Hoppa till sidans innehåll

2010


20101224: Ett 15-tal personer kom till årets Julaftonsjogg vid Tönnersjö Bygdegård. Anette o Lasse hade tänt välkomnande marschaller och placerat ut skyltar i snön. Eskil o Kajsa kom väl uppvärmda (joggandes med hundarna). Efter samlingen var det dags att springa in julen. Det såg ut som en lång tomteparad när alla joggade genom skogen bort till grustaget: 9 minusgrader, vit snö som knarrade under löparskorna och röda tomteluvor på de flesta löparna. Väl framme vid grustaget så var det dags för ett pass med crosstraining. Helt underbar kuperad bana som blev ännu jobbigare i djupsnön. Mysigt med marschallerna som gav extraenergi vid de olika stationena. Efter avslutat träningspass samlades vi runt Martins värmande brasa och drack glögg resp kokekaffe från kitteln över brasan. Tack Tommy som kom med en låda kakor! Tack Anette, Lasse o Martin för en fin inledning på julen! Tänk att få tillhöra den exklusiva skara som på julafton har kört crosstrainingpass på Eldsbergaåsen- det är helt unikt! Imponerande av Karen L. som efteråt sprang tillbaka till Halmstad!    
Fler bilder kommer att läggas in under flik bilder 
20101219: Ett 10-tal SIF-are trotsade snön och kylan och joggade bort till Granvallen där det blev fartträning och djupsnölöpning. Grymt jobbigt! Efter lite fika fortsatte en del till Långhulten där det blev ytterligare träning med skidåkning. Imponerande av Eskil som åkte några varv på 5-km-slingan och som trots nysnön dubbelstakade sig runt på ena varvet. Anette K. försvann snabbt som blixten i spåret och har ingen lyckats hejda henne så åker hon väl ännu...... 
20101216: Avslutning för torsdagslöpningen på Galgberget.
20101212: Krister T. höll i ett distanspass
20101209: Trots kylan (-9) var det ett 10-tal SIF:are som sprang i snön på Galgberget. Några sprang med stavar och körde lite extrahård träning i ospårad terräng i bergets brantaste uppförsbackar. Vi andra sprang valfritt antal varv på elljusslingan. Vi såg bl.a.a en uggla som hoade under nymånens skära. 
 
20101205: "I snö, slask och is"
Denna söndag joggade vi bort till vägen som leder till Danska Fall. Där sprangs backintervaller i snön - 10min hård löpning, 10min lugnare och sedan 10min hårt. Därefter joggade gänget bort till fallet för att sedan ta oss tillbaka till IP via snöfylld stig/terräng. Väl på idrottsplatsen drack vi glögg och åt bla. saffransbiscotti denna 2:a advent, Tack Anita!
För fler bilder från dagens pass KLICKA HÄR

20101202: Tack Johan och Jesper som höll i träningen! Backträningar samt intervall med backrepetioner gjorde alla ordentligt varma. Kylan och snålblåsten gjorde annars sitt till att det var väldigt glest med löpare på Galgberget. 

20101128: 17 st SIF:are trotsade snön och kylan och kom till dagens hårda träningspass. Uppvärmning skedde via "Kyrkrundan", därefter 10 st "spurt i backe" vid vattentornet, löpskolningsövningar, jogg till IP och därefter gällde det att springa en kort bana med en station där man för varje varv skulle utföra diverse olika krävande övningar. Någon som inte hade träningsvärk sen på måndagen??? 

20101125: Vissa var väldigt snabba och hann med både ett träningspass på Galgberget och sportaffärens längdträff. Tack Jesper och Linnea som såg till att alla fick ett bra träningspass! 

20101121: I det lite småregniga vädret försökte vi hålla värmen genom att focusera på benets rörelse i diverse olika stegövningar och intervaller. Passet avslutades med 30 st armhävningar. Idag deltog en snabbfotad gästlöpare från Göteborg-det är alltid kul när folk vill vara med oss och träna. Krister T. visade att han inte bara kan springa fort och cykla snabbt utan han är även en talang i brödbakning- vi tackar för det goda stenugnsbakade brödet som han bjöd på till kaffet. 

