Hoppa till sidans innehåll

Julpasset

22 DEC 2020 23:38
Ett tips till alla som är sugna på att komma ut och röra på sig under helgerna är att prova Julpasset, en fotoorientering i Skene.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2020 23:38

Julpasset går ut på att besöka 30 kontrollpunkter som är utspridda runt om i Skene. Det finns inga kontrollmarkeringar ute, utan vid varje kontroll är uppgiften att lista ut vilken av bilderna som är tagen därifrån. Bilderna är inte tagna mot kontrollpunkten utan på det man ser när man är på rätt plats, ibland en vy och ibland på något på närmare håll.

Julpasset är konstruerat så att man ska kunna använda mobilen, men om man hellre vill vara mer analog, går det fint att skriva ut både karta och bilder. Alternativt kan man kombinera och kolla bilderna i mobilen och orientera med papperskartan eller tvärt om.

Här hittar du karta och bilder.

Scanna med mobilens QR-läsare.

 

Eller öppna genom att klicka här.

Om man skriver ut bilderna på papper finns det rutor längst ner där man skriver in bokstaven på bilden som passar ihop med respektive kontroll. Dessa ska sedan registreras i ett formulär. Om man använder mobilen kan man göra det direkt vid respektive kontroll, men om man gör det så behöver man vara uppmärksam på att formuläret behöver vara aktivt i webläsaren tills man har registrerat alla kontroller man tagit. Om man stänger ner formuläret kan man inte komma in i det igen, men så länge man har det aktivt i webläsaren går det bra att skicka in efterhand man besöker kontroller och även gå in och justera svar om det behövs.

Här hittar du svarsformuläret.

Scanna med mobilens QR-läsare.
Eller öppna genom att klicka här.

Alla som klarar att para ihop minst hälften av bilderna med rätt kontroller är med i utlottningen av tre Naturpass vid Hedgärdessjön till våren, så missa inte att ange namn och mail/telefonnr. i svarsformuläret.

Hoppas att alla får en God Jul och ett Gott nytt År och att de som antar utmaningen med Julpasset får en trevlig stund med god motion och frisk luft.

Skribent: Bertil Åkesson
Epost: This is a mailto link

Träningsprogram hösten 2020


Info och anmälan till tävlingar

Länk till Eventor

För frågor och att för få inloggning kontakta Bertil Åkesson


Hyra klubbstugan

 


 

Välkommen att prova våra motionsspår!

Spårkarta Hedgärdessjön


  link_vastergotland_hittaklubb_190x130px 

 

Logotyp_oringen

hittaut

 

Postadress:
Skene Sim o IS - Orientering
Orientering c/o Gustavsson, Tobiasgatan 5
51161 Skene

Kontakt:
Tel: 0722400678
E-post: marina.axelsson70@gm...

Se all info

Ullmax beställning

 Logga Sisu