Hoppa till sidans innehåll

2009


091227: Lite snöslask stoppar inga SIF-vikingar! "Rosa Pantern" var dagens tränare. Vi sprang till ängen vid kyrkan där vi drillades i löpskolningsövningar. Vi tränade bl.a. benstyrka, bålstyrka, rygg, överkroppsträning, styrketräning, skipping, "gorillan", "trädet", utfallssteg, korta intervaller, "idioten", m.m. Vi lärde oss lite nya övningar på stretchningen. Efter träningen samlades vi i klubblokalen där Rosa Pantern höll en teorilektion om vikten av att sätta upp personliga mål. Samtliga närvarande fick sätta upp sina mål inför 2010 och skriva ner dem på pränt samt fundera på hur man ska lägga upp sin träning för att nå sitt mål. Tack Pantern för en givande träning! Tack Krister för en god pastasallad med nybakat bröd därtill!

 

Julaftonsjoggen 2009: Julafton samlades vi vid Tönnersjö Bygdegård där det sprakade en hemtrevlig brasa i snön. Radio Halland kom och gjorde en direktsändning. Vi sprang ett varv på motionsslingan (3,5 km) alltmedan snön knarrade under skorna och solen sken på julgranarna. Familjen Kroon hade gjort en trevlig tipsrunda där Eskil S. segrade med Martin P. på 2:a plats. Vi är grymt imponerade av Anettes 40 (!) armhävningar, som en del av utslagsfrågan. Vi avslutade med glögg, pepparkakor, lussekatter och tomtetårta. Stort TACK till Martin för brasan och till familjen Kroon för att vi fick deltaga i er härliga jultradition! Vi återkommer gärna nästa år! Radio Hallands inslag finns här (24/12 strax efter kl 10 samt 11.30): http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2122214&BroadcastDate=&IsBlock=

 

091220 Kylan och snön stoppar inga löpare! Trots att termometern visade 10 minusgrader på morgonen och marken var täckt av snö, så samlades en trogen löparskara för sedvanlig söndagsträning. Idag blev det ett långpass om Attavara med en vätskekontroll (glögg, pepparkakor och lussekatter) i Gårdshult.

 

091213: Under uppvärmningen gjorde vi olika långdans-rörelser i cirkelformation (spåren blev misstänkt lika ett UFO-nedslag). Sen blev det hårdkörning på Bolmabanan med träning på långa intervaller. Vi hann även med lite "Herre på Täppan"-övning i backe innan det var dags för ett distanspass. Vi avslutade med glögg o fika och lite sedvanlig gemytlig samvaro.

 

091206: Dagens längsta uppvärmning noterade Anders J. som sprang med ryggsäck från Halmstad till Simlångsdalen för att därefter deltaga i träningspasset. Lika pigg som alltid- Grymt bra jobbat! Idag blev det mycket backträning i Fägriltabacken. Känns som om vi just nu jobbar mkt i uppförsbacke i dubbel bemärkelse, för tyvärr har där åter varit inbrott i klubbstugan. Men på söndag den 13/12 äter vi pepparkakor efter träningen!

 

091129: Efter uppvärmningen hade Mats Mandegård lagt en mycket omväxlande och bra teknikbana som vi sprang i drygt 20 minuter. Därefter var det dags att springa i backarna via Bröda- Veka-Skogen-Fägrilt. Det blev ett svettigt 2-timmarspass. Tyvärr kunde vi inte fylla på med kolhydrater eftersom godiset vi hade sparat blev stulet vid inbrottet i klubbstugan.

 

091122: Redan dagen efter SIF:s årsmöte var det dags för ett ordentligt långpass. Trots småregn och höstmörker och sömnbrist var det ett 10-tal glada löpare som startade på IP kl 09 och sprang via Snöstorp till Sannarp där ytterligare ett gäng löpare mötte upp. Krister cyklade en långrunda sedan sprang han på löparbanorna!!! Efter mycket intervallträningar på löparbanorna var det dags att jogga till jiujitsuklubbens lokal i Snöstorp. Långlöparna sprang bortåt 3 timmar idag- mycket imponerande!!! Mats Mandegård tränade oss i självförsvar. Efter ett härligt bastubad avslutade vi med en mysig fikastund. Vi tackar Eskil Tegberg som kokade korv och plockade fram fikan när vi andra satt i bastun. Tack Mats M. och Eskil S. för ett oförglömligt träningspass!

