Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Vi tar pulsen på några anmälda förare."

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Vi tar pulsen på några anmälda förare.


Nu är det bara 43 dagar till Simrishamns Mixen 2018 , minns ni hur det gick ifjor ?
Om inte, här kommer en sammanfattning ....

I App K 1966-75 vann Sven Nord (Simrishamns MK) före Patrik Axelsson . Dessa herrarna skiftades om att vinna de olika sträckorna och den sista blev direkt avgörande och här var Nord ca 6 sek snabbare och vann med 2,4 sek före Patrik .

I App K 1976-81 vann Kjell Fransson med sin läckra Renault Alpine . Kjell som är en erkänt duktig förare vann samtliga sträckor i sin klass och var 1.26 före Thomas Kristiansson Wäxjö MS.

Nu går vi över till A,B,C förare R4,R5 - 4WD och här vann duktige Kristoffer Nilsson . Han rivstartade och tog två sträcksegrar direkt . Vi hoppades på Joachim Grahn härnere men det blev istället en förare från mellansverige som tog upp kampen med "Stoffe". På svårkörda/krokiga Kronovall så är det Algot Öberg som är klart snabbast , Han slår till med 4.22 som är klart snabbast för dagen och visar vilken duktig förare han är . Han slutar på en andra plats medan en mycket meriterad förare tar tredjeplatsen och det är Stig Andervang Almunge MK .

A-förare R3,R2- Trimmat 2WD , ett väldigt jämnt startfält med många duktiga förare och tar vi bort Robin som vann så fanns det tio bilar inom 1 min differens efter honom , jätteskoj !
Robin Sandberg vann och kan någon säga vad denna föraren inte kan köra? , djupt imponerad av honom ! 
Och förarna som blev tvåa och trea går inte av för hackor heller och till slut blev Mattis Olsson tvåa (trots krånglande bil ???) starkt gjort att peta ner fjolårsvinnaren Daniel Wall till en tredje plats.
Nämnas bör att två sevärda bredsladdande förare blev fyra och femma och det var Zeijlon och Johan Kastenman !

Nu börjar vi prata A-förare VOC , segrare är inte helt okände Henrik Levin . Duktig förare som sällan gör några misstag och då leder det till vinst ofta också . Tvåa blir Jim Nilsson och till slut blir Ola Wingren trea.
Här gör SMK Hörby en trippel på pallplatserna men det sitter hårt inne om tredjeplatsen och det avgörs först på sista sträckan då Ola slår Magnus Bengtsson från Grimslöv med ca 6 sek och blir totalt ett par sekunder snabbare !

A o B förare Gr E , här visar Jesper Larsson Kristianstad MK sin klass och kör 13.3 sek snabbare än tvåan Robin Håkansson Gullabo . Däremot så har Robin och Andreas Olsson Kalmar MK en stenhård fajt om dessa platserna . Dessa duktiga förare turas om att slå varandra på sträckorna och här blir också sista sträckan avgörande och när dessa kommer i mål så blir Robin tvåa tack vare 0.6 sek bättre totaltid ??? Hur många decimeter handlar detta om .....

B o C förare R3 , R2 trimmat 2WD , här kan man verkligen säga ,are you impressed - im impressed ! Här kommer en ungdomsförare förra året in och vinner, snacka om vilken talang Albin Nordh Ydre är ! Andreas Axelsson Grimslöv och Richard Mattisson börjar försiktigt och har sträcktider långt ner i fältet, men visar vilka bra förare dom är och tar sig upp till andra och tredjeplatsen tillslut !

B-förare VOC GrF,Gr N , här vann till slut föraren som har en spikrak kurva upp genom klasserna och det är Lukas Kindgren Åtvidabergs MK . Däremot var det inte helt enkelt för tätt efter fanns duktiga förare i Patrik Fredriksson Munkfors MC, Filip Svensson Eslöv MK och Mattias Erelt Wäxjö MS ,alla dessa förarna var 5,7 sek efter och till slut fick Mattias bli fyra med bara en skillnad på 0,5 sek efter Filip .
Tycker extra synd om vår snabbe hemmaförare Fredrik Persson Simrishamns MK som faktiskt ledde med ca 10 sek innan han plockade ett stengärde på ökända Bästekille sträckan och fick bryta där. Undrar hur många bilar som sett ett rally för sista gången här eller hur många som fått en annan form här .....en del bilar i andra klasser var tidigt ute och försökte plocka äpple och som en boende sa i Bästekille by , idag har vi fått sett hur man byter hjul på många olika bilmodeller !!

Nu till C-VOC , här visade duktige Emil Karlsson Ljungby sin klass med 16 sek till godo på Mikael Ingemansson Hästveda . Trea blev Viktor Zettergren som är en förare som bara blir snabbare och snabbare. Ska tilläggas att Emil och vår hemmaförare Andre' Olsson hade en sekundstrid inför sista sträckan men efter målgång på näst sista sträckan så rann kylarvattnet ur Andres bil efter målgången och därför fick han bryta där , så med lite tur så kunde vi i Simrishamns MK haft segrar i både b o c Voc .....
Våra förare Emil Olin och Kristoffer Bengtsson hamnade på fina 5 o 7 platser .

