Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse 2019/2020


VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SIGMA BK SÄSONGEN 2019/2020

Styrelsen för Sigma BK lämnar härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2019-05-01 till 2020-04-30 dock med inslag fram till augusti 2020.

Styrelsen har bestått av:

Ordförande                 Peter Rooslien

Sekreterare                 Håkan Holstein

Kassör                         Bengt Larsson

Ledamöter                   Kenny Bengtsson, Åsa Nylund, Leif Sjöblom & Christian Forsebrink

Revisorer har varit Benny Lagerström och Kicki Gustafsson

Denna verksamhetsberättelse kan komma att bli historisk då den inte redovisas förrän nu då vårt ordinarie Årsmöte i maj fick flyttas på framtiden p.g.a. Covid-19. Denna pandemi kom plötsligt på det nya året och fick stor inverkan på hela samhället och på vår verksamhet.

Styrelsen har under året haft 7 protokollförda möten varav ett särskilt möte avsåg Corona-pandemin och dess konsekvenser samt ett kortare, ej protokollfört, möte inför årsmötet.

Styrelsen har hållit medlemmarna informerade om klubbens aktiviteter och arrangemang via medlemsmöten, klubbens nyhetsbrev ”Sigmalen” samt via klubbens Facebook-sida och anslagstavlan i bowlinghallen.

Tisdagar har precis som vanligt varit vår medlems- och träningskväll och under säsongen har vi i snitt haft ca.14–16 träningsflitiga medlemmar på plats.

Ekonomin har även i år hanterats med god hand av klubbens finansminister och kassör, Bengt Larsson. Säsongens resultat slutar mycket bättre än budgeterat trots nästan obefintliga sponsorintäkter. Anledningen är märkligt nog Covid-19 som avslutade säsongen i förtid vilket innebar uteblivna kostnader för kvalspel.

Klubbens intäkter har kommit från Sigma-Lotto, tävlingen Sigmalen, olika försäljningsinsatser, gräsrotsstöd från Svenska Spel samt en del från match- och tävlingslotterier.

En väldigt viktig intäktskälla är Sigma-Lotto och tack vare stort engagemang hos flera av medlemmarna har vi kunnat notera fortsatt stort deltagarantal vilket gjorde att vi kunde skänka nästan 8 000 kr till Diabetsfonden.

En utförligare redovisning av ekonomin kommer presenteras under punkten Ekonomi- & Kassarapport som också kommer att visa att styrelsen inlett en plan på att återinvestera överskott i verksamheten.

I december arrangerade vi som vanligt vår årliga julfest. Detta event ägde rum i bowlinghallen och det spelades julkul, frågequizades, köptes lotter, smaskades julbord, nubbades, sjöngs och delades ut julklappar.

Vår egen tävling, Sigmalen som spelades under december och januari, vanns av Dennis Eklund, Stureby som bjöd på storspel i både kval- och finalspel. Han besegrade vår tidigare klubbkamrat, Tomas Lind, i finalen. Finalen bjöd även på en 300-slagning genom Erik Anderson, Stureby. Av de 20 slutfinalisterna hade vi med två medlemmar, Lovisa Nylund och junioren Kevin Westin

Årets KM var tänkt att äga rum i Skövde men p.g.a. Covid-19 så blev det istället ett trevligt KM-arrangemang på hemmaplan i Eklunds Bowling som samlade 19 spelare i kampen om vandringspriset. Precis som de fyra senaste åren fick klubben återigen en ny KM-vinnare i Micke Lindqvist som vann med 1859 över 8 serier, följd av Christoffer Eklund med 1783 och Kenny Bengtsson med 1752.

I den inofficiella KM-klassen med hcp segrade Christoffer med 1823, närmast före Roosa 1808 och Kenny 1768. Michael Haenflein blev visserligen inte sist i årets KM då en av juniorerna medverkade men den berömda ”sleven” hamnar ändå återigen hos herr Haenflein.

Under vårsäsongen har Sigma Cupen – ”till Sabels minne”, spelats och Pontus Karlsson försvarade fjolårsvinsten genom att besegra Peter Rooslien i finalen.

Till vår stora glädje så har klubben, inte minst tack vare Eklunds Bowling, Micke Lindqvist och Jonny Ericsson fortsatt den positiva utvecklingen av vår ungdomsverksamhet. Bowlinghallen har erbjudit bowlingskola för de som vill prova på bowling och under tisdagar det genomförts ungdomsträning i Sigmas regi. Våra juniorer har under säsongen spelat sina första tävlingar och vi ser med spänning fram emot en fortsatt utveckling under nästa säsong, inte minst i kommande ligaspel.

