Hoppa till sidans innehåll
Erik Telehagen

Erik Telehagen

12 MAR 2016 09:57
Föråkare, Wäxjö MS
  • Skapad: 12 MAR 2016 09:57

1. Du fullföljde inte ifjor utan bröt efter andra sträckan i Mixen, vad hände ?
 
Det var en kommunikationsmiss i garaget vilket resulterade i att ingen drog åt avtappningspluggen till växellådan ordentligt och all olja rann ut. Snöpligt kan man säga..
 
2. Hur tyckte du resten av året gick?
 
Med ett bärgat JSM-silver kan vi inte vara mer än nöjda! Lite bråkigt på de lokala tävlingarna men vi visade upp ordentlig fart under hela året.
 
3. Du har ju ny bil i år, berätta !
 
Ja precis! I november förra året var vi över till Finland och hämtade hem en Peugeot 208 R2 som vi nu under vintersäsongen äntligen fått prova lite ordentligt. Fantastisk bil och ett riktigt lyft för teamet!
 
4. Har du tävlat något innan Mixen i år och hur gick det ?
 
Vi har startat SM-säsongen med två vintertävlingar, Gävle och Östersund. Seger i första och en fjärdeplats i andra har resulterat i att vi leder JSM-tabellen inför sommaren.
 
5. Har du samma kartläsare i år?
 
Björn fortsätter även i år.
 
6. Vi får se dig som föråkare i år , varför ?
 
Under SM har vi möjligheten att rekognosera sträckorna innan och får därmed chansen att skriva egna noter. Det är något vi har varit intresserade av och har nu inför South Swedish tagit beslutet att prova. När vi frågade arrangören i Simrishamn om vi kunde få möjligheten att köra ett test i deras tävling och fick ett väldigt positivt svar så var saken klar. Ett bra sätt att öva inför kommande prövningar. Stort tack till arrangören!
 
7. Vad är du mest nöjd med i den nya bilen?
 
Jag tror alla som har kört en bil med sekventiell växellåda och gearcut vet hur häftigt det är! Sen är väghållningen något utöver det vanliga.
 
8. Vad blir din målsättning i år ?
 
Målsättningen är att få någon form av ordning på våra egna noter samt testa lite hur bilen uppför sig på grus. Vi kommer definitivt inte köra på 100% utan vi är föråkare och ser det hela som chans att utvecklas.  

 

Vi ser fram emot att få se din nya bil o Lycka till i år !!  

Skribent: Catrin Bengtsson
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 041426132
E-post: info@simrishamnsmk.s...

Se all info