Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Vintersim"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Vintersim


Han stegar långsamt upp ur vaken medan himlen lika stillsamt skiftar färg från jämngrå till sagoblå. Det isande vattnet droppar från badbyxorna. Fingrarna och tårna är likbleka, ansiktet rosigt. ”Jo, det känns bra”, säger Mikael Nilsson på bred västerbottniska, ”det är mest på fingrarna som man ser var kroppen dragit in cirkulationen”.

Han har en badmössa på sig, ett grått hajhuvud med vassa tänder. Det är sju minusgrader utomhus – en mild vinter i dessa trakter – och nollkommasex grader i vattnet. Isen är en halv meter tjock, och herrarna på plats har sågat upp vaken för hand. Nästa hoppar i. Inga friska tjut, inga hurvande hundskakningar. De andra står på rad, i morgonrock och mössa, och väntar tålmodigt på sin tur.

(2012-02-17 09:48)
I lördags gick startskottet för Sveriges första mästerskap i vintersim. Nu vill arrangörerna sjösätta ­antifestivalen Melankoliaden. DN Söndags Johan Åkesson och Eva Tedesjö träffade ­vinterbadarna som ­värnar om Västerbottens mörker och kyla.
 

Filtrera nyheter

År Månad

Drakbåtslogga


Sommarcafé
Söndag-Torsdag kl 11-16

Uthyrning
Söndag-torsdag kl 10-17
Mer information och prislista hittar du här

Sugen på kurs eller annat arrangemang?
Kolla på vad vi har för förslag eller skicka iväg en fråga till  arrangemang@skellefteakk.se
 

Postadress:
Skellefteå Kanotklubb - Kanot
Kanotstigen 5
93235 Ursviken

Kontakt:
Tel: 091035115
E-post: info@skellefteakk.se

Se all info