Hoppa till sidans innehåll

Dubbla medaljer för Skellefteå på Kanotpolo SM i Landskrona

11 JUL 2018 08:41
I helgen avgjordes SM i kanotpolo i Landskrona som en del i SM-veckan i Helsingborg/Landskrona. Skellefteå representerades av ett dam- och herr-lag och de lyckades kamma hem ett silver samt ett brons.
  • Uppdaterad: 11 JUL 2018 08:46

Damerna som gick in i turneringen med låga förväntningar då de inför tävlingen tappat en spelare p.g.a. skador och skulle då behöva spela hela turneringen utan avbytare. Men väl på plats var det fullt fokus och de gjorde en riktig krigarinsats, de vann gruppen obesegrade. De hade ett lugnt och stabilt spel där de jobbade in sig i matcherna och verkligen nötte ner motståndarnas försvar. Detta genererade tidiga ledningsmål vilket tvingade motståndarna att försöka jaga ikapp. I semi-finalen ställdes sedan Skellefteå mot Järfälla vilket de klarade med bravur, det var en kontrollerad match från start till slut där Skellefteå stod som vinnare och var då kvalificerad till sin första SM-final någonsin. Väl i final så ställdes de mot Linköping som var förhandsfavoriter, de har storsatsat och ställde upp med en stor trupp där de roterat spelare för att vara utvilade till finalomgången. Damerna fick en dålig start på matchen och Linköping ledde med 1-4 i halvtid, Skellefteå hade bra spel med många ribbträffar men kunde inte riktigt komma nog djupt i försvaret för att bli riktigt farliga. I andra halvlek tog de omtag och la ett riktigt bra tryck och de var nära utjämning men det räckte inte hela vägen och Linköping vann tillslut med 4-6. Damerna gjorde en otroligt bra prestation, de är nöjda med att lyckas ta sig till final men ser samtidigt framemot nästa är då de hoppas på att öka valören på medaljen.

Herrarna hade ett brons med sig från ifjol men hade förhoppningar om att gå ett steg längre. Gruppspelet utspelade sig ungefär som förväntat, Skellefteå placerade sig på 3:e plats efter en jämn match mot Isbrytarna (Luleå) och de ställdes då mot densamme i semi-finalen. Första halvlek var riktigt jämn och ställningen stod då 2-1 till Isbrytarna. Det kunde lika gärna vara det omvända då Skellefteå skickligt lyckades jobba sig in i deras försvar och hade riktigt farliga lägen, men utan den utdelning man hade hoppats på. Väl i andra halvlek så orkade Skellefteå inte hålla emot, man var tvungen att trycka på framåt för att ha chans att gå förbi tyvärr utnyttjade Luleå detta på ett bra sätt och kunde stänga matchen. Semi-finalen slutade 5-1 till Luleå. I bronsmatchen ställdes Skellefteå mot Linköping 2, matchen spelades stabilt och Skellefteå stod som vinnare med en komfortabel 1-7 ställning och bronset var säkrat. Efter turneringen var det mixade känslor, glada för att ha lyckats försvara bronset men också revanschlust då man vet att man har kapacitet att vinna över Luleå. Man vet vad man har att träna på och nu är det bara att nöta inför nästa år.

Nästa hållpunkt för klubblagen är finalomgången av allsvenskan som går av stapeln den 25:e Augusti i Umeå, då kommer herrarna ha möjlighet att möta Luleå igen.

Skribent: Johannes Markström
Epost: Adressen Gömd

Drakbåtslogga


Sommarcafé
Stängt för säsongen

Uthyrning
Kontakta This is a mailto link för förfrågan

Sugen på kurs eller annat arrangemang?
Kika på vad vi har för förslag eller skicka iväg en fråga till  This is a mailto link
 

Postadress:
Skellefteå Kanotklubb - Kanot
Kanotstigen 5
93235 Ursviken

Kontakt:
Tel: 091035115
E-post: This is a mailto link

Se all info