Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Utbildningssamordnare: Lars-Åke Larsson, 0706675960

 

Att vara tränare och ledare är krävande. Förväntningarna är ibland många och stora. Oavsett vilken åldersgrupp man tränar så har tränaren krav på sig, från spelarna, från klubben och från föräldrarna. Tränaren skall erbjuda spelarna en bra grundutbildning. För att nå dit skall träningarna vara utvecklande och effektiva. Det allra viktigaste är dock att träningarna är roliga. Barn kan uppnå väldigt mycket om dom har roligt. Tränarens roll är att göra träningarna utvecklande och roliga och det kan ibland vara svårt. 

Tränaren måste känna sin grupp väl och lyssna på vad som sägs och hur det sägs. En av tränarens viktigaste uppgifter är att värna om människan och uppfatta signaler som kan påverka människa och grupp negativt. Människor som inte mår bra eller inte har roligt presterar sämre. Ibland kan det vara bra för tränare och spelare att utföra andra aktiviteter än traditionell fotbollsträning.

 Någon gång behöver man bryta mönstret och säga till spelarna att idag struntar vi passningsövningar och allt annat, idag så spelar vi hela träningen. Det är trots allt därför vi alla håller på med det här, vi älskar att spela fotboll.

För att uppnå det som skrivs ovan har vi en utbildningsplan för ungdomsledare iSkärhamns IK. Bohusläns Fotbollsförbund tillhandahåller årligen utbildningar för ungdomsledare och dessa skall vi följa.

Samtliga ungdomsledare skall delta i utbildningen Avspark och därefter i så många som möjligt av de moment som följer därefter, dvs. Ledarskap 1&2, Spelförståelse 1&2, Teknik 1&2, Träningslära 1&2 samt Målvaktsspel 1&2.

-Samtliga spelare skall genomgå domarutbildning det året de fyller 15 år.

-Samtliga spelare skall genomgå utbildningen Avspark det året de fyller 16 år.

Uppdaterad: 02 MAR 2016 11:41 Skribent: Björn Englund

Postadress:
Skärhamns IK - Fotboll
Röahallen
47195 Skärhamn

Kontakt:
Tel: 0304-670537
Fax: 0304-67 19 05
E-post: This is a mailto link

Se all info