Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger 2012


TRÄNINGSLÄGER VÅREN 2012

Årets träningsläger är avklarat!

 

Helgen inledes med ett teknikpass á la Josefin, IK Halmstad. På löparbanan utanför kombihallen på Sannarp fick vi testa på många roliga övningar t.ex can-can och klockan, allt för att förbättra tekniken och stärka löpsteget.

Gå på tårna först framåt sedan baklänges var en övning

Passet avslutades med en staffet mellan 3 olika lag. Efteråt smakade maten ljuvligt på Wild West!

 

På lördagen tillbringade vi förmiddagen i O-ringen terräng, ett disanspass på cirka 10-12km(för en del lite längre). Två varv upp till Svarta Klippan för vätskekontroll och "idioten" i backe hanns också med. Trots lätt snöfall fanns det löpare i kortbyxor och Johan Davidsson som tog rullskidorna till Simlångsdalen.

 

Tillbaks på IP käkade vi en bit mat tillsammans innan det var dags igen. I skolans gymnastiksal hölls ett rejält styrkepass med mängder av groddhopp och kängruhopp, plankan och pumpen. Tack till Felicia och Phuong som höll i träningen!

 

Dagen avslutades med käk och en mycket grundläggande teori-genomgång. Eskil föreläste bland annat om vad man ska tänka på när det gäller skor, hur man minskar skaderisken och hur man ska springa för att löpningen ska bli så effektiv som möjlig.

 

Träningshelgen blev komplett med ett distanspass på söndagen. Beroende på hur pigga benen kändes fanns det en långare och en kortare runda att välja på.

Bilder finns i arkivet

Träningsläger

Inför de grymma backarna i terrängen där Orienterings-SM har gått 

 


  Stort tack till Krister som arrangerade helgen!
Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:40 Skribent: Linnea Svensson

 

Länkar:

Simlångsdalens IF

Simlångsdalens IF - skidor

 

Antal unika besökare:

(from. 2011-10-24)

räknare

 

Postadress:
Simlångsdalens IF - Friidrott
Anita Svensson, Gårdshult
31038 Simlångsdalen

Kontakt:
Tel: 03570594
E-post: This is a mailto link

Se all info