Hoppa till sidans innehåll
Foto: Eniro.se Bansträckning

Banan


Simlången runt startar på Simlångsdalens IP. Du springer ut på slingan runt IP men viker av redan efter 100 meter och ut på den korta del av banan som består av asfalt. En cykelväg leder dig under väg 25 som du sedan följer ner till den omtalade trädgården Vargaslätten. Innan du får springa i kanten av Vargaslätten längs Simlångens södra strand ska du ner till Brearedssjöns badplats och vända. 2014 ändrades Simlången runts orginalbansträckning på 9,5 kilometer och det här är en del för att få till 10 kilometer jämnt.

Efter Vargaslätten springer du under 25:an igen och sedan följer varierad löpning på små stigar och mindre bilvägar med flera kortare upp- och nerförsbackar.

När du passerar en bäck och än en gång har Simlångens vatten nära stigen är det dags att börja ladda för loppets längsta stigning. På 400 meters löpning är det 60 meters stigning och snabbaste löparen upp i herr- och damklassen belönas med ett bergspris.

Nu har du avverkat drygt tre kilometer och de närmaste två kilometrarna bjuder på härlig löpning på grusväg och mindre bilväg med storslagen utsikt om du tar dig tid att blicka ut över sjön.

Strax innan fem kilometer bjuds du på vätska och efter det svänger du vänster och på vänster sida har du nu Simlångens norra spets. Men än är det inte dags att vända tillbaka mot IP. Först följer du Fylleån fram till Mahults herrgård där en bro tar dig över och du svänger upp på Mahultsvägen ett par hundra meter för att sedan påbörja den långa flacka sträckan tillbaka mot skogarna runt IP.

I flera kilometer springer du på den gamla banvallen Bolmabanan längs Simlångens västra strand.

När du passerar det gula båthuset vid halvön Korumpan är det snart dags att vika av från Bolmabanan. Nästan framme vid 25:an viker du av upp på elljusspåret och följer det fram till målgången på IP.

Grattis! Du har just fullföljt Sveriges vackraste (enligt oss i SIF) lopp.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:27 Skribent: Johan Davidsson

 

Länkar:

Simlångsdalens IF

Simlångsdalens IF - skidor

 

Antal unika besökare:

(from. 2011-10-24)

räknare

 

Postadress:
Simlångsdalens IF - Friidrott
Anita Svensson, Gårdshult
31038 Simlångsdalen

Kontakt:
Tel: 03570594
E-post: This is a mailto link

Se all info