Hoppa till sidans innehåll

Intervju med nya tränaren


Hur gammal är du och har du egen familj?

 

Jag är 31 år gammal. Jag är gift och har en dotter på 3 år.

 

Ditt namn säger mig att din släkt inte kommer från Sverige - ev hur länge har du bott här?

 

Ursprungligen kommer jag från Kosovo, men har bott i Sverige i över 20 år. Jag har fortfarande mycket släkt i Kosovo och älskar att åka ner och hälsa på.

 

Du har tidigare spelat här i Sillhövda, vart nånstans har du också varit som spelare och/eller tränare?

 

Tidigare klubbar jag har representerat som spelare är: Valdemarsviks IF, Ryds SK, Olofströms IF, Högadals IS, Karlskrona AIF, Sillhövda AIK och Lyckå FF,

Som Tränare har jag representerat Torhamns GoIF, Lyckeby GoIF och Lyckå FF.

 

Hur är din spelfilosofi?

 

Min spelfilosofi är att kunna spela fotboll med ett bra passningsspel och förhoppningsvis ha mer boll än motståndarlaget. Jag funderar ofta varför många spelare presterar bättre på träningarna än match? Där tror jag i alla fall att mycket handlar om att man vågar mer på träningarna än på matcherna, så att våga misslyckas även på matcherna är oerhört viktigt, för då tror jag, att man utvecklas betydligt mer också. 

Jag vet att på den här nivån måste jag anpassa mig efter förutsättningarna och materialet man har att jobba med även kompromissa med min spelfilosofi. 

Jag är en ung tränare, och alla unga tränare behöver tid för att kunna lyckas vilket jag hoppas att både föreningen och omgivningen har med mig. Det jag kan lova är att jag kommer att göra allt för att vi skall kunna spela en attraktiv fotboll, och att det skall vara roligt att gå på Sillhövdas matcher.

 

Vad kan du tillföra laget?

 

Jag har en oerhörd vinnarskalle, vilket jag hoppas kunna förmedla vidare till mina spelare. Jag hoppas också tillföra energi och glädje till spelarna, eftersom vi alla som håller på med fotboll gör det för att det är roligt.

 

Hur mycket ska ni träna inomhus - och hur kommer det att se ut med träningen när det blir dags att kliva ut på gräsmattan?

 

Under perioden november och december kommer vi att träna två pass i veckan. Ett pass kommer vi att köra powertraining på Lok&Motion i Karlskrona där träningen är anpassat för bygga och stärka kroppen. Den andra passet är ren fotbolls träning inomhus, där vi har både KM och DM att se fram emot. 

 

Målsättningen för A-laget?

 

Målsättningen är att kunna vara med topp fem i div 4.

 

Din största fotbollsupplevelse?

 

Som tränare är att föra upp Lyckeby Goif till den bästa placeringen i Lyckebys historia där vi kvalade till div 2. Detta var med Paul Scott i spetsen.

 

Är där annat du vill berätta?

 

Att jag hejar på AC Milan och även om detta år, är ett ganska tungt år så kommer vi alltid igen - haha.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:20 Skribent: Preben Madsen

 

 

 

 

Postadress:
Sillhövda AIK - Fotboll
Bredasjön, Bredasjön
37337 Holmsjö

Kontakt:
Tel: 0734188735
E-post: This is a mailto link

Se all info

fribergs_golv

 

 

 

 

folkesson_ny

 vida_logga

 SalebodaDack2 

frese

Pernillas Klipphörna

Tempo Holmsjö

sydöstran

 blt