#

 

Ett 15-tal SIF-are... deltog i Löpskola

Sektionen har nu kört en löpskola som avslutades lördagen den 14/11. Ett glatt gäng gav sig ut på rullskidor under ledning av Erik Axelsson. De rullade från IP till Skällås-Torared-Stora Skärsjön-Ågarp och tillbaka till IP. Ett ännu större gäng drillades i löpträning av Eskil Svensson. Efter uppvärmningsrunda via Mattsgård med bl.a. parövningarna tuppfäktning och nudda varandras vader/höfter var det dags för diverse övningar på IP bl.a. låg och hög skipping, grodhopp, plankan, mångsteg,tågång,hälkick och travgång. Därefter var det jogging till Brödabacken som man skulle ta sig uppför baklänges i fartställning. Efter vätskekontroll var det dags att springa en slinga i obanad terräng med träning för både kroppen och knoppen- efter att ha sprungit uppför den f.d. alpina backen i Bröda (som inte ens Berit sprungit i tidigare) skulle man memorera några siffror och bokstäver som skulle redovisas när man kom imål. Gulsippan sågs i full blom i Bröda! Tiden går fort när man har roligt så skymningen föll under tiden det var dags att jogga tillbaka till IP. Efter dusch och ombyte intog drygt ett 20-tal personer en god och stärkande måltid i glada vänners sällskap på IP.

 

091108: Mats Mandegård höll i uppvärmningen och genom mycket varierande övningar såg han till att kroppens samtliga muskler blev ordentligt uppvärmda. Eskil S. körde sen bl.a. löpteknik i utförslöpa, stegfrekvens, fokusering på fotisättningen och benrörelsen under löpning. Diverse löpskolningsövningar avslutade dagens träningspass innan det var dags för stretching och därefter kaffe med lite kolhydratpåfyllnad i klubblokalen.

 

091101: Ett 15-tal SIF-are kom till första träffen på löparskolan. Eskil Svensson informerade om utrustning och löpteknik innan det var dags för uppvärmningen. De praktiska övningarna bestod av teknikövningar för överkroppen (armar,bål,höfter), stegfrekvens m.m. Efter stretchningen var det inget bus men däremot godis och kaffe i klubblokalen. Nästa söndag blir det fokusering på att utveckla löpsteget.

 

INBJUDAN TILL LÖPSKOLA: 2009-11-02

Bli en bättre människa i höst! Nu i slutet av löparsäsongen (eller i början av nästa) inbjuder vi till 3 härliga löpskolnings tillfällen. Vi kommer med hjälp av Sisu vid 2 söndagar och en lördag anordna utbildning i bättre löpteknik. Vi kommer finslipa vår teknik vad gäller stegisättning, frekvens och löpekonomi. Allt i syfte att få ett bättre löpsteg som gör oss till bättre löpare med minskad skaderisk.

De tre tillfällena är. Söndag 1/11 kl 10, söndag 8/11 kl 10 och lördag 14/11 kl 14. Lördag den 14 november blir det förutom löpskolning special träning deluxe. De som tycker att livet är sunkigt utan hjul far iväg på nyvallade rullskidor på en härlig runda förbi en kyrka, några bondgårdar, en grav, några farthinder och en brandstation.

Vi som tycker att löpning är vansinnigt spännande skall ut på en spektakulär runda med många roliga överraskningar. Vad sägs om lite "Var är vattnet löpning" och "lövstaffet". Och jag kan lova er att vi kommer att uppleva nya backar som inte ens Berit Hindgren trodde fanns. Efter den "goa" träningen byter vi om och dukar bordet till fest med god mat från catering restaurangen i Halmstad nr 1 med erkänt goda rätter. Mat och kaffe står vi för, dryck och träningsiver står ni för.

Anmälan till lördag den 14/11 senast tisdag 10 november till Krister 035-70767, Anita 035-70594 eller Jonas 035-700 65 Väl mött! Simlångsdalens IF, Skid och löpsektionen

#

091115: Lite träningsvärk efter gårdagens löpskola. Långrundan idag blev 16 km via Danska fallen -Eriksköp-Bala. Kortrundorna sprangs det i nya obanade backar i Bröda. Precis som vanligt hade vi tur med vädret dvs uppehållsväder-vindstilla-lite sol- men strax efter att siste man klivit ur duschen började ett ihållande regnande. Premiär Onsdagsträningen den 15/7 var det samling vid badplatsen där det var premiär för Triathlonträning i Simlångsdalen. Jonas Henningsson hade lagt en bana med simning 300 meter i Brearedssjön, därefter cykel 15 km samt som avslutning löpning 3 km. Det var glädjande att se att så många tog chansen att prova-på triathlon och därmed bli en erfarenhet rikare (och ännu mer vältränade!). Några provade en Duathlon (simning/cykel alt. simning/löpning) och några sprang en runda runt sjön. Efter träningen fikade vi på stranden.

