Hoppa till sidans innehåll

Seriesegern för damlaget bärgades efter vinst mot Nora

05 FEB 2012 16:36
När slutsignalen ljöd i Nora stod siffrorna 3-8 på tavlan vilket inte bara betydde vinst för Skåretjejerna utan också serieseger i div2 och spel i div1 kommande säsong
  • Uppdaterad: 05 FEB 2012 17:12

Matchen mot Nora HC var en seriefinal. Vid vinst så skulle div2 vara avgjord till Skåres fördel trots att en omgån kvarstår. Matchinledningen var ganska jämn med ett visst övertag för Skåre. Det var dock Nora som öppnade målskyttet. Ett slagskott träffade olyckligtvis en skårespelares skridsko och pucken ändrade riktining utan chans för duktiga Skåremålvakten Linda Glädt. Men Skåre lät sig inte nedslås utan kvitterade knappt 20 sek efter. Därefter tog Skåre över kommandot helt och gick ifrån till 1-6 innan Nora reducerade två gånger om i slutet av andra perioden. I sistaakten gick Skåre ifrån till 3-8.

Skåre hade bra koll på Noras kontringspel och avväpnade de försöken ganska enkelt. Skåre hade högre tempo och snabbare spel än Nora matchen igenom.

Skåres damer har av många lyfts fram som favoriter i serien, med en viss rätta om man ser till spelartruppen där huvuddelen har spelat på lägst div 1 nivå. Men det är inte enkelt att gå in match efter match och vinna på beställning. Bra fokus och en gedigen laganda har hjälpt till att nå målet. Ser man tillstatistiken så är laget överlägset i serien med bl.a. en imponerande målskillnad på +97 på 8 matcher.

Söndagen den 12/2 avslutas seriespelet med hemmamatch i LLa där Nora HC 2 står för motståndet. Vi hoppas på en stor publik som hejar fram damlaget till att även gå obsegrade genom serien. Denna match ska dessutom börja med straffläggning för att fördela bonuspoängen i lagens förra möte där resultatet blev 5-5 och straffaläggning inte kunde genomföras.

Matchfakta
Nora HC 1 - Skåre BK 3-8 (1-4, 2-2, 0-2)

Skott: 31-62

Målskyttar: Emma Lindgren 2, Olivia Stööd 2, Josefine Andersson, Emilia Bergius, Emma Thomann, Julia Pettersson

Skribent: Lars-Göran Sundgren

Polygon

Officedepot

 

Karlstad Energi 

llkranar 

Skadeteknik

Xmentor

 

Cabby husvagnar

 

Swedwise

 

Everfresh

 

besöksräknare 

Räknar från 18 januari 2010

Postadress:
Skåre BK - Ishockey
Norra Infarten 79
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054-18 73 47
Fax: 054-18 73 49
E-post: This is a mailto link

Se all info