Hoppa till sidans innehåll

Träningspass 2014Träningspass 2014

 

December

2014-12-28: Tack Eskil Svensson för årets sista gemensamma grymma träningspass! Sol med 12 minusgrader och härligt snöknarrande under löparskorna när det var dags för syreupptagningsintervaller. Bra kämpat Anette K., Kajsa S., Lennart O., Mats M, Tommy S.!
Löpningen begränsas oftast av mjölksyra i benen eller av att flåset inte räcker till. Dagens sön.pass fokuserades på det sistnämnda då vi körde 10 st syreupptagningsintervaller. Därefter kördes ”fartträning med uthållighet” genom att genomföra 5 st ”10-20-30”

2014-12-24: Tack för ännu en mysig Julaftonsjogg! Ett 25-tal personer deltog i den traditionella julaftonsjoggen. När man hör "Stilla Natt" ljuda mellan granarna och Lars-Uno Kroon bemannar glöggdepån - DÅ vet man att julen är här! Plötsligt händer det - man möter Tomten mitt ute i skogen! Kokekaffe m tilltugg runt Martins brasa= Hög mysfaktor. GOD JUL alla vänner!

2014-12-18: Tack Rikard Junblad för kvällens pass. Trots spöregn och snålblåst trotsade ett tiotal SIFare vädrets makter och gav sig ut i regnet. Otroligt kul att vi blev så många på kvällens pass! Bra kämpat allihopa!

2014-12-14: (3:e advent): Tack Eskil Svensson för söndagens träningspass i Danska Fallsgrytan och därpå lite fingergymnastik vid "Dopp i grytan" (godisgrytan)

2014-12-11: Tack Jesper Bengtsson och Helena Hallgren för kvällens suveräna överraskningspass med träning i både styrka och snabbhet! Härligt att få utnyttja en hel lekplats för styrkeövningar, springa mellan broarna i Halmstad samt i Norre Katts park, spurta till Bulls,m.m. Avslutningen var helt magisk då alla samlades för glöggmys i familjen Hallgrens vackra julupplysta växthus - STORT Tack för den oförglömliga upplevelsen!

2014-12-07: Samlingen var idag i Snöstorp (Ljungbyvägen). Drygt 10-talet SIF:are deltog i ett superbra träningspass med distanspass på nya slingan utmed Fylleån och sen bl.a. jiujitsu innan bastubadet. Finns många idrotts-och kökstalanger i SIF- Tack Mats Mandegård och Lars-Uno Kroon som bjöd på hembakad kladdkaka resp äppelkaka!

2014-12-04: Trappintervaller med Helena. Det blev trappträning med styrkeintervaller i Galgbergstrapporna. Tipp, tapp, tripp, trapp...Måste vara den milda vintern som gör att det ikväll har synts björnar på Galgberget! Tack Helena för ett djuriskt grymt pass! Efter sedvanlig uppvärmning gällde det att springa en trapprunda med inslag av diverse djuriska styrkeintervaller som t.ex. björngång och flamingohopp! Ikväll fick vi uppleva både mjölksyra, fullmåne och extra många stjärnor!

November

2014-11-30 (1:a advent): LSD= Long Slow DistanceSamling kl 09:00 resp 10:00.

Adventslöpning. Tack Eskil Svensson för dagens långpass (2½timme) i underbar skogsterräng. 1:a varvet sprangs via Böshult-Mjöalt-Bolmabanan och andra varvet passerades Hallands Niagarafall d.v.s. Danska Fallet - Smedhultamyren-Gårdshult. Dagens pass avslutas med bastu.

2014-11-27: Helena höll i kvällens kombinationspass med backar inkl styrka på  Väster och avslutande intervaller längs Nissan.

2014-11-23: Morgonregnet upphörde strax innan det var dags för samling.Efter uppvärmningsrundan förbi Vargaslätten-mot Bröda-25:an tillbaka till IP,så var det dags för "styrkelöpningsrundan". Hjärtligt Tack till Underbara-barnet Hedvig som kom och delade med sig av sin stora vackra supergoda tårta!

2014-11-20: Petter Northug "släng dej i väggen" - ikväll sprang vi Norska Superintervaller och det gick så fort så löparna hann aldrig fastna på bild! Tack Jesper Bengtsson för ett kanonbra pass! Grymt bra kämpat alla SIF:are!

2014-11-16: Distanspass Bolmabanan-Marbäck-Skärkered.

