Hoppa till sidans innehåll

Gratisbussar


Kollektivtrafik – miljövänligare alternativ

En del av Hållbart event. Under SM-veckan kommer det finnas gratis hop-on/off bussar som i huvudsak stannar vid infartsparkeringar, Vitberget, Norvalla och centrum. Lokaltrafikens bussar är gratis under veckan vid uppvisade av SM-mössan. För de personer som har färdtjänsttillstånd och SM-mössan är det gratis färdtjänst till arenorna. Resenären är själv ansvarig att boka sin färdtjänst.

Bussarna under veckan:

Förmiddagar till Vitberget - Halvtimmestrafik 
Eftermiddagar från Vitberget - Timmestrafik
Förstärkningar vid vissa tider
Bussarna passerar Norvalla och campus vid tävling
Stadioncross 10-minuters trafik från centrum
Buss till Klutmark och Bygdsiljum

Cykel

Vid de större arenorna kommer det finnas skottade och sandade cykelparkeringar.

Biltrafik

Det kommer finnas särskilda SM-parkeringar under veckan. Pris för parkeringar i nära anslutning till arenorna är 50kr/dag. På Anderstorp och Solbacken kommer det finnas särskilda infartsparkeringar med bussanslutning. Dessa parkeringar är gratis.

Vissa parkeringar är avsatta för VIP eller aktiva/tävlande. Vem som får stå på dessa parkeringar kommer styras via ackrediteringar.

Under veckan kommer det även vara vissa regleringar i trafiken för att se till att det blir en säkrare trafiksituation. Bland annat kommer det vara förbjudet att svänga vänster ut från Slalomvägen och Slalomvägen kommer även delvis bli enkelriktad för att underlätta för gående som ska ta sig mellan arenor.

Uppdaterad: 14 MAR 2018 22:24 Skribent: Veronica Dahlberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skellefteå SK - Skidor
Skidstadion, Mossgatan 31
93170 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +4691036400
E-post: This is a mailto link

Se all info