Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


 

Simrishamns Bouleförening Sillboularna bildades hösten 1992 av ett gäng entusiaster som började spela boule i Suckarnas gång.

Fler och fler lockades att prova på att kasta boulekolot och snart blev gången för kort! Blickarna riktades mot Södra planteringen och efter tillstånd från Simrishamns Kommun anlades 12 banor som invigdes i maj 1994. 1997 bygggdes också en klubbstuga, "Paviljongen", som därefter förbättrats och byggts till i omgångar.

 

Efter några vintersäsonger snöskottande och (för-)frusna fingrar väcktes tankarna på en inomhushall och 2002 fick föreningen möjlighet att disponera ett f d militärförråd på Skansen. Sex boulebanor anlades i hallen och ett kaféutrymme toaletter och arkiviordningställdes. Hösten 2010 byggdes hallen till och har nu ett riktigt kök, två toaletter samt arkiv. 

.

                                    

 

 

Inom Simrishamns Bouleförening Sillboularna spelas både tävlingsboule och sällskapsboule. Vi arrangerar tävlingar med deltagare från södra Sverige och vi har deltagit i Svenska Mästerskapen varje år sedan 1995.

Föreningen består idag av ca 85 medlemmar.

Uppdaterad: 28 SEP 2016 16:55 Skribent: Claes Simängen
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Simrishamns BF Sillboularna - Boule
Jan Anders Hägg, Narvgatan 1
27236 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 0705669625
E-post: This is a mailto link

Se all info