Hoppa till sidans innehåll

Historik & Hedersmedlemmar


Från 1924, kanske före det, spelades det fotboll på olika ställen i Skärhamn i någon form. Någon organiserad from av fotboll var det inte tal om förrän brodern till plåtslagaren John Englund kom på besök. Han hette Gunnar Englund och bodde i Lysekil och han lärde pojkarna hur man skulle dribbla, spela fram till mål och skjuta.

Man spelade under de första åren på olika platser i Skärhamn och diskussionerna om att bilda en förening blev allt ivrigare. Dessa diskussioner fördes på Agda Scheldts café som var samlings-platsen på den tiden. Till slut bestämde man sig för att bilda en förening. Ett offentligt möte utlystes på en tavla i Skärhamns samhälle. Mötet skulle äga rum den 10 Oktober 1932 i Godtemplarlokalen som låg vid Wågermanska lärarbostaden.

Mötet blev välbesökt och klubben bildades i enighet. Däremot hade man svårt för att komma överens om ett namn. Yngve Strandberg föreslog SP 32, Skärhamnspojkarna 32, men det förslaget ogillades av majoriteten. Istället enades man till slut om Skärhamns Idrottsklubbm som Frithiof Andersson hade föreslagit.

Klubbens första styrelse bestod av Ordf, Karl Lampe, Vice Ordf. Eskil Oskarsson, Sekr. Ville Hansson, Justeringsman, Viggo Kappers, Justeringsman Viktor Johansson och Kassör Arvid Johansson.

Första året spelade man tio matcher varav man vann tre, spelade två oavgjorda och förlorade fem.

Uppdaterad: 24 MAR 2013 21:59 Skribent: Björn Englund

Postadress:
Skärhamns IK - Fotboll
Röahallen
47195 Skärhamn

Kontakt:
Tel: 0304670537
Fax: 0304671905
E-post: This is a mailto link

Se all info