Här följer växlingstiderna sim/cyk, cyk/löp samt sluttiden

Eskil Svensson 7.00 35.15 46.41

Jonas Henningsson 5.35 34.00 48.11

Erik Axelsson 7.46 38.24 51.33

Agne Karlsson 8.19 40.52 55.53

Axel Karlsson 8.10 43.44 59.30

Anders Nannesson 7.37 44.18 59.56

Janne Jansson 9.00 45.21 1.03.16

Kenneth Geeson 11.43 50.32 1.05.54

Eskil Tegberg 14.10 55.08 1.12.46

Pelle Nannesson 12.50 55.10

Peter Johansson 12.34 51.00

Jessica Åhlund DNF

 

 

LÖPTRÄNINGSPASS

2009-11-02 21:03


 

Läs mer om träningar med mera

2009-08-30: Crosstraining d.v.s. vi tränade musklerna i naturens eget gym runt IP. 

2009-08-19: Det blev en 11-km-runda runt en spegelblank Simlången och sen upp om Bröda-Fägrilt. Tack Kenneth Geeson för kolhydraterna efter träningspasset!   

2009-08-16: Lite segt i benen efter Prinsens Minne igår. Sprang en milrunda med bl.a. frekvensträning. Körde även lite styrketräning. Gräddbullarna efteråt var välbehövliga. 

2009-08-12: Vi laddade inför Prinsens Minne med att springa 9,3 km via Björkelund-Hjelmseryd-Boberg. Vi tackar Mats Mandegård för kvällens kolhydratuppladdning som var mycket stärkande och gott! Han hade bakat kladdkaka med vispgrädde och banan till, mums:) 

2009-08-05: Vi samlades vid Simstadion (Brottet) i Halmstad. Några värmde upp genom att simma några längder i bassängen. Vi sprang på Prins Bertils stig. En fantastisk sommarkväll med strålande sol och vindstilla samt välsmakande björnbär i Grötvik. Efter träningen badade vi i bassängen alt i havet. Därefter var det dags att tända grillarna i strandkanten och njuta av solnedgången samt se fullmånen gå upp över Hallandsåsen. 

Bildbevis:    DSC00014a...JPG (581,9 kB

2009-08-02: Lite teori i samband med uppvärmningen. Därefter intervallträningar, stafetter, grodhopp, m.m.  M.a.o. blev det ett svettigt 1½-timmespass.

2009-07-29: Kvällens runda blev en typisk "Dalenmil" ("Beritmil") dvs det som var tänkt som en milrunda blev en dryg mil när Berit som lokomotiv drog iväg till Mahult-Veka-därefter en ny variant genom skogen till Bröda-Fägrilt-Kannesten. Tack Berit för att du alltid lyckas hitta nya spännande rundor!    

2009-07-26: Dagens 1½-timmes träningspass innehöll "allt": uppvärmning med bl.a. fotbollar, därefter frekvensträning, intervallträning, backträning, styrketräning samt stretching.

2009-07-22: Kvällens löprunda sprangs om Skällås -Hultaledsvägen-diverse skogsvägar-Tönnersjövägen-Åbacken. Efter denna svettiga runda fortsatte de som orkade att köra intervallträning på motionsslingan.               

2009-07-19: Bra löparväder med lite lätt duggregn i starten och sen uppehåll. Vi sprang cirka 14 km och rundade Simlångsgården.

2009-07-12: Bra löparväder efter morgonens regnskur. Långrundan (23-24 km) sprangs om Bygget och Ryaberg. Lite kortare rundan (13-14km) sprangs runt Gyltigesjön och kortaste rundan (9,3km) sprangs runt Simlången.

2009-07-08: sprang cirka 15 km, runt Simlången-vätskekontroll hos Mats Mandegård- och därefter även runt Gyltigesjön.

2009-07-05: Söndagsträningen  var svettig i "tropisk värme". Både

teknikbanan på slingan och därefter backträningen i Fägriltabacken var jobbiga men givande pass. Det var sen jätteskönt att springa ut på bryggan och kasta sig i sjön.

2009-06-21: Sommarsolståndet och värmens återkomst firades med att springa "Danska Fallsrundan" alt. runt Simlången i strålande solsken.

2009-06-17: Varierande rundor via Hultaledsvägen eller Danska Fallen.