Även våra juniorer spelade ett KM över 4 serier i maj. Där segrade Filippa Westin med Olivia Stattin på andra plats och Alexander Segolsson Larsson på tredje plats.

Flera av er medlemmar har under säsongen spelat StMäst. Två av våra spelare, Christoffer Eklund och Peter Rooslien tog sig till final i StMäst och hamnade båda på en fin tredje plats i sina respektive klasser.

Det individuella finalspelet i DM kunde ej spelas p.g.a Corona-epidemin.

Corona-pandemin har dessvärre haft stor påverkan på bowlingverksamheten men avslutat ligaspel och där stora delar av tävlingsverksamheten blev inställd. Vi hoppas givetvis att denna eländiga smitta ebbar ut och att vi så snart som möjligt kan börja verka i ”det nya normala”. Klubben och dess spelare måste fortsätta följa de direktiv och riktlinjer som RF och Svenska Bowlingförbundet fastställt och som uppdateras kontinuerligt. 

Så här i slutet av denna verksamhetsberättelse återstår det att summera säsongens ligaspel där säsongen fick ett märkligt och abrupt slut som innebar att inga upp- eller nedflyttningar sker i serierna. Klubben har på funnits representerat i seriesystemet med två lag och har under säsongen haft ca.40 licensierade medlemmar varav drygt ett 30-tal har deltagit i ligaspelet. Våra lag, A-laget i division 2 och Farmen i division 3, har varit med i toppstriden på sina respektive serier och vi ser fram emot den kommande säsongen med tillförsikt.

A-laget höstsäsong lämnade mycket att önska men efter en formidabel vårsäsong med 7 raka vinster var vi på väg mot division 1. Faktum är att vårt A-lag är obesegrade hittills under 2020! Farmen-laget har stått för blandade prestationer under säsongen men ändå alltid hållit fanan högt. När seriespelet avbröts så låg Farmen på tredje plats i tabellen.

I förra årets verksamhetsberättelse kunde vi notera 8 spelare som slagit 900 eller högre vid minst ett tillfälle. I år så har endast 3 spelare slagit 900 eller högre och totalt fem 900-slagningar. Högst slagning i år gjorde Kenny Bengtsson med 979. De som slagit 900 eller högre är Christian Forsebrink (2 st), Kenny Bengtsson (2 st), och Micke Lindqvist.

Överst på snittlistan, enligt Bits, när säsongen summerats återfinns Christian Forsebrink med 208,75 (52 serier) före Kenny Bengtsson med 207,34 (72 serier) och Mats Eklund med 205,91 (5 serier) och Jonas Karlsson med 201,86 (48 serier). Främst bland våra damer är Jenny Lönn respektive Lovisa Nylund.

Flitigast i ligaspelet har Liam Söderqvist varit med 80 serier, närmast följd av Christoffer Eklund med 74 serier och Kenny Bengtsson med 72 serier.

Styrelsen vill som vanligt passa på att rikta ett särskilt stort tack till alla er som bidragit med extra värvningar till Sigma-Lotto och tack till er som spelar för Sigma via Svenska Spel samt handlar via Sponsorhuset. Tack till er som varit aktiva vid klubbens olika försäljningsinsatser. Tack också till Micke Lindqvist och Jonny Ericsson för era insatser med våra ungdomar och tack även till våra UK, Mats och Christoffer. Givetvis ett stort tack till Eklunds Bowling för att de ställer upp så fantastiskt för klubben.

Styrelsen tackar för den gångna säsongen och önskar alla framgångsrik säsong 2020/2021.

Uppdaterad: 20 OKT 2020 20:28 Skribent: Håkan Holstein
E-post: This is a mailto link

 

Eklunds Bowling

Hammarbyvägen 16
194 22 Upplands Väsby
08-590 310 10

Till hemsidan: klicka här


 

Kontaktuppgifter

UK
Christoffer Eklund (A-lag & F-lag) samt tillsammans med Micke Lindquist och Jonny Eriksson för C-lag

 

Ungdomstränare / kontakt
Michael Lindquist & Jonny Eriksson. E-post: This is a mailto link

 

Sponsorkontakt
Håkan Holstein
This is a mailto link

 

Hemsida ansvarig
Åsa Nylund

Postadress:
Sigma BK - Bowling
Håkan Holstein, Björkvallavägen 58
19439 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hakanholstein@gmail....

Se all info