20101118: Löpning på Galgberget med/utan stavar: Backintervaller 3x3 Promenad- sprättsteg-spurt. Därefter långa intervaller 1 km.

20101114: Ingenting stoppar Eskil??? Trots 8 mils ultraintervaller under det gångna dygnet så ledde Eskil dagens löppass. Det var planerat ett lugnt pass och det blev det också.

20101111: Ikväll var det löpning med (eller utan) stavar på Galgberget. Jonas drillade ett 10-tal löpare i bl.a. stavgång, sprättsteg, spurter, tigerhopp, sidohopp, baklängesgång i fartställning uppför backe, korta intervaller.

20101107: Några minusgrader utgjorde inget hinder för ett 15-tal löpare. Som uppvärmning joggades "ultra-mörkerrundan". Därefter var det backlöpning i olika utföranden ex. distans, etiopisk, kort-korta intervaller, m.m.  

20101024: Therese kom föredömligt väl uppvärmd till träningen (rullskidade från Halmstad) och likaså Eskil Tegberg som kom cyklande. Idag var det ett kombinationspass på cirka 1 timme. Efteråt var det lite höstfika med tacos och till kaffet bjöd Anette Kroon på en jättegod SM-TÅRTA. Vi började även planera träningsläger, v.g. se under flik "Träningsläger"  

20101020: Kajsa Svensson satte punkt för säsongens onsdagsträningar. Ett riktigt höstruskväder i kombination med ett sektionsmöte gjorde att Kajsa sprang soloträning. Heja Kajsa som tränar när konkurrentera vilar! 

20101017: Långa intervaller med betoning på att hitta drivet i löpningen och avslutningsvis korta intervaller 5x1 min. Totalt 41 minuters effektiv intervallträning blev cirka 12,5 km löpsträcka. En underbart vacker förmiddag när morgondimman dansade i solen över den spegelblanka sjön. Dagens längsta pass gjorde Therese som åkte rullskidor från Halmstad till IP-bytte om till löpardojjor och var med på träningen och sen rullade tillbaka mot Halmstad igen. Bra jobbat Therese!

20101013: Otroligt vacker höstkväll som snabbt förvandlades till höstmörker. Men ingenting är omöjligt för Rikard! När vi andra hade sprungit färdigt (resp. gymmat färdigt i roddmaskinen o spinningcykeln) så sprang Rikard varv på varv på varv på motionsslingan med pannlampa som enda belysning! Bra jobbat Rikard!!

20101010: kl 1010 (efter 10 minuters uppvärmning) började dagens hårda träningspass med blandade övningar i blandad terräng. Eskil S. drillade oss i diverse löpskolningsövningar med ex. kort-korta intervaller, travsteg m klapp, knäböj, sprättsteg, mångsteg, "idioten", m.m. En del av övningarna utfördes i uppförsbackar. Vi gjorde plankan i underbart höstväder vid stranden av sjön Simlången.

Eskil Tegberg stannade till och meddelade att han var på väg till Bolmen för att paddla kajak. 

20101006: Distanspass

20101003: Distanspass med inslag av fart

20100930: En gyllene kvällsrunda runt Simlången.

20100927: Martin Pedersen ledde dagens träningspass  

20100922: En färgsprakande kvällsrunda med solsken på höstlöven runt en spegelblank Simlången. För de som hade tillräckligt bra kondition fanns möjlighet att fortsätta springa tills fullmånen gled upp över sjön. Se möjligheterna!   

20100919: Idag var det ett "lite lugnare" backpass av varierande svårighetsgrader.

20100915: Kvällsrunda runt Lillared-Åledsvägen-Bolmabanan.

20100908: Vi samlades för vid Ön i Marbäck och sprang en runda Kaneberget, alternativt runt sjön. 

