Hoppa till sidans innehåll

Torrsättning 2017

25 AUG 2017 08:43
Nu är det dags att boka lyft inför torrsättningsdagarna 30 september resp 8 oktober
  • Uppdaterad: 25 AUG 2017 08:44

Nu är det dags att fundera över vinterförvaring av båten. Som boende i Skärgårdsstad eller som andelsägare eller hyresgäst i hamnen har du möjlighet att vinterförvara din båt på någon av de två uppläggningsplatserna vid Reningsverket eller på Risängen. Skärgårdsstads Segelsällskap arrangerar gemensamma sjö- och torrsättningsdagar till och från dessa uppläggningsplatser. Vid uppläggningsplatsen vid Reningsverket ansvarar SSSS helt och hållet för fördelningen av platser och de tilldelas först och främst dem som torrsätter på de av SSSS arrangerade torrsättningarna. På Risängen kan man ligga oavsett om man bokar lyft med SSSS eller inte. Platstilldelning på Risängen hanteras inte genom Segelsällskapet, utan det ordnar man själv i mån av plats. Viktigt att märka upp sin plats så att den inte anses som oanvänd. 

SSSS arrangerar i år torrsättning med mobilkran (Robert) till  Reningsverket lördag 30 september och söndag 8 oktober. Till Risängen med kranbil (Kjelle) sker torrsättning endast 30 september. Bokning av torrsättning (lyft) görs på Segelsällskapets bokningssida för båtlyft. Lyftavgiften är 900 kr som betalas efter utförd bokning till PG 464 11 81-5.

Uppställningsplats och ev masthusplats betalas separat till Hamnsamfälligheten. Kostnad för en vinterplats är för andelsägare 1000 kr (hyresgäster debiteras per kvm), mastplats är 250 kr. Se mer på  www.skargardshamnen.com.

SSSS hanterar båtar upp till 6 ton på Reningverket och 5 ton på Risängen. Du anger båtens vikt vid bokningen. Vill du ligga på Risängen kommer du att få en ungefärlig tid för din torrsättning. Du blir meddelad denna några dagar innan torrsättningen. På Reningsverket blir du tilldelad ett arbetspass, där lyft av din båt ingår, man hjälper även till med andras båtar. Vid bokning av lyft till Reningsverket bör man tänka på att om man väljer andra tillfället så är chansen/risken större att man hamnar i yttre ledet närmast vägen. Då gäller obligatorisk sjösättning senast på den gemensamma sjösättningsdagen 2018. Övriga båtar (inre ledet) tillåts ligga kvar någon vecka, men alla båtar skall sjösättas innan sommarperioden, då uppläggningsplatsen enligt förrättningsbeslut skall kunna användas som parkering.

Krav för deltagande på SSSS gemensamma torrsättning:

-Medlemskap i SSSS

-Boende i Skärgårdsstad, andelsägare i hamnen eller hyresgäst i hamnen

-Båten får inte väga över 6 ton (Reningsverket), 5 ton (Risängen)

-Masten skall vara bortplockad (segelbåt)

-Båten skall vara försäkrad

-Ordentlig uppställningsutrustning (bockar, vagga, stöttor)

I övrigt gäller hamnsamfällighetens regler för nyttjande av uppläggningsplats, se www.skargardshamnen.com.

Till bokningen av lyft genom SSSS

Skribent: Niclas Träff
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Skärgårdsstads Segelsällskap - Segling
Hans Grapenmyr, Gläntans Väg 12
18470 Åkersberga

Kontakt:
Tel: +46854025205
E-post: This is a mailto link

Se all info