2009-06-14: Efter en regnig vecka blev det en solig söndagsträning på Ön. Flera löpare tog en morgonrunda till samlingen på Ön. Efter gemensam uppvärmning sprang de flesta en milrunda medan några promenerade runt sjön. Någon sprang ett 3-timmarspass. Efter stretchingen var det dags för premiärdoppen i sjön och en värmande bastu innan vi avslutade med korvgrillning.

2009-06-07: Efter uppvärmningen sprang vi Simlången Runt. Bra löparväder.

2009-06-03: Kvällens långrunda (drygt 14 km) sprangs via Arnes backe-Böshult-Mjöalt-Timrilt-Bolmabanan. Kortversionen passerade inte Timrilt.

2009-05-24: Efter upvärmningen kunde man välja att antingen 1) testa sprintorientering eller 2) köra varierad träning på en hinderbana vid motionsslingan.  

2009-05-20: Distansträning. Sprang i bokskogarna via Skällås-Hultaledsvägen och Åbacken, ca 10 km. Kennet Geeson förlängde sin runda och passerade golfbanan i Marbäck.

2009-05-17: Seeeegt i kroppen efter gårdagens halvmara i Göteborg. Dagens träningpass bestod av uppvärmning, diverse bålstabilitetsövningar och därefter en kortare löprunda till Böshult och Klövaberget. Kaffet efteråt smakade extra gott idag!

2009-05-13: Ikväll var det fartträning/intervallträning/backträning för att öka snabbheten inför morgondagens Brostafett i Ljungby samt inför GöteborgsVarvet på lördag.

2009-05-10: Söndagsrundan sprangs gemensamt via Danska Fallen till vätskekontrollen vid Assman i Gårdshult. Därefter antingen över Stättan till IP eller den längre (18km) varianten via Roshult-Attavara-Fägrilt-Kannesten-IP.

2009-05-06: Kvällens korta runda (drygt 8 km) sprangs till Gårdshult och sedan tillbaka via  Danska Fallen. Den längre rundan fortsatte från Gårdshult till Torared och sen asfaltvägen tillbaka.  

2009-05-03: Efter uppvärmningen och lite tekniktips från tränaren sprang vi gemensamt till Skällås och Älvasjön där det fanns en vätskekontroll med efterlängtade kolhydrater (geléhallon och russin). 15 km-rundan fortsatte runt sjön via Bala till Danska fallen över ån till Fägriltabacken. 21-kmrundan sprangs från Bala till Sjöbo och på återvägen passerades vätskekontrollen igen.  

2009-04-26: Lite segt i kroppen efter gårdagens Simlången Runt. Uppvärmningen bestod av diverse balansövningar och tekniklöpning. Distansträning. Långa rundan, 16km, gick via Åledsvägen till Skärkered och Ullasjö. Korta rundan via Boberg och Vinnalt.

2009-04-19: 10 st SIF:are sprang Älglöpet i Skärkehylte.

2009-04-12: Påskdagen var vi ett 20-tal löpare som sprang intervall-backträning i Brödabackarna. Löparvädret var perfekt med solsken och vi sprang till tonerna av trana och gäss.  Långpasset avslutades med stafett-tävling på fotbollsplanen och därefter välbehövlig stretching.

2009-04-08: Trots (eller kanske Tack vare) helgens träningsläger och DM-tävling så kom 20 personer till kvällens träningspass. Efter uppvärmningen sprang vi gemensamt till Böshult där uppdelning skedde i alternativa rundor. En del sprang över till Bohlet och Boberg. En del sprang från Böshult till Mjöalt- Nybygget och Bolmabanan. Längsta rundan gick från Böshult via Vinnalt till Timrilt och blev cirka 18 km. Efter duschen smakade det gott med kaffe i klubbstugan. 2009-04-03/04: Träningsläger. Sektionen anordnade 3-4 april det första löpträningslägret i Simlångsdalen. På fredagkvällen samlades ett 30-tal löpare på IP. Efter uppvärmningen sprang vi Simlången Runt-banan. Perfekt löparväder med strålande solsken och vår i luften. Kvällen avslutades med god mat på Tallhöjden. Lördagmorgonen samlades vi pigga och utvilade till uppvärmningen i solskenet vid sjön. Därefter var det dags för fotbollsturnering mellan 4 st lag, där Kenya segrade. Därefter vidtog en hinderbana där det gällde att springa minst 3 varv på en slinga i kuperad terräng och hoppa över band, ducka under band samt passera mellan koner. Förmiddagen avslutades med korta intervaller innan det var dags för stretching. Efter dusch serverades det lunch på altanen. Därefter var det dags för välbehövlig vila/solbadande i gröngräset. Eftermiddagen började med ett Booth Camp-pass under ledning av Louise Håkansson. Svetten lackade i gympasalen! Därefter var det en rafflande 4-lagsstafett där Sverige segrade. Nerjogg skedde på slingan innan det var dags för sista stretchingen och diverse akrobatiska övningar i gröngräset. Kvällen avslutades med en god måltid i glada löpares sällskap. Vi tackar Krister, Eskil S. och Louise för all träningsvärk och för ett mysigt löparläger! 

