Hoppa till sidans innehåll
David gör sig redo för start!

David


Flygplan är något som har levt med mig ända sedan jag var 4 år. Allt började med flyguppvisningar. Det som lockat mig mest är det militära flyget. Det låter mycket, man kan flyga snabbt och göra "coola" manövrar.

Young Pilots

När jag var 12 år köpte jag ett etanoldrivet radiostyrt flygplan. Det fick intresset sedan barndomen att väckas till liv igen. När jag gått ut högstadiet funderade jag på om pilotyrket skulle kunna vara något för mig. Jag fick kontakt med flygvärlden genom att gå med i Young Pilots. Sommaren 2012 deltog jag på några läger. Vi fick testa på både motor och segelflyg. Efteråt bestämde jag mig för att ta segelflygcertifikat. Jag genomgick en teoretisk utbildning under vintern och när snön smälte började skolningen på riktigt. 

Utmaningen

Det som lockade mig mest var den avancerade flygningen med loopingar etc. Nu när man har varit uppe i luften några gånger måste jag erkänna att det som är det roligaste med flygningen är höjdvinsterna och distanserna som man kan åstadkomma utan motor. Det ger en spänning som man inte får i motorflygplan. 

För alla som tycker det verkar häftigt med flyg och funderar på att bli piloter rekommenderar jag starkt att börja med segelflyg!

David i luften!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:27 Skribent: David

Segelflygarna      Uppsala Flygklubb
Sundbro425            743 82 Bälinge
This is a mailto link

Uppsala Masters 

Hitta oss på

Hitta oss på

Börja segelflyga!

Associerad medlem! 

Köp provlektion! 

Flyg hos oss! 

Hur är din flygtrim ? 

Släpvagnskalkylator 

Sök luftfartyg 

Flygplan i luften

Prislista 2021 

Registrering av arbetsplikt 

 

UIFB_FLiggande2_R-d   

RBU_Stockholm

 

 

 

 

Postadress:
Segelflygarna Uppsala FK - Flygsport
Sundbro 425, Sundbro 425
74381 Bälinge

Kontakt:
Tel: 018357013
E-post: This is a mailto link

Se all info