Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering av läget kring Corona-viruset, covid-19, och dess påverkan på träningen

14 APR 2020 18:13
  • Uppdaterad: 14 APR 2020 18:13

Bästa medlemmar och målsmän i Simrishamns Karateklubb,
 
på grund av Corona-virusets spridning och covid-19 har styrelsen beslutat att fortsatt ställa in alla träningar för samtliga träningsgrupper april månad ut, med förhoppningen att vi ska kunna komma igång igen i början/mitten av maj. Vi hoppas att vädret då ska vara lite mer stabilt och varmare för att kunna börja med någon form av utomhusträning. Vi planerar också för att förlänga terminen över sommaren.
 
Att träna är viktigt, och det är nog många av oss som just nu upplever abstinensbesvär efter dojoträning, men som läget är får vi försöka träna hemma tillsvidare. Länkar till graderingskator, JKA, hittar ni enligt tidigare på vår hemsida under fliken ”Bälten & gradering”. I förra lägesuppdateringen tipsade vi även om Carlshamns Karateklubb, JKA, som har bra katafilmer med Johanna Lind på sin hemsida. Dessutom går det finfint att träna online till exempel genom den världsomspännande Facebook-gruppen Karate@Home som har uppstått som en följd av pandemin och där instruktörer från hela världen bidrar med sin kunskap. Vi vill även tipsa om Svenska Karateförbundets online-träningar med Mia Karlsson kl. 18.00 på onsdagar vilka kan följas via förbundets Facebook-sida.
 
Precis som tidigare sagts agerar vi enligt försiktighetsprincipen för att ta vårt ansvar för att försöka bidra till att minska smittspridningen i samhället, med särskild omtanke om riskgrupperna och de som nu kämpar inom vården för att hjälpa de svårast sjuka. Även om vi i Region Skåne och lokalt här på Österlen fortfarande tycks vara relativt förskonade, är vårt agerande idag något vi ser effekterna av först om några veckor. Kan vi på detta sätt undvika en snabb och omfattande spridning av viruset i Skåne och på Österlen är mycket vunnet för oss alla. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
 
Vi följer noga utvecklingen och kommer fortlöpande att uppdatera med information här på hemsidan och på vår Facebooksida, Simrishamns Shotokan Karateklubb. Information kommer också att skickas ut per e-post.

Vid eventuella frågor kontakta föreningens ordförande Dag Lind på tel. 070-572 11 96. Det går också bra att skicka e-post This is a mailto link.
 
Ta hand om varandra!
 
Styrelsen
Simrishamns Karateklubb
 
* * * * *
 
Mer information om covid-19 finner ni bland annat på krisinformation.se samtFolkhälsomyndighetens hemsida.Ansluten till:


 

 

Stöttas av:


Budo & FitnessSimrishamns kommun


Postadress:
Simrishamns KK - Karate
Björn Wallebom, Gladsax Bygata 30
27294 Simrishamn

Besöksadress:
Simrislundsskolans gymnastiksal, Annelundsvägen 12
27237 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 0768064364
E-post: info@simrishamnskara...