2009-04-01: 16 st löpare kom till premiären för årets 1:a onsdagspass. Mats Mandegård ledde uppvärmningen. Därefter sprang vi 8km-rundan om Boberg-Hjelmseryd-Björkelund alternativt 15km-rundan om Boberg-Skärkered-Oskarströmsvägen. Solens värmande strålar och årets första vitsippor förgyllde löprundan. 2009-03-29: Ett oförglömligt pass i härligt vårväder! Vi körde varierat distans- och backträning, i en dekorerad Fägriltabacke, upp till Kannesten där Janne fixade en vätskekontroll. Sen sprang vi intervallträning på en hinderbana i paddocken! Ett exklusivt upplevelsepass!!! Bäva månde Jägersro!! Efter nästan 2 timmars träning smakade det gott med nygräddade våfflor i klubbstugan.

2009-03-22: Idag var det styrketräning med bl.a. plankan på Granvallen, lite distansträning, korta intervaller, parövningar och avslutning med lite fotbollsspel. 2009-03-15: Efter förra söndagens distansträning med backträning vid Danska Fallen var det idag dags att träna långa intervaller på Bolmabanan

2009-02-22: Vi var ett 15-tal personer som värmde upp med snöfotboll innan vi sprang med stavar. Jobbigt i den tunga blötsnön. Under träningspasset använde vi nog 100% av kroppens muskler!

2009-02-08: Förra söndagen körde vi  fartlek i backarna mot Danska Fallen. Jobbigt men givande! Belöningen efteråt var Kristers goda pastasallad. Tack Krister!  Idag 8/2 var det mjukt att springa i nysnön. Under uppvärmningen spelade vi lite snöfotboll och sen körde vi intervallträning.

2009-01-25: "En dag utan träning är en dag utan mening" enl Rosa Pantern. Idag har vi under ledning av tränaren Eskil Svensson kört intervall och backträning, så då är denna söndagen nog mycket meningsfull. Efter duschen kändes kaffet i klubblokalen extra mycket meningsfullt.
Nästa söndag, 1 februari, kör vi varierad träning med fartlek under ca 1½ timme (troligen Klövaberget alt. Danska fallet). Samling kl 10.00 på IP som vanligt. ALLA är Välkomna!  Efter duschen serveras förtäring i klubblokalen.
Nu springer vi mot den ljusnande framtid som är VÅR.....

Lördagen den 27/12 -08 var det ett mycket intensivt träningspass då Lennart "Rosa Pantern" Hansson tränade oss i löpning,styrka,smidighet, kondition m.m. Det var mycket givande med, för oss, helt nya tips och ideér på löpträning i grupp. Efter ett 2- timmarspass hade vi alla träningsvärk i muskler vi knappt visste fanns. Efteråt smakade det gott med köttfärspaj och kaffe i klubblokalen.

Vi springer nu in det nya året med Eskil Svensson som tränare. Vi samlas på Idrottsplatsen kl 10.00 varje söndag.

Söndagen den 4/1 kl 10.00 deltager vi i orienterarnas "Grötlunken"                                         #

Glädjande att det tillkommer nya löpare till träningspassen. Medtag alltid ombyteskläder till träningen. Efter duschen samlas vi i klubblokalen för lite fika och eftersnack. Kul att medlemsantalet växer. Ifjol var vi 25 st SIF-are som deltog i olika lopp. I år har sektionen redan fått minst 10 nya aktiva SIF-are (8 st skidåkare och 2 st löpare) som har anmält sig till lopp i år. Vi hälsar alla nya skidåkare och löpare VÄLKOMNA i klubben!!!!!

Uppdaterad: 17 JAN 2017 11:32 Skribent: Anita Svensson

 

Länkar:

Simlångsdalens IF

Simlångsdalens IF - skidor

 

Antal unika besökare:

(from. 2011-10-24)

räknare

 

Postadress:
Simlångsdalens IF - Friidrott
Anita Svensson, Gårdshult
31038 Simlångsdalen

Kontakt:
Tel: 03570594
E-post: This is a mailto link

Se all info