2014-11-13:  Marschallpass. Upplysta intervaller med styrkeinslag på Norra Utmarken. Efterföljande ljusmys hos Marie och Christoffer Brehmer. Tack Helena Hallgren samt Marie o Christoffer Brehmer för kvällens underbara och oförglömliga marschallpass som avslutades med glögg och pepparkakor! Vilken vacker syn när ett 25-tal SIF:are passerade hela raden av marschaller. Otroligt värmande pass!

2014-11-09: Svettigt värre på dagens backrace! Den 9 november är det sol och 9 plusgrader. Efter uppvärmning och några intervaller var det dags för årets sista backrace. Det gällde att på tid springa från badplatsen och hela vägen uppför den branta Fägriltabacken (1,8km lång). Grymt bra jobbat! ALLA kan vara med på träningspassen, vilket vi fick ännu ett bevis på idag då föräldrar premiärsprang hela vägen upp med barnvagn! Imponerande!!!! Barnet var mkt nöjd och sov extra skönt!

2014-11-06: Backträning. 3 km uppvärmning följt av jägarmarsch och etiopiska backar.

2014-11-02: Backdistans med inslag av överfartslöpning d.v.s. 2x800m-intervaller i sluttande nedförsbacke. Några valde att avsluta med ett par varv på slingan.

Oktober

2014-10-30: Tabata-intervaller i pizza-backen. Längre uppvärmningsrunda följt av korta maximalintensiva intervaller med kort vila. Efter 8 repetitioner vilar vi 4 min och kör ytterligare 8 upprepningar.

2014-10-26: Efter att ha ställt om klockan till Vintertid, så var det dags för fartträning med uthållighet och löpskolningsövningar. Ett tufft höstpass med blandade övningar. Mats Mandegård vann båda hopprepstävlingarna. Bilder kommer att läggas in från dagens träning. Alternativ träning stod Lennart Olsson för då han åkte rullskidor t.o.r. Ryaberg. Tack Mats M. för de hembakade bullarna och Therese o Johan för bakelserna till återhämtningsfikan!

2014-10-23: Tack Helena Hallgren för kvällens grymma Citypass! Drygt 20 personer sprang från Galgberget ner till NorreKatts Park och sen ut på 3 varv längs Nissan. Längs banan var det flera olika stationer med styrkeintervaller. Passet avslutades med en spurt över Stora Torg fram till Systembolaget, innan det var dags att jogga tillbaka till Galgberget.  

2014-10-19: Efter 3 uppvärmningsrundor på slingan var det dags för lugna långa intervaller på Bolmabanan. Passet avslutades med stegräkningsfrekvens och tekniktips. Tack Eskil för ett superbra pass!

2014-10-16: Benstyrka. Varierade styrkeövningar anpassade för löpning. Övningarna utfördes i samband med att vi sprang en runda. Såhär i älgjaktstider är dagens jägarpass avklarat! Tack Rikard för kvällens grymma styrkepass med diverse olika stationer med bl.a. burpees, plankan,grodhopp,jägarpass,upphopp m.m.

2014-10-12: Morgonens regnande upphörde i god tid innan det var dags för dagens pass. Idag blev det ett Skogspass i underbar natur med alla fantastiska höstfärger. Tack Therese o Hedvig som bjöd på kanelbullar till fikan!

2014-10-09: Backträning. 3 km uppvärmning följdes av backintervaller i sjukhusbacken. Lyktstolpsjakt.

2014-10-05: Lennart Olsson ledde dagens pass

2014-10-02: Ljusruset

September


2014-09-25: Elghufs/Stavlöpning. 3 km uppvärmning följt av backintervaller med stavar. Stavarna bör vara ca 35-40 cm kortare än dig själv.

2014-09-21: I ett perfekt löparväder blev det ett 17 km långt distanspass på ca 1½ timme med en utlagd vätskestation.

2014-09-18: Rikard höll i kvällens pass med Etiopiska backintervaller, dvs hög fart uppför backen - stanna och vila på plats när orken och tekniken sviker. Fortsatte sedan 2-3 ggr upp för långa Vapnöbacken. Ikväll delade vi med oss av träningsvärken till gästlöparen David.

