Hoppa till sidans innehåll

Information säsongen 2018-2019


Här kommer lite blandad info om allt som kan vara bra att veta.

Träningar, grupper och tränare

  • Barn födda 2008 och tidigare: tränar måndagar och onsdagar 18:15-19:15. Tränare är Katarina, David och Johan.
  • Barn födda 2009-2010: tränar onsdagar 18:15-19:15. Tränare är Markus och Mattias.
  • Barn födda 2011: tränar onsdagar 18:15-19:00. Tränare är Hanna och Carina.
  • Barn födda 2011-2013: tränar måndagar 18:15-19:00. Tränare är Brith, Camilla och Alexandra.

Alla grupper är igång med sin barmarksträning/lek sen i slutet av september. Nya deltagare är varmt välkomna att prova på! Kontakta någon av tränarna eller kom till skidstugan vid ett träningstillfälle.

Vi ser givetvis bara positivt på att föräldrar också har skidor under fötterna och är ute i spåret under våra träningskvällar. Men med många barn finns en risk att de tränare vi har inte riktigt räcker till för att hinna stötta, förklara och hjälpa till i den utsträckning som är önskvärt. Därför är det värdefullt om ni föräldrar finns med och kan hjälpa barnen. Det här gäller framför allt för de yngsta barnen, där det kan behövas hjälp att lyftas på fötter. Så kolla gärna innan träningen om tränarna vill ha hjälp innan ni drar ut i spåret själva. Inga fotgängare eller hundar i skidspåret.

Köldgräns är -15 grader. Om träningen är inställd får man sms från tränarna.

Se till att barnen är skidklara när träningstiden börjar. Märk all utrustning, men på lånad utrustning måste märkningen vara borta vid säsongens slut.

I vinter ska tränarna testa att köra skate/klassiskt i perioder, det blir alltså inte varannan gång som dom kört tidigare i äldsta gruppen. Vi hoppas att detta ska underlätta för både
föräldrar och barn.

Fika

Efter träningen bjuds barnen på smörgås och mjölk i skidstugan. Alla föräldrar har ansvar för skidstugan några gånger under säsongen. Familjer som har tränare i familjen är undantagna från stugansvaret. Schemat finns uppsatt i skidstugan. Får ni förhinder den dag som ni har stugansvaret, byt med någon annan familj. Allt fika finns på plats i kylskåpet. Bred mackor, häll upp mjölk, diska, torka borden, ta ut soporna.

Avgifter och säljbeting

Alla barn ska vara medlemmar i Sidensjö IK. Medlemskapet gäller per kalenderår och är för barn 100:-/år. Alternativt 500:-/familj. Är du medlem sen tidigare får du automatiskt ett inbetalningskort i början av året. Är du ny medlem betalar du in till bankgiro: 468-9790. Ange namn på inbetalningen. Nya medlemmar, skicka dessutom ett mail med namn, personnr och adress till Stefan Backlund: This is a mailto link. Medlemskapet gäller för föreningens all verksamhet: skidor, orientering, barngympa, fotboll.

Deltagaravgiften för skidorna är för säsongen 100:- per barn. Betalas med Swish: 123 570 33 68. Märk med "barnens namn, deltagaravgift skidor".

Barn födda 2012 och tidigare ska sälja Ullmax. Säljbeting är 1500:- per familj innan 15/2.
Alternativ finns att köpa sig fri för 800:-. Kataloger finns i skidstugan. Leverans sker kontinuerligt under hela perioden. Vid frågor kontakta Annica Backlund: This is a mailto link.

Kläder och skidor

Klubben äger några skidor, pjäxor och tävlingsdressar. Skidor och pjäxor lånas gratis och tävlingsdressar hyr man för 250:-/säsong. Provning och utlåning av utrustning sker under vår kick-off 13/10. På kick-offen finns även möjlighet att prova och beställa profilkläder.

Mössor och pannband har vi redan hemma, så dom kan man få på en gång. Mössor/pannband kostar 200:-. Meddela mig, så tar jag med mig vid ett träningstillfälle.

Vi har avtal och ett bra samarbete med Intersport och vill därmed uppmana till att ansöka till Club Intersport och koppla klubbkortet till Sidensjö IK. Det ger både dig och vår verksamhet en bonus. Du tappar alltså inte din egen bonus.

Rullskidor

Klubben äger 6 par rullskidor: 4 med Salomon Prolink bindning (2 skate + 2 klassiskt) och 2 med Salomon SNS bindning (1 skate + 1 klassiskt). Barn som är med i skidornas
träningsverksamhet och deras föräldrar får låna våra rullskidor utan kostnad. Du lånar alltid skidorna 5 dagar: onsdag-måndag. Uthämtning sker i direkt anslutning till
skidornas onsdagsträning (19:15) och återlämnas innan måndagsträningens start (18:00) veckan efter. Detta är viktigt, eftersom skidorna används på våra träningar! Skidorna lämnas alltid till någon av tränarna på plats vid skidstugan.
Skidorna bokas på https://boka.se/SIKSkidor

Kommunterrängen

3 gånger i höst anordnas kommunterrängen, ett terränglopp framför allt för barn, men även vuxna kan delta. 7/10, 11/10 och 21/10 är datumen för hösten. Information om loppen
kommer efterhand ut på vår hemsida: https://idrottonline.se/SidensjoIK-Skidor. 7/10 är i Bredbyn och 11/10 i Husum. Det är ingen anmälningsavgift till dessa lopp. Söndagen den 21/10 kl 11 är det Sidensjö som står som värd för tävlingen! Den kommer ske i och på mindre stigar runt elljusspåret. Banor kommer vara 500 m, 1 km, 1.5 km, 2.5 km och 5 km, beroende på ålder. Vi kommer behöva hjälp av några föräldrar under dagen: parkering, fikaförsäljning och några runt spåret, mm. Mer info kommer! Vi uppmuntrar såklart alla barn som vill tävla att testa på nu när vi arrangerar tävlingen själva på hemmaplan.

Tävlingar

Under skidsäsongen finns det flera tävlingar och vi vill uppmuntra alla att testa på någon tävling eftersom det oftast är ett roligt inslag! Info kring tävlingar finns i skidstugan och på vår hemsida. Anmälan till tävlingar gör man som förälder själv. Anmälningsavgiften står klubben för, men vid sen anmälan eller om man ej avbokar sitt deltagande vid förhinder får föräldrar stå för de extra kostnader som tillkommer för klubben.

Elljusspåret

Som ni säkert har märkt, så pågår arbete runt elljusspåret. Alla stolpar och armaturer ska bytas ut. Under hösten skedde första etappen. Det är sträckan ungefär från kraftledningen och nedåt och tillbaka till skidstugan som nu har nya stolpar och armaturer.

Uppdaterad: 17 FEB 2017 01:17
Epost: This is a mailto link

 

Våra sponsorer:

Sidensjö Sparbank

 Intersport

Sidensjö Trafik

Stena Recycling

Synsam Örnsköldsvik

Mekonomen Bilverkstad

Sidensjö Handelsbod

 

 

Trimtex

Postadress:
Sidensjö IK - Skidor
Angermannus Väg 14
89395 Sidensjö

Besöksadress:
Skidstugan i Stig
89395 Sidensjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info