20100905: Himla kul att det kom 18 st glada SIF:are till träningen. Delad glädje är dubbel glädje så då är väl även delad träningsvärk dubbel träningsvärk??? Eller beror träningsvärken på att man tar i lite mer när man springer i grupp, och därmed blir lite bättre tränad? Eskil hade anordnat en hinderbana på slingan där det gällde att hoppa över resp ta sig under band, hoppa uppför en trappa/springa nerför, springa runt koner, samt med en station där det gällde att utföra ett uppdrag för varje varv. Efter 20 minuter på hinderbanan var det dags för en massa olika övningar innan vätskepausen. Nu hade vi hållit igång i 1 timme och skulle precis börja pusta ut, men då säger tränaren att vi skulle öka hastigheten och springa ytterligare 20 minuter på hinderbanan!! Älska smärta!? Alla såg väldigt vältränade ut när vi sen satt ute i solskenet och fikade. Anders Jelander avslutade med att ta på sig sina inlines och återvända hem till Halmstad.    

20100901: September inleddes med en färgsprakande kvällsrunda runt Dottrabol och Skavbo. Det fanns även möjlighet att prova på lite myrlöpning när solen sänkte sig och älvorna dansade i dimmorna....

20100829: Lasse Kroon kom föredömligt uppvärmd till träningen (han sprang till IP)!  Inget stoppar Tränar-Eskil??? Trots att han igår deltog i SM på rullskidor (mer info finns under "skidor") så blev det idag ett hårt 2-timmarspass med fokus på teknikträning. Passet avslutades med dunkgömme och nerjogg på en mycket naturskön plats

20100825:

Regnet upphörde lagom tills det var dags att springa kvällsrundan upp om Höjden.

20100822: Trots gårdagens deltagande i Prinsens Minne och en regnig söndagsmorgon så kom ett 10-tal löpare till dagens träning. När vi tränar så vilar konkurrenterna! Regnet upphörde vid 10-tiden och det blev en trevlig löprunda om Solgläntan-Klövaberget.

20100818: Kvällsrunda runt Danska Fallen.

20100808: Mats Mandegård ledde ett pass med blandade övningar

20100804: Krister T. ledde kvällsträningen i skogarna runt Skällås-Bala. Några förlängde passet med lite off-road-löpning samt rundan om Danska Fallet (cirka 17,5 km)

20100801: Idag var det nästan tropisk backträning i Danska Fallet-backarna. Solen sken, svetten lackade och Eskils visselpipa ljöd över nejden. Idag kändes dagens dopp i sjön extra skönt och svalkande! Om vi såg nån dansk vid fallen?- jajamen, vår danske SIF-medlem Thomas från Köpenhamn deltog i dagens träning.   

20100728: Kvällens runda sprangs via Åledsvägen-Klövaberget-Lillared. Träningen avslutades med ett dopp i Simlången.

20100725: Trots lite lätt duggregn kom ett 15-tal glada löpare till söndagsträningen. Efter uppvärmningen på IP var det dags för låååånga intervaller på Bolmabanan. 6-4-2min med fokus på löpkänsla och teknik, 1-3 min aktiv vila=jogg, 5-3-1min, aktiv vila, 6-4-2min i snabbare tempo, aktiv vila, 3-2-1-min. Totalt 39 min intervall. Därefter var det nerjogg och stretching. Sprang man bland de snabbaste så avverkade man ca 13-14km under passet. Efter lite fika fortsatte Therese o Johan med sitt nästa träningspass då de åkte rullskidor tillbaka till Halmstad- strongt jobbat! 

20100721: Kvällens uppvärmning bestod i att prova-på skike. Därefter sprang vi runt nästan hela Simlången, för att på slutet "gena" över sjön. Det var skönt med lite uppfriskande klädsim i den tropiska värmen.

20100718: "Det som inte dödar det härdar". Idag var vi ett 15-tal SIF:are (och en snabbfotad trelleborgare) som härdades av ett ca 12,5km långt kombinationspass med distans-fartlek-löpskolningsövningar-backträning. Det gick lite segt upp för Kolabäcksbacken innan det var dags för vätskekontroll och ett svalkande dopp i sjön

20100714: Tränar-Eskil ledde ett distanspass runt Danska Fallen. Det svalkade gott med ett vikingadopp och lite klädsim i sjön.

