Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet senareläggs

10 JAN 2021 14:36
Årsmötet 2021 senareläggs och flyttas fram till obestämd datum.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2021 14:36

I det julbrev som publicerats på klubbens hemsida, stod det att klubbstyrelsen tagit beslutet att senarelägga årsmötet som enligt stadgarna skall avhållas innan februari månads utgång.

 Förklaringen till beslutet är naturligtvis pandemin som härjar sedan snart ett år tillbaka. Formellt kan styrelsen inte gå emot gällande stadgar, men efter kontroll med bland annat Riksidrotts-förbundet, dit Svenska Bilsportförbundet är anslutet, kan den nuvarande situationen närmast  liknas vid Force Majeure och att årsmötet därför bör kunna flyttas.

 Alternativt skulle klubben kunna genomföra mötet digitalt, men styrelsen tycker det är ett dåligt alternativ och ett ingrepp i den demokratiska processen vid årsmötet.

 Det är viktigt att påpeka att beslutet är fattat i strid med stadgarnas §15. Om någon medlem därför, trots angivna skäl vill protestera mot beslutet, är det naturligtvis dennes rätt att göra det. En sådan protest kommer då förslagsvis att diskuteras vid det senarelagda årsmötet under § 21 p.8 betr. styrelsens ansvarsfrihet.

 Kallelse till det senarelagda årsmötet kommer att ske på sedvanligt sätt, så snart smittläget tillåter det.

 Styrelsen

 

Skribent: Jonny Persson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Skaraborgs SVK - Bilsport
Pia Arvidstam, Sigurd Kochs gata 24
52142 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info