Hoppa till sidans innehåll

Blansch x 2

26 MAR 2017 21:49
I år följer vi upp tvillingarna Blansch som är c-förare i Grupp E för att få reda på hur de tycker att det har gått. En sak är säker och det är att de har väldigt roligt ihop. Lite rutin på dessa tjejer så blir dom riktigt duktiga!
  • Uppdaterad: 26 MAR 2017 21:59

. Ni började ju köra 2015, vad har ni utvecklat mest under åren?
Svar: Jag tycker att vi utvecklats båda två. Det måste vara samarbetet, även om vi alltid hjälper varandra så har vi bättrat oss inom det. Sedan har vi lärt oss en hel del eftersom att vi aldrig kört något rally tidigare så vi har verkligen börjat från noll. 

2. Vad har ni tyckt varit svårast med att köra rally?
Svar: Det svåraste har varit när vi började köra med noter, få dem att passa in bra med körning osv. Man lär sig mer och mer för varje tävling! 

3. Har ni samma bil o berätta, vad är det för bil?
Svar: Ja vi fortsätter att köra våran Opel Astra grupp E.

4. Har ni gjort något vid den i vinter?
Svar: Vi har bytt fronten, framvagnsbalk, bakaxel och annat smått o gott. Framvagnsbalken skilde sig 9cm efter att vi körde över en sten i finalen. Bilen har även fått ny lack inför denna säsongen! 

5. Vilket är ert roligaste minne hitintills?
Svar: Svårt o säga, vi har många roliga minnen ihop från våra tävlingar! Den absolut roligaste måste varit Karlskrona. Mycket krokiga vägar och utmanande både för förare och kartläsare! 

6. Hur ser ert team ut, vem hjälper er under tävlingarna och mekar ni något själv?
Svar: Vi håller alltid ihop inom familjen så vi hjälper varandra när det behövs. Våra pojkvänner och storebror är en extra stor hjälp för oss! Vi skruvar även själva, allt är nytt för oss som sagt sedan vi började med rally därför är det extra kul att utvecklingsmöjligheter finns både när det gäller före och under tävlingar! 

7. Vilken är er målsättning i år?
Svar: Våran målsättning är att vi ska kunna komma in mer i noterna och därigenom hoppas vi på att kunna öka farten. 

8. Hur gick det ifjor på Mixen, något ni tänker extra på när ni kör dessa sträckorna?
Svar: Haha det var en rolig tävling det med, snabba sträckor och första gången Louise läste noter med mig så det var spännande för oss båda. Minns att det var en bra tävling för oss att börja med noter i alla fall! 

9. Om ni byter klass och bil, vad blir det då?
Svar: Det har vi inte funderat på i nuläget faktiskt men det hade varit kul att testa någon bil med mer effekt i, kanske bakhjulsdrivet. 

10. Vilken placering blir rimlig att försöka nå i Mixen tycker ni?
Svar: Så bra som möjligt, det har inte blivit någon körning alls för oss sedan finalen så vi satsar på att ta oss igenom och göra vårt bästa sedan får vi se vad resultatet blir!

Lycka till!

Skribent: Catrin Bengtsson
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 041426132
E-post: info@simrishamnsmk.s...

Se all info