Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Olausson Lånecykel nr2

Lånecyklar


För att ge ungdomar möjlighet att prova på landsvägscykling har Skellefteå AIK Cykel fyra racercyklar. Utlåningsverksamheten riktar sig främst till ungdomar mellan 11 och 16 år. Den som vill får kostnadsfritt låna en cykel i 2-3 veckor för att prova på hur det är att cykla på en landsvägscykel. Skellefteå AIK Cykel hjälper givetvis till med inställning av cykeln och ger en kortare introduktion.

Kontaktperson:Stefan Linder, telefon 0730400901,  

Regler för att låna cykel

Skellefteå AIK Cykel äger fyra stycken landsvägscyklar för utlåning. Dessa förvaras och underhålls av Stefan Linder, som också administrerar utlåningen. Cyklarna är utrustade med Shimano Tiagra växelsystem har 27 växlar, trippelklinga (för lättare utväxling) och finnas i storlekarna 40 (xsmall), 45 (small), 50 (medium) och 56 (Large) de passar mellan 145cm – 190cm i längd. De har vändbara pedaler, där ena sidan är till för vanliga skor och den andra har korgar.

Utlåning till barn/ungdomar är gratis. Tanken med våra lånecyklar är att barn/ungdomar får ett korttidslån på ca 2-3 veckor. Vi skapar därigenom möjligheten att prova cykla på en landsvägscykel innan ett ev. beslut fattas om att köpa en egen cykel. Lånetiden kan vara längre men styrs av om det finns en väntelista på cykeln. (Skellefteå AIK Cykel kan därför inte garantera lång lånetid)

Behöver Ni låna en cykel så hör av Dig till Stefan Linder och anmäl intresse. När vi kontrollerat att en cykel finns tillgänglig kan man hämta lånecykeln. Skellefteå AIK Cykel tar inte ut någon avgift av ungdomar för låneperioden, däremot tar du som vårdnadshavare fullt ansvar för eventuella skador under låneperioden. Vid eventuella punkteringar ersätter Du trasig slang med en ny. Reparationer, som inte kan tillskrivas normalt slitage ersätts av låntagaren direkt till Skellefteå AIK Cykel mot reparationskvitton.

Medlemmar får kostnadsfritt låna cyklarna för maximalt en dag, för att t.ex. låta familj, vänner och bekanta prova på landsvägscyklingens fart och tjusning. Bokning sker med Stefan Linder, först till kvarn gäller....

(Under 2015 är AIK Cykels ambition är att ha foton och detaljerad information om samtliga lånecyklar på hemsidan)

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:36 Skribent: Stefan Olausson Rantatalo

Postadress:
Skellefteå AIK CK - Cykel
Stefan Linder, Bölevägen 30
93163 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0730400901
E-post: This is a mailto link

Se all info