrån mål drar han till med en praktträff och vi kan bara se på när den vobblar in i högra krysset, 0-1.

Andra halvlek drar vi igång tempot. Bägge lagen gör ett par byten och något större ytor skapas. I en av dessa ytor kommer Chris in i, gör sin förste gubbe och med hjälp av Matt som smugit sig upp trocklar dom fram bollen in till straffområdet där Chris tillslut lyckas peta in den, 1-1. Nu åter till ställningskrig, där inte någon vill släppa till något. Båda målvakterna sätts på prov och tyvärr är det Tranås som gör 1-2 efter slarv i ett uppspel från oss. Tyvärr lyckas vi inte kvittera och man får även säga att vår rutin brister dessvärre när vi i lägen där vi ska vara lite kalla är för heta eller som en sådan sak att skyffla upp bollen mot 2-3 forwards inte levereras. Javad som fick hoppa in som defensivt nav på mittfältet gör ett bra dagsverke, men det räcker inte med att en kille är bra när man är ett lag!

 

17e omgången

Hemma mot Åseda var det lite kniven mot strupen om man ville haka på topp 5 placeringar.

Men denna match kom att präglas mer av utdelade kort än om fotboll. Efter en halvdan start av båda lagen, åker Max på ett rött kort redan efter 15 min och där hamnar ribban resten av matchen. Tio minuter senare har Åseda dragit på sig ett gult och ett rött. Jämnställt i antal gubbar på banan igen och bägge lagen försöker lira boll, men spelet hackar en pga avblåsningar. Åseda har de vassaste chanserna medans våran bästa chans kommer efter hörna. Åseda gör 0-1 på en icke chans när en långboll slinker förbi Abdullah i målet och sedan vår back halkat är det bara att lägga in den i öppen kasse. Två gula kort senare för oss är halvleken slut.

Andra halvlek är det vi som äger mest boll till en början, men vi har svårt att komma till farliga avslut utan mest skott utifrån, vissa bättre vissa sämre. Åseda drar på sig 3 gula till och sedan åker vi på 2 gula, varav det ena är Ryans andra och ytterliggare ett rött kort. Nu blir ytorna enorma och Åseda äger matchen helt. Efter en hörna gör dom även 0-2 och dödar matchen. Julio gör ett gediget jobb under hela matchen med sina löpningar och förtjänar ett plus för sitt slit.

Storebro på 5e plats har 28p och vi 13p med 5 matcher kvar. Så säker mark kan vara svårt, men vi statsar järnet för att nå minst kval nu och ingen viker ner sig!!!

Skribent: Daniel Hammar Komarica
Epost: This is a mailto link
Sävsjö FF - Tr.matcher Höglandet FDK
Hägnevägen 7
576 33 Sävsjö
Telefon: 038210277
E-post: This is a mailto link

nastahemmamatch

 

 

 

 

Anmalan_fotbollsskolan

Postadress:
Sävsjö FF - Fotboll
Hägnevägen 7
57633 Sävsjö

Besöksadress:
Hägnevägen 7
57633 Sävsjö

Kontakt:
Tel: 038210277
E-post: This is a mailto link

Se all info