20100711: Vildmarkspass -Tre sjöarnas träningspass! Årets hittills varmaste dag (+34) sprang vi en 6,5 km-runda där vi under tiden passade på att bada i 3 olika sjöar. Vi gjorde även ett ministopp (på en liten ö i en å) för blåbärsprovsmakning. Några SIF-are sprang en extrarunda bort till Brödabacken och på hemvägen vadade de ut till ön och simmade sedan rakt över sjön till Korumpan. Vi avslutade med fika och lite jordgubbar. Kvällens gäst var en löpare från Danmark.

20100707: Kvällens långrunda: Runt Simlången + en sväng upp om Svalilt. Kortrundan: Skällås-hoppade på stenarna över Danska fallen. Stannade till vid en sjö och tog ett svalkande dopp- sen gick det lättare att springa i värmen.

20100704: En stor eloge till Therese W., Rikard K. och Anders J.  som sprang från Halmstad till Simlångsdalen och sen stod som försäljare under loppisen innan de sprang tillbaka till Halmstad!! Ni har givit "seg som kola" en ny innebörd.... Bäva månde alla konkurrenter!   

20100630: Tränar-Eskil ledde följande svettiga intervallpass: 5 min. uppvärmningsjogg- 4 min löpning i hög fart- joggvila 1 min- 5 min. löpning i högre fart- joggvila 2 min- 6 min. löpning i ännu högre fart- joggvila 2 min- 10 st 70:20 dvs löpning 70 sek. och därefter vila 20 sek- löpning 2 min. med fartökning var 30:e sek.- kortkorta intervaller med snabba vändningar under 1 min. Avslutningsvis 5 min. nerjogg. Anders Jelander värmde upp med att åka inlines till och från träningen och han testade även barfotalöpning.

20100627: Vi tackar Martin o Vivi-Ann Pedersen för ett oförglömligt träningspass för både kropp och själ vid ert underbara smultronställe! Efter samlingen vid Lagaoset sprang vi längs med havet till Gullbranna där Vivi-Ann hade fixat en mkt uppskattad vätskekontroll. Efter vätskepåfyllning var det dags att springa till vändpunkten i Laxvik, för att därefter springa i sanden tillbaka till Lagans mynning. En del körde extra intervallträning i sanddynorna. Synen av ett 15-tal glada SIF-löpare i strandlinjen påminde mkt starkt om reklamen för löparresorna till bl.a. Portugal. Strålande sol från en klarblå himmel, inte en krusning på havet, och en samling glada människor som springer i vattenbrynet en stilla midsommar i Sverige- kan livet vara skönare?!! På återvägen sprang vi rakt ut i havet och svalkade oss- så himla skönt! Max visade att det går utmärkt att både springa och samla snäckor och samtidigt leta bärnsten. Efter löpning och bad var det samling vid grillplatsen där vi under mkt gemytliga former bjöds bl.a. på grillad korv samtidigt som vi blickade ut över vresrosor och Hallandsåsen.

På väg mot Gullbranna

20100623: Vi sprang via Bröda-Höjden-Kannesten-badplatsen

20100620: Det fanns nog en del som hoppades att det idag skulle bli ett lite lättare träningspass, men tränar-Eskil var pigg som vanligt, trots att han igår deltog i SIF-laget på 12-timmars-rullskidlopp i Falkenberg, så det blev ett tufft söndagspass på 1½-2 timmar. Uppvärmning med olika typer av kickar på fotboll. Därefter blev det backdistans-träning i 4-5 olika backar. TRÄNING GER RESULTAT!

20100616: Kanske det var kvällssolen som bidrog till att det kändes lätt att springa rundan (ca 8,5km) om Lillared-Klövaberget-Hule-Solgläntan.

20100613: Vet du hur etiopierna tränar? Det vet vi, för idag har vi tränat som dem! I en grym backe i Veka körde vi backintervaller med fokus på tempo och teknik. Efter vätskestationen var det träning på kortkorta intervaller. Efter träningen var det dags för lite eftersnack med kaffe o tårta. 

20100609: Onsdagsrunda runt Simlången.

