Hoppa till sidans innehåll

Peter Lundell

25 MAR 2019 18:42
Nu börjar Simrishamnsmixen närma sig och för att få upp temperaturen så
kör vi några intervjuer för tredje året i rad!

Först ut är en Föråkare med massor av rutin och kvalité, men varför
kör han inte så mycket nu?
Svaren får ni snart när ni läsa..
  • Skapad: 25 MAR 2019 18:42

1. Hur många år har du egentligen hållit på med Rally?

Jag körde min första rallytävling 1992, TV-svängen i Volvo Original klassen.


2. När fick du upp ögonen för detta?

När jag var ca 8 år och satt utanför mormor och morfars sommarstuga vid TV-svängens Stänkelösasträcka. Då började jag drömma om att få köra rally.


3. Vilka bilar har du kört genom åren?

I rally Volvo Original med 240 och 940. Volvo 240 Grupp H, Ford Fiesta, Mitsubishi Evo 4, Ford Escort.


4. Berätta om din karriär?

Började köra motocross när jag var 10 år. Sen övergick jag till folkrace när jag var 16 år. Började med rallycross när jag fyllt 18 och rally när jag var 22 år. Har även kört banracing, isracing och backtävlingar.

Motocross körde jag på olika banor i Skåne. Folkrace körde jag i södra Sverige och festivalerna i Vimmerby och Motala. Rallycross körde jag DM södra. Rally har jag kört i hela Sverige, Danmark, Norge, Finland, Holland, Belgien, Tyskland och Frankrike.

Volvo Original hade på 1990-talet en serie som hette "All Championship" där man körde isracing, banracing, rally och backe. Denna serien vann jag 1994. Det var året jag körde min första vintertävling, Svenska rallyt. När jag kört Volvo Original ca 10 år köpte jag en Volvo 240 Grupp H som jag tävlade med i två år. Efter det byggde vi en Ford Fiesta ST Grupp N och körde Ford Flexifuel cup 2006-2007.  Ford teamet spelade in Sveriges första ”Rally-reality” som sändes på Sportkanalen. Det var en upplevelse, man blev jagad av kameror överallt den säsongen.


5. Varför kör du mindre nu?

2007 byggde jag en ny bil- och däckverkstad i Sjöbo och utökade min verksamhet och la all min tid där. De senaste åren har jag kört några tävlingar om året när lusten faller på och jag har tid till det. Ibland med lånade bilar och så köpte jag en Volvo Original 240 för några år sedan. Vi har ett ”långtidsprojekt” en Appendix K Volvo 240 som vi meckar med när vi får tid över.


6. Du är ju föråkare nu på Mixen, blir det mer körning nu igen?

Min 13-åriga dotter Anna tog kartläsarlicens förra året så planen är att vi ska åka rally tillsammans. Vi inleder denna säsongen som föråkare i Simrishamns mixen.


7. Hur ser detta året ut nu tävlingsmässigt (Rally-Folkrace)?

I rally kommer jag köra Anderslövs rallyt och Hässleholms GP sen får vi se vilka tävlingar vi anmäler oss till. I folkrace blir det i alla fall Svampafestivalen i Tomelilla och eventuellt några tävlingar till. Nytt för i år är att jag ska köra Bilcross, första tävlingen är på Svampabanan, där jag känner mig som hemma.


8. Vilket är ditt bästa minne från Mixen?

2004 när jag blev 3:a totalt med min Volvo 240 Grupp H.


9. Ditt bästa minne överlag i din Rallykarriär?

2002 vann jag Nordic West Euro Cup. Vi tävlade i Sverige, Norge, Holland, Frankrike och Tyskland. Utlandstävlingarna var fantastiskt roliga och lärorika. Vi skrev våra noter själv på träningen, det var serviceplatser på torg i städerna och mycket publik överallt. I Holland blev vi inbjudna till borgmästaren i rådhuset. Detta året körde jag Volvo Original 940, en av de första som byggdes.Lycka till i år!

Skribent: Niklas Olsson
Epost: Adressen GömdPostadress:
Simrishamns MK - Bilsport
C/o Tony Persson, Stehuggarevägen 1
27237 Simrishamn

Besöksadress:
Hallagården
27294 Simrishamn

Kontakt:
Tel: 041426132
E-post: info@simrishamnsmk.s...

Se all info