Hoppa till sidans innehåll
https://idrottonline.se/SegelflygarnaUppsalaFK-Flygsport/Omklubben/UppsalaMasters/UppsalaMasters2022
God Jul!

Flyg med oss! Till en lägre kostnad och utan cert!

15 DEC 2015 19:06
Segelflygarna UFK skapar en ny medlemskategori. Vi vill slå ett slag för att alla befintliga medlemmar och förhoppningsvis nya som saknar pilotcertifikat ska känna sig välkomna hos oss.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2018 22:36

För denna grupp erbjuder vi därför från och med 2016 ett format som vi kallar Associerad Medlem. Förutsättningen för att kunna komma i fråga för denna kategori är att man saknar giltigt certifikat eller medicinskt tillstånd att flyga och inte heller befinner sig under utbildning till certifikat.

Det kan finnas många skäl att välja att bli Associerad Medlem. Medicinska orsaker är såklart en av dem. Antingen man på grund av sjukdom blivit av med sin pilotlicens eller om man pga funktionshinder saknar möjlighet att ta certifikat. Men vi vill även nå andra grupper med denna satsning. Det kan handla om unga människor som tagit certifikat men av arbets- eller familjeskäl saknar tid och resurser att fortsätta flyga. Det kan handla om flygintresserade där kostnad och tidsinvesteringen att ta certifikat utgör ett hinder men där ett begränsat medlemskap räcker mer än väl. Det kan även handla om ungdomar som pga sin ålder (under 14 år) inte ännu kan påbörja sin certifikatsskolning.

Som Associerad Medlem har man rösträtt och kan medverka i klubben på ett jämlikt sätt. Till exempel genom att ta på sig förtroendeuppdrag. Dock finns en viss skillnad när det gäller själva flygandet. Man kan inte kan dra full nytta av ett medlemskap eftersom man inte kan flyga självständigt. Kostnaden med detta upplägg blir därför betydligt lägre.

2018 kostar medlemskapet 600kr.

Under 3 veckor i augusti kommer klubben att prioritera denna grupp i ett av sätena i vår nya DuoDiscus XLT. Det kommer gå till så att man betalar för bogseringen och sen flyger ihop med en klubbkamrat som agerar säkerhetsförare. Vi hoppas under året kunna utveckla fler aktiviteter som kan passa gruppen ihop med de berörda medlemmarna. Exempelvis genomför vi simulatorträning nu i höst och vinter.

Vi hälsar därför Associerade Medlemmar välkomna till Sundbro 2018! Nya segelflygare såväl som gamla rävar, unga och gamla, tjejer och killar!

Låter detta intressant? Hör i så fall av er till Segelflygarna i Uppsala!

This is a mailto link

Skribent: Peder Lindbom

Segelflygarna      Uppsala Flygklubb
Sundbro425            743 82 Bälinge
This is a mailto link

Hitta oss på

Hitta oss på

Börja segelflyga!

Associerad medlem! 

Köp provlektion! 

Flyg hos oss! 

Hur är din flygtrim ? 

Släpvagnskalkylator 

Sök luftfartyg 

Flygplan i luften

Prislista 2021 

Registrering av arbetsplikt 

 

UIFB_FLiggande2_R-d   

RBU_Stockholm

imageapi5g.png
 

 

 

 

Postadress:
Segelflygarna Uppsala FK - Flygsport
Sundbro 425, Sundbro 425
74382 Bälinge

Kontakt:
Tel: 018357013
E-post: This is a mailto link

Se all info