2014-09-14:  Idag är det Valdagen. Eftersom Simlångsdalens IF är en klubb i tiden så blev det idag ett Valpass som innehöll många olika blandade övningar med mycket valmöjligheter. Vissa sprang enbart ditåt valvinden blåste.. Träningen avslutades med en valspurt och därefter var det dags för val. Tack till valförrättaren Lars-Uno Kroon som delade ut dagens valsedlar och såg till att de hamnade i en speciell valurna. Stort TACK till alla som röstat och stöttat Simlångsdalens IF!

Efter en kort kaffepaus var det dags att ge sig ut i terrängen och måla sista delen av den vita vandringsslingan i Gyltige (sträckan Simlångsgården-Skvaltkvarnen i Svalilt). Tack till följande som hjälpte till att sätta färg på Gyltige: Lennart Olsson, Lasse Kroon, Eskil Svensson, Martin Pedersen, Eskil Tegberg, Tommy Simonsson och Anita Svensson. Imponerande insats av Lennart Olsson och Lasse Kroon som trots att de dagen innan hade sprungit Helsingborgs Marathon, samt Martin Pedersen som sprang en miltävling igår, ändå kom till dagens träningspass och dessutom därefter var med och målade vandringsslingan!!!

2014-09-11: Jesper B. körde igång kvällens styrkeintervaller i grytan. Uppvärmningsrunda och efter det blev det styrkeintervaller i grytan.

2014-09-07: Dagens blandade intervaller avslutades med armhävningar, situps m.m. Tack Therese, Johan och Hedvig för den supergoda äppelkakan till kaffet!

2014-09-02: Helena Hallgren ledde ett pass med Kombinationsintervaller. Backintervaller kombinerat med platta intervaller.

Augusti 

2014-08-31: Lidingöpass med samling kl 09:00 för de som ville springa drygt 3 mil ( kl 10:00 för de som ville springa kortare sträcka). Vi sprang en varvbana på ca 1 mil via en mycket kuperad Danska Fallsrunda, där det även fanns en vätskestation, samt varvning på elljusslingan. Eskil Svensson sprang 3 varv= drygt 35 km, men vi andra nöjde oss med mindre antal varv. Bra kämpat allihopa!

2014-08-28:  Sara Ericsson ledde ett pass med Intervaller på Sannarp. Vi joggade gemensamt bort till Sannarps IP. Väl där körde vi intervaller efter förmåga ex.  5 x1000 meter med 75 sek vila.

2014-08-21: Ett 15-tal löpare kom till höstens 1:a torsdagsträning då det var dags för Trappintervaller. 3 km uppvärmning följdes av trappintervaller från botten av trapporna upp till utsiktstornet.
2014-08-17 Lugnt Skogspass
2014-08-10: Arbetsdag i Långhulten då vi röjde P-platsen och runt värmestugan. 5 km-slingan och korta slingan inspekterades.
2014-08-03:  Idag var det dags för Kustlöpning (etapp 3).  Ett 10-tal SIF:are kom till samlingsplatsen på Lilla Torg i Halmstad. Vi sprang längs kusten norrut. Solen och värmen tog på krafterna så det var skönt med några svalkande dopp under löpningen. Efter ca 2½ timme och 23 km:s löpning nådde vi Strandgården i Vilshärad där glasspengarna kom väl till pass

Juli

2014-07-27: Trots den tropiska värmen kom bortåt ett 15-tal till dagens Blandpass, som innehöll mycket svett men också svalkande bad i sjön.

2014-07-20: Långa Intervaller

2014-07-13: Danskafallsgrytan

2014-07-06: Trots värmen kom ett 10-tal till dagens tuffa Backrace. Efter träningen var det efterfest på Kenneths altan. Kenneth Geeson och Lennart Olsson premierades för sin träningsflit (deltagit på flest antal söndagsträningar). Tack Kenneth Geeson för dagens festligheter samt Tack för många gemensamma tränings-/tävlingsmil och Lycka Till nu när du flyttar till norra Halland! (Bilder kommer att läggas in) 

Juni

2014-06-28/29: Loppis. Tillsammans hjälptes SIF åt att arrangera en av Sveriges största loppmarknader.

2014-06-22: Ett 25-tal kom till samlingen vid "Martins Paradis" vid Lagaoset.  Martin o Vivi-Ann P. bjöd in till Strandlöpning Lagaoset-Laxvik t.o.r. med en vätskekontroll utmed banan. Träningen avslutades med dopp i havet, grillning, fika samt en stafetttävling. STORT TACK till värdparet Vivi-Ann och Martin för ännu en underbar strandlöpning!