20100606: Sveriges Nationaldag firades med en löprunda runt Danska Fallen. 

20100602: Krister Torbjörnsson tog täten i en sommarvarm runda runt sjön. Söndagens hårda utfallssteg var idag utbytta mot utsiktssteg i en underbart vacker bokskog vid sjön.

20100530: Först uppvärmning på en teknikbana och sedan fullt ös på samma teknikbana. Därefter en massa olika löpskolningsövningar samt Bålstyrka. "Det som inte dödar det härdar."  

20100526: Kvällen långrunda blev ca 9 km och kortrundan ca 4,5 km. De som sprang kortrundan hade turen att få se en älgtjur på nära håll, och troligen sprang Max lite snabbare än älgen! 

20100516: Mats Mandegård höll i uppvärmningen. Dagens Kombi-Intervaller utgick från badplatsen. Eskil Svensson tränade oss i hårda backintervaller varvat med "joggvila". Vi fick den stora förmånen att avsluta passet med "Jannes specialrunda". Efter 2 timmars träning för kropp och själ smakade det gott med lite klubbfika.

100512: Dagens ihållande regn upphörde lagom till 18-tiden då det var dags att snöra på sej dojjorna och springa ut i vitsippsbackarna. Kvällens långrunda blev bortåt 17 km och sprangs via Vinnalt-Timrilt-Gyltigegården. 

100509: Dagens löprunda sprangs med fartlek via Bröda-Skogen-Fägrilt-Kannesten. 

100505: Vi sprang en kortare backig runda om Vargaslätten-Höjden-Kannesten, men vissa avslutade sedan med ett varv runt Simlången.

100502: Idag var det dags för lååånga intervaller på Bolmabanan: 5x1000 meter.  Därefter gjorde vi årets första BIP-test (som är ett flerstegs konditionstest). De flesta blev rejält trötta, men Max verkade lika pigg efter som före dagens hårda pass. 

100425: Dagen efter Simlången Runt blev det en kortrunda om Danska Fallen. Efter träningen bjöd Janne på jättegod smörgåstårta.

100411: Efter uppvärmningen var det löpning bort till "Mördarbacken" där det sen var hårdträning med backintervaller mellan alla konerna. Efter välbehövlig vätskekontroll var det löpning till badplatsen och träning i Fägriltabacken. Där kördes man-mot-mantävling. Nerjogg till IP för stretching, prisutdelning och lite fika i solskenet. 

100404: Kortbyxpremiär trots nattfrost. Efter påskdagens uppvärmning fick alla springa och hålla ägg i händerna under långa "mötande" intervaller på slingan. Därefter följde en kycklingsrace-stafett med individuellt anpassad tävlingssträcka där det gällde att förflytta 2 råa ägg+ 2 godisägg. Trots kylan slängde en del av tupparna tröjorna innan kampen började. Segrare i stafetten och värdig vinnare av påskharen blev Janne Jansson. Träningen avslutades med äggarullning där segern gick till Danmark och Tomas Breum Andersen

100331: Drygt ett tiotal löpare kom till premiären av årets onsdagslöpning, som blev rundan om Simlången. Det ska börjas i tid...och coolast av alla var lilla Sigrid som låg i sin barnvagn med joggande föräldrar som sprang rundan med barnvagnen på en imponerande bra tid!

100328: Långpass på skogsvägarna runt Skällås och Bala. Kenneth Geeson hade ritat kartor och planerat 2 st mycket bra rundor på cirka 20 km resp. 25 km med några gemensamma skärningspunkter. Tranorna cirklade på låg höjd över vätskekontrollen.

100321: Distanslöpning med betoning på backlöpning i Bobergsbacken resp. Skärkeredsbacken. Efter detta hårda pass var det några som sprang ytterligare 1 mil.

100314: Skaren höll delvis för att springa uppvärmningsrundan. Dagens träningspass bestod av intervallträning i 2 mötande grupper, löpskolningsövningar, styrketräning samt "dödens dans". Efter bålstyrka och stretchingen var det dags att fylla på energiförråden med tårta och kaffe.

