Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information angående träningen och Corona-viruset, covid-19

29 MAR 2020 23:13
  • Uppdaterad: 29 MAR 2020 23:13

Bästa medlemmar och målsmän i Simrishamns Karateklubb,

med anledning av spridningen av Corona-viruset och covid-19 kommer vi fortsatt att ställa in alla träningar för samtliga träningsgrupper under ytterligare två veckors tid. Preliminärt börjar träningen igen efter påsk, onsdagen den 15 april.

Vi agerar som tidigare utifrån försiktighetsprincipen och för att ta vårt ansvar för att försöka bidra till att minska smittspridningen i samhället, med särskild omtanke om riskgrupperna och de som nu kämpar inom vården för att hjälpa de svårast sjuka. Även om vi lokalt här på Österlen ännu tycks vara relativt förskonade, är vårt agerande idag något vi ser effekterna av först om några veckor. Därför är försiktighetsprincipen enligt vår mening att föredra, som läget nu är.

Under tiden vi håller dojon stängd uppmanar vi till hemmaträning. Öva kihon och kata. Länkar till graderingskator, JKA, hittar ni här på vår hemsida under fliken "Bälten & gradering". Även Carlshamns Karateklubb, JKA, har bra katafilmer på sin hemsida, vilka ni hittar här. Det finns dessutom ytterligare ett flertal bra sidor och grupper här på Facebook där man kan hitta inspiration och övningar för hemmaträning. En världsomspännande Facebookgrupp som kan rekommenderas är Karate@Home som uppstått som en följd av pandemin. Vi länkar några av tipsen nedan i kommentarsfältet.

Vi diskuterar under tiden också möjligheterna till alternativa träningsformer, t.ex. utomhus, och att förlänga terminen med graderingen senarelagd till slutet av sommaren. Vi återkommer med besked om detta.

Vi följer noga utvecklingen och kommer att uppdatera med information här på hemsidan och på vår Facebooksida, Simrishamns Shotokan Karateklubb. Information kommer också att skickas ut per e-post.

Vid eventuella frågor kontakta föreningens ordförande Dag Lind på tel. 070-572 11 96. Det går också bra att skicka e-post This is a mailto link.

Ta hand om varandra!

Styrelsen
Simrishamns Karateklubb

* * * * *
Mer information om covid-19 finner ni bland annat på krisinformation.se samt på Folkhälsomyndighetens hemsida.
Ansluten till:


 

 

Stöttas av:


Budo & FitnessSimrishamns kommun


Postadress:
Simrishamns KK - Karate
Björn Wallebom, Gladsax Bygata 30
27294 Simrishamn

Besöksadress:
Simrislundsskolans gymnastiksal, Annelundsvägen 12
27237 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 0768064364
E-post: info@simrishamnskara...