Hoppa till sidans innehåll

C Ahlberg Consulting AB och Ekonomerna Österlen AB Huvudsponsorer Mixen 2017

2017-03-06 20:08
Läs om dom här..
 • Uppdaterad: 2017-03-06 20:30

Välkommen till C Ahlberg Consulting AB och Ekonomerna Österlen AB!

 

C Ahlberg Consulting AB och Ekonomerna Österlen AB är av SRF (Sveriges Redovisningskonsulters Förbund) auktoriserad redovisningsbyrå och även medlem i Företagarna!

Vi tar ett helhetsansvar för allt som rör din och ditt företags ekonomi och administration! När vi avlastar dig får du tid att fokusera på din kärnverksamhet!

Vi sätter alla våra kunder i fokus och ger dig alltid ett positivt och personligt bemötande!

 

Vi skräddarsyr lösningar för just ditt företag!

Vi har satsat på modern teknik därför kan vi på ett rationellt sätt avlasta dig och ditt företag från en tung administrativ börda!

Historik

Företaget startades 1993 av Christer Ahlberg. Fram till 2001 var vi etablerade i Östra Tommarp utanför Simrishamn. 2001 flyttades verksamheten till Sankt Olof, beläget i norra delen av Österlen, där helt nya lokaler byggdes för ändamålet. 2005 hade verksamheten vuxit och då anställdes den första redovisningskonsulten. 2007 var det dags igen att anställa och då en redovisningsassistent. Vi blev med detta lite trångbodda och 1 januari 2009 tog vi en tillbyggnad i bruk. Här fick vi kontorsutrymme, arkiv, pentry och mötesrum. Ytterligare utbyggnad skedde 2011/2012. Numera är vi fyra anställda i Sankt Olof.

2013 köpte vi upp byrån Ekonomerna Österlen AB i Tomelilla. 2015 blev Sydrev Revision & Redovisning AB, Ystad  hälftendelägare i byrån. På Tomelillakontoret finns idag två anställda och två inhyrda redovisningskonsulter.

Nutid

Vi är ett modernt företag som använder modern teknik i vårt dagliga arbete. Byrån är ansluten till SRF (Sveriges Redovisningskonsulters Förbund) vilket borgar för hög kvalité och noggrannhet på våra tjänster. Med auktorisationen är vi förpliktigade att löpande genomföra auktualitetsutbildningar. Årligen genomgår vi fortbildning inom redovisning, beskattning och annat som rör företags ekonomi och administration.

 

Kunder

Våra kunder idag är små och medelstora företag. Allt mellan enmansföretag och de som har ett tiotal anställda. Företagen representerar ett flertal branscher bl.a. bygg, el, VVS, måleri, städföretag och andra entreprenadföretag, handelsföretag, verkstadsföretag, fiskare, lantbrukare, hästföretagare, fruktodlare, vinodlare, skogsbrukare, jakt, dataföretag, fotografer, bokförlag, översättare, konstnärer, läkare, åkerier, fastighetsförvaltare, bostadsrättsföreningar, ideella föreningar m.fl.

Vi värnar om alla våra kunder stor som liten.

 

Tjänster

 • Löpande bokföring.
 • Fakturering och betalningsuppföljning.
 • Leverantörsreskontra och leverantörsbetalningar.
 • Budget- och likviditetsplanering.
 • Ekonomistyrning.
 • Löner, löneutbetalningar och personaladministration.
 • Bokslut, årsbokslut, årsredovisningar, bokslutsrapporter.
 • Deklaration och skattefrågor.
 • Ekonomisk rådgivning.
 • Bolagsbildning och uppstart av företag.
 • Kontakt med myndigheter, banker m.fl.
 • Bouppteckningar.
 • Övrig administration.

Saknas något i listan kan vi ordna det också!

Övrigt

Vi kan de skattelagar och övriga förordningar som styr ekonomin i företagen och naturligtvis även din privatekonomi!

För att hänga med i allt som händer inom området genomför vi kontinuerligt auktualitetsutbildningar inom beskattning, redovisning och övrigt som berör förtagande! Detta är även ett led i vår auktorisation.

 

Vi samarbetar med

Ett flertal auktoriserade revisorer, skatteexperter, banker, försäkringsbolag, advokater m.fl.

Starka argument

För din trygghet - välj en av SRF auktoriserad redovisningskonsult!

 

Sveriges Redovisningskonsulters Förbund SRF, är den äldsta och ledande branschorganisationen för redovisnings- och ekonomikonsulter. SRF grundades 1936 och arbetar för en sund bransch- utveckling och fortlöpande kvalitets- och kompetenshöjning av medlemmarna.

SRF:s cirka 4 500 medlemmar ger ekonomisk service till fler än 200 000 svenska och utländska företag och finns över hela landet. SRF bedriver en omfattande informations- och utbildnings-verksamhet. SRF bevakar förändringar inom ekonomiområdet och påverkar lagstiftningen genom att delta i den offentliga debatten och som remissinstans.

Ansvar

Auktorisationen av redovisningskonsulter skapar ett tydligt utbud av kompetenta och kvalitets- säkrade konsulter. Genom auktorisationen tar SRF ansvar för branschen och är den självklara branschorganisationen för kvalificerade redovisnings- och ekonomikonsulter. SRF-konsulten har en gedigen ekonomisk utbildning och lång praktisk erfarenhet. Förbundets etiska regler och krav på bland annat ansvarsförsäkring och fortbildning gör att företagaren får en trygg, seriös och ansvarskännande samarbetspartner.

Förtroende och trygghet

För en småföretagare kan en bra ekonomirådgivare vara skillnaden mellan misslyckande och framgång. Förtroendet och tryggheten utgör basen för samarbetet mellan företagaren och konsulten.

Från den plattformen arbetar en av SRF auktoriserad redovisningskonsult. Den auktoriserade redovisningskonsulten har en trygg resurs i sin branschorganisation som tillhandahåller utbildning, information, hjälpmedel och kompetens. En auktoriserad redovisningskonsult är en kompetent partner som helt och hållet står på företagarens sida

Krav och kompetens

Vem som helst kan inte bli av SRF auktoriserad redovisningskonsult. För att erhålla auktorisation måste man bland annat ha en gedigen ekonomiutbildning och flera års praktisk erfarenhet inom ekonomi och ekonomisk konsultation.

En av SRF-auktoriserad redovisningskonsult har:

 • Dokumenterad ekonomisk utbildning inom bland annat företagsekonomi, juridik och beskattningsrätt
 • Dokumenterad praktik inom redovisnings-/revisionsbranschen

För att bibehålla auktorisationen måste konsulten:

 • Följa förbundets etiska regler
 • Inneha av SRF godkänd ansvarsförsäkring
 • Delta i fortlöpande utbildningar
 • Uppfylla SRF:s krav på kvalitet, vilket bland annat innebär att den auktoriserade redovisningskonsulten fortlöpande blir kontrollerad avseende utförda arbeten, dokumentation och arbetsrutiner. Uppföljning sker genom rapportering och kontrollbesök.
Skribent: Tony Persson
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 0414-26132
E-post: This is a mailto link

Se all info