Hoppa till sidans innehåll

Henrik Levin

19 APR 2018 22:35
Det är ingen slump att Henrik alltid ligger i toppen, han är en
perfektionist (läs själv)! Han har planer att byta klass, vilken?
Jag gratulerar honom redan nu för det han ska göra i Juli...
Svaren får du när du läst referatet...
  • Skapad: 19 APR 2018 22:35

1. Hur länge har du kört rally?

Jag började min karriär som co-driver åt min bror Per Levin 1996. 1999 lånade jag hans rallybil och körde Sydcupen, vilken vi vann totalt det året. 2000 köpte jag min första rallybil och det året körde vi 32 tävlingar.

2. Har du bara kört Voc?

Nej, år 2005-2007 körde jag Grupp H.

3. Har du kört andra bilar i rally? 

Volvo 240 Grupp H.

4. Hur länge var du C-förare o B-förare? När tog du steget upp?

Jag var C-förare under ett år, 2000. Det året vann vi 30 av 32 tävlingar. B-förare var jag också under ett år, 2001, och vann då nästan samtliga tävlingar. 2002 körde jag som A-förare. Mårten Nilsson från Simrishamns Motorklubb var co-driver mellan 2000 och 2007.

5. Vad är det du har utvecklats mest i när du tagit kliven genom klasserna och vad skiljer dig mest när du var C-förare?

Som C- och B-förare tog man mer risker. Under åren har man fått mer erfarenhet och har lärt sig var gränserna går. Numera förbereder man sig inför tävlingarna på ett annat vis, och analyserar varje tävling efteråt på ett sätt man inte gjorde som C-förare.

6. Hur ser du på förra säsongen?

En fantastisk säsong, långt över förväntan efter vårt uppehåll på sex år. Vi är tacksamma för alla sponsorer som har stöttat oss i vår come back. Väldigt roligt att vara tillbaka igen!

7. Hur ser du på denna säsongen, antal tävlingar etc?

Vi kommer åka till Arjeplog för en veckas test under påskveckan och kommer vara väl förberedda inför Simrishamnsmixen. Vi kommer börja med att köra SSRC, och planen är att köra samtliga tävlingar. Vi kommer även delta i South Swedish Rally. Planerna finns för att byta klass, och då till en R2-bil. Vi kommer göra allt för att vinna SSRC totalt detta året, vi nöjer oss inte med en andraplats.

8. Du är ju en duktig förare och ligger alltid i toppen, vidareutvecklar du och kartläsaren er, eller kör ni bara?

Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och blir sällan nöjd med mindre än vinst. Jag tror att samarbetet med co-drivern är avgörande för att lyckas och det har ju gått fantastiskt bra med sambon Ida Isaksson. Så bra att det i juli blir bröllop (självklart planerat efter tävlingskalendern). Vi filmar alla sträckor incar för att kunna analysera våra insatser efter varje tävling. Allt från linjer och bromspunkter till timing i notläsningen. Det är både roligt och lärorikt att göra det tillsammans. Jag tror att vi i år har kapacitet att köra fortare än 2017, tempot kommer mer och mer tillbaka efter det långa uppehållet.

9. Gjort något vid bilen i vinter?

Vi har bytt allt i bränslesystemet och kompletterat med mer burstoppning enligt de nya reglerna   Motor och växellåda har ju endast gått två tävlingar efter renoveringen. En ny bakaxel blev det efter Rally Blekinge.

10. Vad kommer du ihåg från Silverkongen ifjor?  

Silverkongen 2016 gick förvånansvärt bra. Det var första gången på 6 år som vi fick känna på motståndet i Sverigeserien och vi slutade på en andraplats. Vilket vi var mycket nöjda med. 

Vi hade lite bekymmer med en spricka på ett bromsrör som vi lyckades byta på servicen med 30 sekunders marginal. 

11. Vilka får du se upp med i Kongen?

Jag tror att Patrik Fredriksson och Per-Ola Thörnberg bjuder på störst motstånd. Troligtvis kommer även Lukas Kindgren att köra bra.

 

Lycka till med allt iår Henrik!

Skribent: Niklas Olsson
Epost: Adressen GömdPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 041426132
E-post: info@simrishamnsmk.s...

Se all info