Hoppa till sidans innehåll

Filip Svensson

31 MAR 2018 12:01
Filip Svensson visade vilken duktig förare han är genom många fina placeringar ifjor, vann dessutom Tv Svängen, hur ser han på detta året?
  • Skapad: 31 MAR 2018 12:01

1. Vem är Filip Svensson, berätta?

Jag är en motor intresserad 25åring som bor i önneköp utanför Hörby med min sambo och dotter på 5 månader. Jag jobbar som tekniker på Bilmånsson i Hörby. Det mesta av min fritid tillbringar jag i garaget med rallybilar och även ibland folkracebilar.

 

2. Har du kört 940 hela tiden?

Jag har bara kört 940 sen debuten 2013, dock rullade jag den rätt illa ifjol på finalen för sydsvenska rallycupen. Därför har jag under vintern börjat bygga en ny 940 grupp F för kommande satsning. Tyvärr hinner den inte bli klar till simrishamnsmixen och jag har därför köpt en ”reservbil” en 240 voc som jag ska tävla med tills 940in är klar.

 

3. Har du byggt den själv?

Den gamla 940 köpte jag som färdig rallybil av Fredrik Hellman, den nya grupp F 940 bygger jag helt själv från grunden och 240 vocen är köpt startklar.

 

4. Du blev trea ifjor på Mixen och det skiljde bara 5.7 sek till slut mellan topp 4 förarna? Vissa sträckor skiljde det bara 0.1-0.4 tiondelar mellan platserna, är det stressande?

Såklart är man pressad i bilen och inget är klart för än man är i mål på sista sträckan. Men det är en av tjusningarna i just volvo original att det är så tight varenda tävling men man är ändå goda vänner och utbyter mycket erfarenhet med varandra.

 

5. Du körde jättebra här på Mixen, hur summerar du resten av året?

Förra året var ett bra år vi hade många bra placeringar under året och vinsten i TV-svängen var helt underbar.

 

6. Hur förbereder du dig innan du kommer hit i år?

Bilen är helt genomgången och den ”årliga” översynen är gjord med byte av allt som möjligen kan gå sönder för att minimera risken för tekniska bekymmer.

 

7. Vad är din målsättning i Mixen i år?

Målet är ju som alltid vinst, men ny bil och debut i en 240 så är jag jätte nöjd med iaf topp 5 och få viktiga poäng för säsongen

 

8. Hur är din målsättning resten av året?

Första målet är att komma till start alla SSRC tävlingar 2018 och jag har ju några 2a platser i SSRC nu så en 1a plats hade suttit fint ;)

 

9. Tittar du mycket på rally när du inte själv kör?

Jag brukar följa WRC säsongen på SVT. 

 

10. Någon favoritsträcka som du hoppas ska komma på Mixen?

Hade jag kört 940 hade jag sagt Eriksdal då jag tycker det är en fantastisk karaktär på den vägen, men då jag tror 240 gillar lite krokiga vägar så får jag säga Kronovall. Är den med ska vi va snabba!

 

11. Hur många rallyn planerar du att köra detta året?

Jag planerar hela SSRC säsongen och eventuellt någon onotad grustävling och kanske någon asfalt 

Skribent: Niklas Olsson
Epost: Adressen GömdPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 041426132
E-post: This is a mailto link

Se all info