Hoppa till sidans innehåll
Foto:

SSK's Skridskobank


I början av 2019 fick klubben ett bidrag från Svenska Konståkningsförbundet som möjliggjorde inköp av en skridskobank bestående av 18 par nybörjarskridskor i storlekar mellan 28-39. Skridskorna är av märket Jackson, modell JS450 och lånas ut kostnadsfritt till barn i skridskoskolan eller i övergång till konståkningsgrupp.

Med skridskorna följer hårda skydd som ska användas mellan omklädningsrum och is, samt ett par mjuka skydd som ska sitta på skenan när skridskorna ligger i väskan. 

För att skridskorna ska hålla sig fina och användbara länge är det viktigt att man sköter om skridskorna ordentligt.

  • Man får bara använda skridskon på konstfrusen is, inte på naturis eller spolad grusplan, detta kan förstöra skenan så den blir alldeles slö eller får skador.

  • Efter träningen - torka av skenan med en trasa så den är torr och förvara sedan skridskorna med de mjuka skydden på. Man får absolut inte förvara skridskorna med de hårda skydden på, då kan skenorna rosta.

  • Man ser själv till att skridskon slipas med jämna mellanrum. Prata med er tränare om ni är osäkra på om den behöver slipas. Man kan inte gå till en sportaffär då slipningen måste göras för konståkningsskridskor. Klubben anordnar slipning varje termin.

  • Knyt skridskorna ordentligt. Dra åt snörena ända från botten till toppen och runt snörhakarna drar man snöret ovanifrån och ner. Det är viktigt att knyta ordentligt precis vid fotleden/vristen, är det för löst kan skridskorna böjas och få veck som gör dem mindre stabila. Här finns en film som visar hur man snörar korrekt. https://www.youtube.com/watch?v=xMd3EpUSFcY
     
  • Använd alltid de hårda skydden mellan omklädningsrum och is och se upp för att trampa på stenar eller grus innan ni kliver på isen. Skenorna kan bli skadade av detta.

Är ni intresserade av att låna skridskor så hör av er till This is a mailto link

Uppdaterad: 10 JAN 2020 22:26 Skribent: Clara Hildebrand
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sigtuna SK - Konståkning
Marianne Perslow, Pinbackshallen, Nymärstagatan
19530 Märsta

Besöksadress:
Sigtuna Skridskoklubb, Pinbackshallen, Nymärstagatan
19530 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link