2014-06-15: Blandpass med focus på snabbhet

2014-06-12: Sara E. och Helena H. ledde ett extrapass med  Back- och trappintervaller på Galgberget.

2014-06-08, Pingstdagen: Våravslutning på Hallandsåsen. Efter samlingen vid fotbollsplanen i Hasslöv så bar det iväg till Osbecks bokskogar. Ett 25-tal personer sprang alt vandrade på stigarna i det vackra naturreservatet. Underbart sommarväder med strålande sol, blå himmel och vindstilla. Löparna sprang som gazeller uppför de grymma backarna. Troligen var det fartvinden som orsakade en mindre blessyr på en löpare. Efter träningen var det dags för grillning och kaffekorgarna i en underbar skogsglänta med milsvid utsikt över Laholmsslätten. Fantastiskt roligt att så många kom idag! Skönt att lilla Alicia var nöjd över sin SIF-debut - tack Veronika som vägledde oss till utsiktspunkten trots att du dagen innan cyklat TjejVättern!

2014-06-05: 12*400m intervaller

Maj

2014-05-09: Långa backerintervaller i Wapnöbacken.

2014-05-25:  Ett inför Stockholm Marathon-pass

2014-05-22:  Styrka,. Efter en uppvärmningsrunda mot Sperlingsholm väntade diverse styrkeinslag!

2014-05-18: Dagen efter GöteborgsVarvet var det planerat ett lugnare blandpass. Vuxengruppen och barngruppen hade gemensam uppvärmning med bollar och hopprep. Vuxengruppen sprang medsols runt Simlången med inlagda stärkande övningar medan barngruppen tränade på blandade övningar. Båda grupperna avslutade med grymma rundor med flexbanden. Tack alla barn som idag lät oss vuxna åka med i safaribussen och titta på lejonet - precis vad vi behövde! Lite bilder från dagens övningar finns att beskåda.

2014-05-11: Kenneth Geeson och Lennart Olsson ledde ett uppvärmningspass inför GöteborgsVarvet. Lasse Kroon sprang till Simlångsdalen (15km) - deltog i dagens löparpass- sen hjälpte han även till att arrangera barnloppet! Tack till alla som hjälptes åt att arrangera barnloppet! Tillsammans är vi starka - Grymt Starka!!!

Idag arrangerade sektionen även ett Barnlopp i samband med Invigningen av den nya motionsslingan i Simlångsdalen. Ett 30-tal barn deltog och först över mållinjen var Anders Simonsson, tätt följd av Linus Hallgren. En stor eloge till alla barnen som deltog med sådan glädje och kämpaglöd! Vid målet hägrade godispåse och glass (Tack Matöppet och Lions!).

2014-05-08: Lugn löpning upp till Rotorp där det sen var dags för 12x400m intervaller.   

2014-05-04: Samling kl 09:00 för ett rejält långpass med höghöjdsträning! Drygt 3 timmar tog det att springa IP-Skärkered-Ullasjö (Tack Geeson för vätskestationen!)-Tavla-Havraryd-Torlabo-Ryaberg-Mahult-Simlångsdalen.

2014-05-01: Individuell träning där de som ville springa ett gemensamt långpass kunde samlas kl 10:00 utanför Slottet

April

2014-04-27: Offroadlöpning följt av långa lugna intervaller. Barnlöpningen startade upp igen med blandade övningar på den nya motionsslingan samt med inslag av styrkeövningar nere vid sjön. Avslutningsvis var det först stretchövningar på Klockarängen och sedan tillsammans med vuxengruppen. Finns lite foton under flik "Bilder".

2014-04-17: Trots lite småregn kom ett 10-tal till skärtorsdagens träningspass. Efter uppvärmning var det dags för löpskolningsintervaller med styrkeinslag. Upprepade löpskolningsövningar mellan styrkeövningarna och kortare ruscher.

2014-04-13: Ett 15-tal SIF:are kom till dagens  långpass, LSD= Long Slow Distance. Samling kl 08:30 för de som ville springa långrunda och kl 10:00 för de som valde ett kortare alternativ. Tränar-Eskil hade lagt ut 2 st vätskestationer. Valmöjligheten var stor: mellan 1 timme och upp till 3 timmars löpning! Tack Johan för den smarriga rabarberkakan som satt som en smäck! 

