Hoppa till sidans innehåll

Klubbinfo


Sigtuna Skridskoklubb – en konståkningsklubb i utveckling

 

Sigtuna skridskoklubb grundades år 2003 av Charlotta Wieland som då flyttade till Sigtuna kommun, efter många år som åkare och sedan tränare inom konståkningen. Hon har en lång och bred erfarenhet på internationell nivå, bl.a. inom isdans och teamåkning där hon har varit med och tagit guld för Sverige. Charlotta valdes till Årets idrottsprofil 2007 i Sigtuna.

 

Klubben började i liten skala med några få timmars istid per vecka. Verksamheten pågår från slutet av augusti till mitten av mars varje år. Utöver konståkningsträning erbjuder Sigtuna SK även skridskoskola för nybörjare.

 

Klubben har åtta tränare; Isabelle Nordin, Amanda Nylander och Clara Hildebrand, Amanda Mardunovich, Julia Borneskog, Fanny Gåhlin, Nora Elgh, Nova Älgamo. Utöver dessa har flertalet av de äldre åkarna genomgått Svenska Konståkningsförbundets grundutbildning och är tränare för skridskoskolan. Idag omfattar verksamheten ca 50 konståkare och ca 20 barn i skridskoskola. 

 

Sigtuna SKär en liten och personlig klubb som värnar om individen. Vår målsättning är att erbjuda våra åkare komplett träning som inkluderar såväl isträning, markträning, teori och kostråd som möjlighet till personlig utveckling och beredskap för tävlingsdeltagande. Vi vill bredda vårt utbud genom att ta in nya barn i den ordinarie verksamheten och att få in fler pojkar i vår verksamhet.

 

Vi vill erbjuda alla barn i Sigtuna kommun som är intresserade av konståkning en chans att prova på denna sport under lekfulla former i skridskoskolan samt att kunna utvecklas vidare inom klubbens konståkningsskola.

Uppdaterad: 19 MAR 2018 10:07 Skribent: Clara Hildebrand
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sigtuna SK - Konståkning
Marianne Perslow, Pinbackshallen, Nymärstagatan
19530 Märsta

Besöksadress:
Sigtuna Skridskoklubb, Pinbackshallen, Nymärstagatan
19530 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link