Hoppa till sidans innehåll

Träning


Organiserad gruppträning i ridhus

För att Skedala ridklubb ska boka och betala ridhustider för medlemmars hoppträning måste det vara minst fyra ryttare i gruppen. För dressyrträning måste det vara minst tre ryttare som rider vid samma tillfälle. Grupperna ska vara organiserade, tränarledda och ha regelbundna träningar.

För att få ridhushyran betald måste du ha minst tre bonuspoäng, annars får du själv stå för ridhushyran.

Alla former av gruppträningar ska meddelas till styrelsen innan bokning av ridhus görs.

Klippkort

Om du väljer att rida för en tränare i ett annat ridhus än i organiserade träningsgrupper i Skedala ridklubbs regi, kan du lösa ut ett klippkort på 10 gånger som är värt 50 kronor per tillfälle. Du kan alltså få max 500 kronor tillbaka för utlägg för ridhushyra. För att kunna utnyttja klippkortet måste du/familjen ha minst 12 bonuspoäng. Du betalar inte med dina poäng när du använder klippkortet.

Anledningen till att det krävs 12 bonuspoäng för att lösa ut ett klippkort är att klippkortet innebär en stor kostnad för klubben och kortet ska ses som en förmån som endast bonusmedlemmar kan utnyttja.

Vid organiserade gruppträningar får klubben tillbaka en stor del av ridhushyran i lokalbidrag från Halmstads kommun och den formen av träning innebär alltså en betydligt lägre kostnad för klubben.

Nolltaxa

För att så kallad nolltaxa ska gälla vid träning/aktivitet, det vill säga att Halmstads kommun står för lokal/ridhuskostnaden, måste träningen/aktiviteten ske antingen i ridhuset i Tönnersjö eller ridanläggningen i Mickedala. Träningen/aktiviteten ska vara organiserad i klubbens regi med ledare och minst tre ungdomar i åldern 5-20 år.

Dessa träningar/aktiviteter måste via Gunn Pålsson redovisas till kommunen som en LOK-stöds aktivitet med namn och personnummer på dem som har deltagit i träningen/aktiviteten.

Uppdaterad: 16 NOV 2017 14:32 Skribent: Nathalie Törhagen

citygross_logo

Postadress:
Skedala RK - Ridsport
Tobias Möllerström, Tofta Björklid 215
30593 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0709118043
E-post: This is a mailto link

Se all info