Hoppa till sidans innehåll

Jonas Magnusson

07 MAR 2017 10:02
Vi följer upp Jonas Magnusson som kör i B-Voc, i år kör han en 940 istället. Han kan bli en riktig outsider om han får allting till att stämma!
Vi håller tummarna för att det slår in och glöm inte att byta klubb när du bor i detta område.
  • Skapad: 07 MAR 2017 10:02

1. Hur många år har du kört rally?
Svar: Jag började 2001 och körde i 5 år. Hoppade in som Co-driver 2010-2015 men suget blev för stort så jag började köra själv igen i fjol.  

2. Vilka bilar har du haft, kört i samma klass? Kört mer än rally?
Svar: Jag har faktiskt kört samma bil, en Volvo 240 VOC, från debuten -01 och fram till i fjol. I år kommer det bli en 940 VOC. Inom motorsport är det bara rally jag tävlat i.

3. Hur ser du på förra året, bättre än föregående år? Varför?
Svar: Gick hyfsat tycker jag med tanke på det långa uppehållet innan. Det gick riktigt fort bland B-förarna i fjol jämfört med vad jag kommer ihåg att det gjorde -05. Men vi var nöjda med avslutningen och hoppas på att kunna fortsätta där i år. 

4. Berätta lite om din kartläsare, vad är hans starka sidor och hur hittade ni varandra?
Svar: Johnny Ottosson från Smk Hörby. Faktiskt han som hittade mig när han körde själv och behövde kartis. Jag läste till honom 2010-2015 men nu är det som sagt ombytta roller. Stor fördel med rutinen och att han själv kört. Lugn och pålitlig.

Teamets däck-tekniker! Men framför allt har vi väldigt kul och trevligt ihop.

5. Gjort någon förberedelse i vinter på bil eller annat för att komma bättre rustade inför denna säsongen?
Svar: Bytt ut 240 mot 940. Hänger förhoppningsvis med bättre på de snabba partierna i år, märkte att vi tappade där i fjol. Blir premiär för oss i nya bilen helgen innan i Anderslöv.

6. Hur många gånger har du kört Mixen och vilket år minns du bäst?
Svar: 2 ggr om man inte räknar tiden som rally Österlen. Minns nog 2015 bäst eftersom jag då bara skulle "prova på" att köra lite igen. Snurrade tyvärr på Eriksdal så ingen vidare placering, men suget kom tillbaka och nu kör vi hela säsongen.

7. Hur många rallyn blir det i år, har ni pratat om någon målsättning?
Svar: Vi kommer köra hela Södras DM och SSRC. Målsättningen är att vara med i toppen när säsongen är slut. Blir nog till att lära känna nya bilen lite i Simrishamn, men man vet aldrig hur det blir när kopplingen väl åker upp... Kommer nog dessutom bli några tävlingar i högerstolen till Johnny. 

8. Vilken är din favoritsträcka på Mixen och som du hoppas ska komma?
Svar: Bästekille är mest hemmasträcka eftersom jag bor i Sankt Olof, men favoriten är Gyllebo. Vi hoppas båda är med i år.

Lycka till!

 

Skribent: Catrin Bengtsson
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 041426132
E-post: info@simrishamnsmk.s...

Se all info