Hoppa till sidans innehåll
Kristian Johansson

Kristian Johansson

07 APR 2016 09:11
Nu närmar vi oss de sista intervjuerna och nu tar vi pulsen på en vass förare från Kinds MK som kör Grupp H . Ifjor slogs han om segern , hamnade på tredje plats efter David Bellborg och Zeijlon. Är det dags för Kristian Johansson att vinna i år ? Här följer intervjun..
  • Skapad: 07 APR 2016 09:11

1. Hur länge har du kört rally?

Tog licens 1992. Åkte väldigt sporadiskt dom första 3-4 åren. Hade uppehåll 1997 annars har jag varit aktiv med ca 12-15/år  .

 

2. Hur länge har du kört grupp H, kört någon annan klass innan?

Nästan bara kört gr:H 2wd  Prövade 4wd trimmat en säsong 2009(blev tvåa efter Mats Jonsson i SM) och itrimmat 4wd 2010 och halva 2011   innan jag gick tillbaka till gr:h 2wd igen.

 

3. Har du bara kört Golf?

Nej då! Har kört dom flesta bilarna och märkena. Men totalt set har jag nog åkt flest mil i golf. Har haft flertalet Volvo bilar bl.a. Har just nu även   en BMW Compakt gr:H.

 

4. Är du nöjd med förra säsongen?

Inte riktigt. Haft som jag tycker mycket stolpe ut och inte riktigt fått resultaten med mej. Slutet av säsongen gick dock bra förutom att jag körde av i avslutande SM tävlingen i Uppsala.  

 

5. Samma kartläsare som ifjor och hur länge?

Japp fortfarande Fredrik Livh. Tror det blir 11 eller 12 året nu!!

 

6. Klaffar det alltid mellan er eller ni har vissa saker ni pratat om vad ni ska förbättra?

Vi känner varandra ganska bra vid detta laget så vi känner till varandras brister och styrkor. Försöker väl alltid förbättra något men inga större   grejer som vi diskuterat.

 

7. Gjort något vid bilen i vinter?

Jo då typ nästan allt. Ny renoverad motor, fjädring, kaross nylackad och ny look, bromsar renoverade ny bakvagn osv. Nu till Simrishamns mixen   har det även blivit ny instrument panel.

 

8. Hur ser din favoritsträcka ut?

Ganska snabb men att det ändå svänger hela tiden och gärna över lyft o krön! Annars gillar jag det mesta och gärna varierande karaktär.

 

9. Du blev ju trea ifjor efter Bellborg och Zeijlon, hur ser du på att vinna själv i år?

Vad jag förstår är väl inga av dessa anmälda i år men kommer nog bli tufft ändå! Målsättningen är ju naturligtvis att vinna. Ser detta som en   uppvärmning inför ssr och det gäller att ladda ordenligt för o få upp tempo. Sedan stärker de ju alltid självförtroendet med en seger .

 

10. Vilka tror du blir dina tuffaste motståndare?

Philip Haag och Mattis Olsson ser på pappret ut att bli dom svåraste men det finns andra som kan vara med o hugga också. Volvo bilarna brukar gå bra i Simrishamn.

 

11. Hur ser resten av din säsong ut , målsättning?

Det är SM som är prio ett! Men vi kommer att åka lite tävling mellan dessa för att hålla tempo. Vilka det blir bestämmer jag eftersom men inte omöjligt att vi kommer till södra Sverige mer o kör.

 

12. Hur många gånger har du kört Simrishamnsmixen?

Oj! Osäker där men skulle tippa på 5-6ggr kanske?

 

Önskar dig Lycka till!

 

Kristian2

 

 

Kristian

Skribent: Catrin Bengtsson
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 041426132
E-post: info@simrishamnsmk.s...

Se all info