Hoppa till sidans innehåll

1 april 2008


Skene IF kommer att få ett unikt samarbete

med  Crystal Palace Football Club.

 

Crystal Palace  klubbdirektör  Peter Morley har efter ett affärsbesök I Skene visat stort intresse för Skene IF´s ungdomsverksamhet. Peter Morley har de senaste dagarna haft diskussioner med SIF´s styrelse om att flytta hela J-truppen till Crystal Palace ungdomsakademi i London. Enligt obekräftade uppgifter så beror detta på att Londonlaget lider stor brist på egna talanger och Peter Morley har ett stort hjärta för svensk fotboll och bra kontakter i Mark.

                                                                                     

Tanken är att SIF´s J-trupp flyttar till London redan nästa vecka.

Killarna kommer att bo på hotell den första tiden tills man löst boendefrågan. Klubbens ägare Simon Jordan meddelar via fax till SIF´s kansli att grabbarna dock får räkna med att bo fyra och fyra eftersom de lägenheter som klubbägaren  förfogar över ligger centralt i London och hyran är relativt hög. Spelarnas månadslön kommer dock att täcka hyreskostnaden med råge.

£2,400 är månadslönen för alla rookies vilket motsvara ca 30 000 kronor. Dessutom tillkommer fri mat och fritt inträde på London Zoo.

 

Det jobbas nu febrilt på kansliet för att lösa alla problem med skolgång och liknande. Det finns även en del oroliga föräldrar som hört av sig och kanske är tveksamma till att släppa iväg sina ungdomar på ett sådant här äventyr.

Som vuxenstöd har därför materialare Christer Gustavsson tillfrågats om att  följa med till England.

 – Jag kan hjälpa grabbarna med lite av varje såsom tvätt, läxläsning mm säger Christer. – Dom kan också behöva lite hjälp med att hålla ordning i boendet, tillägger han. Det lyser i Christers ögon när vi pratar om föreningen och dess historia. –Det finns mycket som faller på plats nu , jag har alltid haft en längtan till att flyga, och Londonklubbens smeknamn är ju "The Eagles" så detta känns oerhört inspirerande, avslutar Christer.

 

Den enda spelare som har gått att nå är Petter Frisk, hans kommentar till detta äventyr är – ”Det kan la va gött att sätta en balja på Selhurst Park”..

 

Vi önskar SIF´s juniorer lycka till och håller tummarna för att detta kan bli verklighet.

 

  

 

Peter Jönsson

Uppdaterad: 11 APR 2008 04:47 Skribent: Peter Jönsson

 

counter to blogspot

Postadress:
Skene IF - Fotboll
Dalsängsgatan 4
51163 Skene

Besöksadress:
Vävarevallen
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032040858
Fax: 032047600
E-post: This is a mailto link

Se all info