I C-förare Gr E så vann Erik Sundkvist Ljungby som jag tror körde sin första tävling och detta visar verkligen klass ,eller hur ?  Kjell Svensson Ryds MK och Johan Brorson Dals MK försökte hänga på men dessa blev ca 7-8 sek efter segraren.
Vår hemmaförare Johan Widerberg gjorde bra ifrån sig och slutade fyra !

Sist ut är Ungdomsrallyt , och här vann suveränen Victor Hansen SMK Hörby som fortsatte hela året med ett kanonår. Bakom honom försökte duktiga förare som Tim Lagerstam Kullings MS och Lukas Hägg Trelleborgs MK hänga på men fick se sig slagna av Victor .
Noterbart är att alla ungdomförare kom i mål och det bevisar att dom kör smart och vet var sina gränser ligger !!


Det var en kort sammanfattning av ifjor och se nu till att anmäla er för det blir nog fullt ,för redan nu är vi uppe 94 st förare ??? och så många brukar vi inte vara vid denna tidpunkten !!!

Snart blir det dags och ta pulsen på några av våra anmälda förare också !

Mvh Niklas Ohlsson

(2019-04-04 23:34)
Sista intervjun innan Rallyt startar och den har jag med Mattis Olsson Gullabo RC och Marcus Sundh Älmhults MK!
 
(2019-03-30 20:54)
Nästa tävlande vi tar pulsen på är Mattias Olsson, kör A-Voc och tävlar för Fryksdalens MK. Att han kan bli en outsider i denna klassen skvallrar att om man på 8 tävlingar kan gå från C till A Voc, då är man en riktigt duktig förare!
 
(2019-03-25 18:42)
Nu börjar Simrishamnsmixen närma sig och för att få upp temperaturen så kör vi några intervjuer för tredje året i rad! Först ut är en Föråkare med massor av rutin och kvalité, men varför kör han inte så mycket nu? Svaren får ni snart när ni läsa..
 
(2019-04-04 00:11)
Idag tar vi pulsen på Algot Öberg från Eskilstuna MK, läs nedan för hela intervjun...
 
(2019-04-02 21:37)
Idag tar vi pulsen på Jonathan Pettersson Rasbo MK C-Voc. Kör mest hemma i Uppland men hört gott om Mixen och valde därför att åka lite längre! Det är första gången med noter och har goda minnen med Jonas Kruse och PG, Vilka? Det får ni läsa om!
 
(2019-04-01 23:08)
Vi fortsätter med Josefin Ingvarsson, Hässleholms MK Gr E. Började först 2018 med att köra grustävlingar med en seger och en 3:dje plats vilket betyder att här finns det gott om potential. Nytt för i år är att de kommer köra med noter!
 
(2019-03-31 23:02)
Nästa ut Christer Ahlberg, utan dessa människor som honom kan vi inte titta på Rally eller utföra dom! När man väl lägger av med sin aktiva karriär då är det viktigt att börja hjälpa till med tävlingar så nästa generation kan uppleva sina intressen!
 
(2018-04-19 22:35)
Det är ingen slump att Henrik alltid ligger i toppen, han är en perfektionist (läs själv)! Han har planer att byta klass, vilken? Jag gratulerar honom redan nu för det han ska göra i Juli... Svaren får du när du läst referatet...
 
(2017-03-31 16:28)
Sista intervjun för i år blir en uppföljare från ifjor, Daniel Wall, som kommer hit igen. Han vann sin klass ifjor (Mixen) och kan han göra det i år igen? Läs och se vad han minns från ifjor och hur han ser på detta år!
 
(2017-03-29 20:17)
Nu hör vi vad Lukas Kindgren, Åtvidabergs MK, i B-Voc har att säga. Han visar verkligen vilken klassförare han är och går varje år upp en klass, så nästa år ser vi honom säkert i A. Nu i helgen i Anderslöv blev han etta.
 
(2017-03-29 20:08)
Nu tar vi pulsen på André Olsson, Simrishamns MK, som är C- Voc förare och rätt så ny i Rallysammanhang. Däremot har han redan hunnit titta på 10 st Svenska WRC Rallyn...
 
(2017-03-29 07:38)
Nu följer vi upp Sam Karlsson, Grimslöv MK, förare i C-Voc. Gjorde en bra insats i Anderslöv nu i helgen och slutade som tvåa! Han ser fram emot att göra debut som förare i Mixen i år, (var kartläsare ifjor), eftersom det brukar vara fina vägar.
 
(2017-03-26 22:00)
Nu kollar vi vad för ambitioner en 16-årig kille från Jönköping har. Han varvar Rally med Folkrace och kör en udda bil i sin klass, en Audi 80 grp E... Hoppas du får en härlig rallyupplevelse härnere och ett bra resultat är du säkert kapabel till!
 
(2017-03-26 21:49)
I år följer vi upp tvillingarna Blansch som är c-förare i Grupp E för att få reda på hur de tycker att det har gått. En sak är säker och det är att de har väldigt roligt ihop. Lite rutin på dessa tjejer så blir dom riktigt duktiga!
 
(2017-03-22 15:42)
Nu kollar vi läget med Bengt Persson, han har varit i Rallysvängen i 20 år och är känd för de flesta. Han testar en ny bil i år för han ville pröva 4 WD.
 

Filtrera nyheter

År MånadPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 041426132
E-post: info@simrishamnsmk.s...

Se all info