100221: UFO-ringar på IP??-nej det är löpglada SIF:are som gjort cirkelformade avtryck i snön. Grymt bra träningspass! Uppvärmningen bestod i att jogga genom 25-30cm:s nysnö ner till en icke-plogad idrottsplats. Vi sprang sedan med mycket löpskolningsövningar på plogade vägar. Avslutningsvis körde vi intervallträning i ospårad djupsnö på fotbollsplanen: 20 sek-40 sek vila- med 10 upprepningar. Snön räckte upp till låren-så det gällde att köra väldigt höga knälyft. T.o.m. Eskil S. drog på sig mjölksyra! Mats M. gjorde "sälen" i snön. Sedan körde vi 10 minuters styrketräning inomhus innan det var dags för stretching.

100214: Idag blev det ett långpass på drygt 2 mil via Marbäck-över Fylleån-Ågarp-Åbacken. Det kortare passet blev cirka 1 mil via Skällås-Hultaledsbacken- Åbacken. Ganska tuffa pass i den moddiga snön. Löpning är bra för hjärtat så efteråt passade vi på att fira Alla Hjärtans Dag med lite fika i klubblokalen.

100207: Under ledning av Mats Mandegård var det uppvärmning och därefter långa intervaller (4-3-2-1) under 28 minuter på banvallen. Det cirka 1½ timme långa passet avslutades med löpning i djupsnön.

100131: Ett mycket häftigt träningspass! Eskil hade, via SISU, lyckats få ut James Parker (5:a på SM 400m häck, SSoG, Strenth & Conditioning Coach, Biomechanist, arbetar på Högskolan i Halmstad) och alla blev filmade i olika löpvinklar och därefter personligt analyserade och med personlig rådgivning och coachning. Känns som om vi kommer att bli grymt bra!!!

100126: Premiären på LÖPNINGENS DAG. Det var ett gäng glada löpare som trotsade kylan (-5), snörade på sej löparskorna, tog på sig reflexvästen och sprang motsols på elljusslingan på Galgberget i Halmstad och firade Löpningens Dag. Alla sprang valfritt antal varv på 1½ timme. Trots snö, kyla och tidvis underkylt regn så var det mycket folk i rörelse på elljusslingan. Efteråt serverades vätska och Kajsas hembakade kakor. Samtliga löpare deltog i utlottningen av priser skänkta av en sportaffär i Halmstad.

100123: Krister Torbjörnsson ledde ett långpass upp om backarna vid Böshult och Mjöalt. 2 varv = 18 km på 1.35. Bra jobbat!

100117: Lååånnga intervaller med betoning på teknik, varvat med löpskolningsövningar, allt utfört i snön på Bolmabanan. Bäva månde konkurrenterna!

100110: Nu vet vi hur jobbigt det kan vara att springa ospårat i några decimeter djup snö! Vi sprang 20 minuter i en slinga formerad som en åtta-därefter jobbiga löpskolningsövningar med bl.a. plankan 2½ minut- för att därefter springa 10 minuter igen i djupsnön. Därefter åter löpskolningsövningar med bl.a. fartökning uppom kyrkbacken. Eskil införde begreppet "Älska smärta". Vi hade iallafall tur med vädret: några minusgrader och strålande solsken.

100103 Grötlunken. Årets 1:a söndagspass bjöd på kanonfint vinterväder med drygt 15 minusgrader, strålande sol och gnistrande snö. De flesta sprang eller promenerade runt sjön, men några åkte skridskor alt. skidor på sjön. Efteråt bjöd orienteringssektionen på gröt. Murre visade sin fina film från orienterings-SM i Simlångsdalen.

Uppdaterad: 17 JAN 2017 11:32 Skribent: Anita Svensson

 

Länkar:

Simlångsdalens IF

Simlångsdalens IF - skidor

 

Antal unika besökare:

(from. 2011-10-24)

räknare

 

Postadress:
Simlångsdalens IF - Friidrott
Anita Svensson, Gårdshult
31038 Simlångsdalen

Kontakt:
Tel: 03570594
E-post: This is a mailto link

Se all info