Hoppa till sidans innehåll

Information säsongen 2019-2020


Här kommer lite blandad info om allt som kan vara bra att veta.

Träningar, grupper och tränare

Barmarkssäsongen startar 13/10. Barn födda 2013 och tidigare tränar/leker söndagar 16:00-17:00 och onsdagar 18:15-19:15. På söndagar är vi vid skidstugan. På onsdagar är de yngre i gympasalen (2013-2009) och de äldre ute. Vi träffas alla vid Sidensjöskolan. Nya deltagare är varmt välkomna att prova på! Kontakta Lina eller dyk upp vid ett träningstillfälle.

I december välkomnar vi barn födda 2014. De kommer träna på söndagar 16:00-17:00. Innan snön kommer, så håller vi till i gympasalen.

Vi ser givetvis bara positivt på att föräldrar också har skidor under fötterna och är ute i spåret under våra träningskvällar. Men med många barn finns en risk att de tränare vi har inte riktigt räcker till för att hinna stötta, förklara och hjälpa till i den utsträckning som är önskvärt. Därför är det värdefullt om ni föräldrar finns med och kan hjälpa barnen. Det här gäller framför allt för de yngsta barnen, där det kan behövas hjälp att lyftas på fötter. Så kolla gärna innan träningen om tränarna vill ha hjälp innan ni drar ut i spåret själva. Inga fotgängare eller hundar i skidspåret.

Köldgräns är -15 grader. Om träningen är inställd får man sms från tränarna.

Se till att barnen är skidklara när träningstiden börjar. Märk all utrustning, men på lånad utrustning måste märkningen vara borta vid säsongens slut.

Fika

Efter träningen (inte när vi är i gympasalen) bjuds barnen på smörgås och mjölk i skidstugan. Alla föräldrar har ansvar för skidstugan några gånger under säsongen. Familjer som har tränare i familjen är undantagna från stugansvaret. Schemat finns uppsatt i skidstugan. Får ni förhinder den dag som ni har stugansvaret, byt med någon annan familj. Allt fika finns på plats i kylskåpet. Bred mackor, häll upp mjölk, diska, torka borden, ta ut soporna.

Avgifter och säljbeting

Alla barn ska vara medlemmar i Sidensjö IK. Medlemskapet gäller per kalenderår och är för barn 100:-/år. Alternativt 500:-/familj. Är du medlem sen tidigare får du automatiskt ett inbetalningskort i början av året. Är du ny medlem betalar du in till bankgiro: 468-9790. Ange namn på inbetalningen. Nya medlemmar, skicka dessutom ett mail med namn, personnr och adress till Stefan Backlund: This is a mailto link. Medlemskapet gäller för föreningens all verksamhet: skidor, orientering, barngympa, fotboll.

Deltagaravgiften för skidorna är för säsongen 100:- per barn. Betalas med Swish: 123 570 33 68. Märk med "barnens namn, deltagaravgift skidor".

Barn födda 2013 och tidigare ska sälja Ullmax. Säljbeting är 1500:- per familj innan 15/2.
Alternativ finns att köpa sig fri för 800:-. Kataloger finns i skidstugan. Leverans sker kontinuerligt under hela perioden. Under hösten skickar vi iväg beställningar till Ullmax varannan måndag, med start 14/10. Vid frågor kontakta Annica Backlund: This is a mailto link.

Kläder och skidor

Klubben äger några skidor, pjäxor och tävlingsdressar. Skidor och pjäxor lånas gratis och tävlingsdressar hyr man för 250:-/säsong. Provning och utlåning av utrustning sker under vår kick-off 13/10. På kick-offen finns även möjlighet att prova och beställa profilkläder.

Mössor och pannband har vi redan hemma, så dom kan man få på en gång. Mössor/pannband kostar 200:-. Meddela Lina, så tar jag med mig vid ett träningstillfälle.

Vi har avtal och ett bra samarbete med Intersport och vill därmed uppmana till att ansöka till Club Intersport och koppla klubbkortet till Sidensjö IK. Det ger både dig och vår verksamhet en bonus. Du tappar alltså inte din egen bonus.

Rullskidor

Klubben äger 6 par rullskidor: 4 med Salomon Prolink bindning (2 skate + 2 klassiskt) och 2 med Salomon SNS bindning (1 skate + 1 klassiskt). Barn som är med i skidornas
träningsverksamhet och deras föräldrar får låna våra rullskidor utan kostnad. Du lånar alltid skidorna 4 dagar: onsdag-söndag. Uthämtning sker i direkt anslutning till
skidornas onsdagsträning (19:15) och återlämnas innan söndagsträningens start (16:00) samma vecka. Detta är viktigt, eftersom skidorna används på våra träningar! Skidorna lämnas alltid till någon av tränarna på plats vid skidstugan.
Skidorna bokas på https://boka.se/SIKSkidor

Tävlingar

Under skidsäsongen finns det flera tävlingar och vi vill uppmuntra alla att testa på någon tävling eftersom det oftast är ett roligt inslag! Info kring tävlingar finns på vår hemsida. Anmälan till tävlingar gör man som förälder själv. Anmälningsavgiften står klubben för, men vid sen anmälan eller om man ej avbokar sitt deltagande vid förhinder får föräldrar stå för de extra kostnader som tillkommer för klubben.

Uppdaterad: 17 FEB 2017 01:17
Epost: This is a mailto link

 

Våra sponsorer:

Sidensjö Sparbank

 Intersport

Sidensjö Trafik

Stena Recycling

Synsam Örnsköldsvik

Mekonomen Bilverkstad

Sidensjö Handelsbod

 

Ullmax beställning

 

Trimtex

Postadress:
Sidensjö IK - Skidor
Angermannus Väg 14
89395 Sidensjö

Besöksadress:
Skidstugan i Stig
89395 Sidensjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info