Hoppa till sidans innehåll

Karate


Karate är ursprungligen en kampform och ett speciellt självförsvarssystem utan vapen med månghundraårig tradition. Karaten utvecklades på ön Okinawa söder om Japan och räknas till den japanska budon. Ordet "karate" (空手) betyder ”tom hand” (kara=tom, te=hand) och i utövandet använder man sig av hela kroppen genom slag, sparkar och blockeringar i både offensiva och defensiva tekniker.

Idag är karate emellertid inte bara ett självförsvarssystem, utan också en motionsform och tävlingsidrott. Med karate får man en mångsidig träning som genom kroppsmedvetande och andningsteknik utvecklar de fysiska och mentala färdigheterna, vilket t.ex. kan förbättra förmågan att hantera stress. Förutom självförsvar handlar karate alltså lika mycket om personlig utveckling och möjligheten till inre lugn och harmoni.

Det finns ett flertal olika skolor (stilar) inom karate. Den karatestil vi tränar i Simrishamns Karateklubb kallas för Shotokan. Shotokan, som tillhör de traditionella karatestilarna, grundades av mästaren Gichin Funakoshi (1868-1957) och är i särklass den största karatestilen i världen.

Se gärna Svenska Karateförbundets video ”Karate For Life” och låt dig inspireras. Karate är ett sätt att leva – hela livet!

Uppdaterad: 03 DEC 2018 16:04


Ansluten till:


 

 

Stöttas av:


Budo & FitnessSimrishamns kommun


Postadress:
Simrishamns KK - Karate
Björn Wallebom, Gladsax Bygata 30
27294 Simrishamn

Besöksadress:
Simrislundsskolans gymnastiksal, Annelundsvägen 12
27237 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 0768064364
E-post: info@simrishamnskara...