2014-04-10: Helena höll i ett pass med korta snabba intervaller runt Landalasjön.

2014-04-06: Kenneth Geeson ledde dagens pass

2014-04-03: Ericsson Special 30/30. 3 km uppvärmning ner till Nissan där vi körde 20 stycken 30/30 intervaller (30 sekunder max - 30 sekunder vila)

Mars

2014-03-30: Vi invigde elljusslingan genom att springa intervallbetonad löpning
               
2014-03-27Tabataintervaller på Sannarps IP Lugn jogg bort till Sannarps IP där kommer vi att köra  8*2 intervaller.  

2012-03-23 Backrace

2014-03-20: Trappintervaller. 3 km uppvärmning följt av trappintervaller från botten av trapporna upp till utsiktstornet.   

2014-03-16:  Långa intervaller

2014-03-13: Fartlek med styrkeintervaller Helena bjuder på Fartlek med styrkeintervaller i Norra utmarken. 

2014-03-09: Distanspass. Samling kl 09:00 för långlöparna och kl 10:00  för de som ville haka på runda nr 2. Efter långpasset på 2,5 mil blev det lite After Ski-fika.

2014-03-06: Intervaller 6*800m

2014-03-02: Ingen gemensam träning denna dag

Februari

2014-02-27: Överraskningspass.

2014-02-23: Dags för det årliga Vasaloppsinspirerade löparpasset som leds av Eskil S. Erfarna löpare såväl som nybörjare ("blåbär") är som vanligt varmt välkomna!
2014-02-20: Löpskolningsintervaller med styrkeinslag. Upprepade löpskolningsövningar mellan styrkeövningar och kortare rusher.

2014-02-16: Lennart Olsson ledde dagens pass

2014-02-13: Trappintervaller. 3 km uppvärmning följt av trappintervaller från botten av trapporna upp till utsiktstornet.

2014-02-09: Lennart Olsson ledde dagens 14 km:s träningsrunda.

2014-02-06: Rikard höll i kvällens pass där vi joggade gemensamt bort till Frennarp och körde intervaller efter förmåga, ex. 5 x1000 meter med 75 sek vila. Passet blev något längre än vanligt.

2014-02-02: Lennart Olsson ledde dagens pass via Björkelund-Hjelmseryd-Boberg.

Januari


2014-01-30: Fartlek. 3 km uppvärmning följt av kontinuerlig fartökning. 10 min maratempo (2 min lugn jogg), 8 min halvmara tempo (4 min lugn jogg), 6 min miltempo (6 min lugn jogg), 4 min maxning. Passet avslutas med nerjogg ca 10 minuter

2014-01-26: Blandpass. Tack Therese o Johan för den goda rödbetskakan!

2014-01-23: Etiopisk backe. Hög fart uppför backen. Stanna och vila på plats när orken och tekniken sviker. Fortsätt sedan.

2014-01-19: Individuella backintervaller. Alternativträning blev skidåkning runt fotbollsplanen. Avslutningsvis blev det bastubad och snöänglar innan det var dags för sedvanlig fika.

2014-01-16: Kenyanska fartökning. 3 km uppvärmning sen 2 varv på 3an med kontinuerliga fartökningar.

2014-01-12: Ett löparinspirerat styrkepass med instruktör Gabriel Spångfors på Lokstallarna i Halmstad

2014-01-09: Tabataintervaller i pizzabacken. Längre uppvärmningsrunda följdes av korta maximalintensiva 20 sekundersintervaller med vila när vi gick ner för backen. Efter 8 repetioner vilade vi 4 min och körde ytterligare 8 upprepningar. Vilket pass! Ryktena skvallrar redan om en ny pizza på Kärlekens Pizzeria: Nr 67 "Tabata Special".

2014-01-05:  Ett 20-tal löpare kom till årets 1:a träning på Trettonafton. En grym rivstart på det nya året med ett Intervall- och styrkepass på Bolmabanan. Tack till orienteringssektionen för Grötlunken!

Uppdaterad: 17 JAN 2017 11:32 Skribent: Anita Svensson

 

Länkar:

Simlångsdalens IF

Simlångsdalens IF - skidor

 

Antal unika besökare:

(from. 2011-10-24)

räknare

 

Postadress:
Simlångsdalens IF - Friidrott
Anita Svensson, Gårdshult
31038 Simlångsdalen

Kontakt:
Tel: 03570594
E-post: This is a mailto link

Se all info